Ahmad Khreis sänkte IFK Sundsvall och Kuben befäster serieledningen: "Satt oss i bra utgånsläge"

3 sep 2022 Div. 4 Medelpad

Det tog till i mitten av den andra halvleken innan topplaget Kuben fick hål på ett kämpande IFK Sundsvall då den gamle måltjuven Ahmad Khreis nickade in 1-0.
Med kvarten kvar satte Khreis även tvåan och Sundsvalls-kamraterna var ett slaget lag och "Tigerränderna" befäster därmed sin serieledning.
– Otroligt skön seger mot ett lag vi har haft svårt att vinna mot denna säsong. Vi har satt oss i ett bra utgångsläge inför sista omgångarna, säger Kubens tränare Emad Nademi.

Det stod länge mållöst på Kubikenborgs IP där hemmalaget hade svårt att få ut något av sitt bollövertag. Hemmalaget hade två nickar i virket efter två fasta situationer medan IFK Sundsvalls bästa chans kom efter en kontring där Hamidou Diallo Gaye fick för mycket boll ovanför foten och avslutet hade gjort en NFL-kicker grön av avund.

Men i mitten av den andra halvleken kom så matchens första mål och då Kuben hela tiden haft svårt att tränga igenom bortaförsvaret spelmässigt var man tvungen att förlita sig på fasta situationer och det var också på en sådan som Ahmad Khreis skapade sig tillräckligt med utrymme för att nicka in 1-0 på ett frisparksinlägg.

Kvarten senare höll sig den forne skyttekungen Khreis framme igen och knoppade in en hörna och säkrade "Tigerrändernas" seger och vidare serieledning. William Östman stod för övrigt för leveransen till båda fullträffarna på liggande boll.

– Otroligt skön seger mot ett lag vi har haft svårt att vinna mot denna säsong. Vi brukar göra mestadels spelmål men idag hittade vi ett annat sätt att vinna matchen på, fasta situationer. Något som vi inte alls varit bra på tidigare. Annars var det en ganska chansfattig match och inget för publiken. De backade hem och försvarade sig och vi förmådde inte bryta ner dem. Tack vare segern har vi satt oss i ett bra utgångsläge inför sista omgångarna, säger Kubentränare Emad Nademi.

– Det var en jämn match även om Kuben hade mest boll men vi tillät dem inte att skapa så mycket. Vi jobbade hårt med överflyttningar och dödade ytor på ett bra sätt. Tyvärr var de lite för starka offensivt på fasta situationer där de gör sina mål och skapar även fler chanser. Men hade vi gjort mål på vårt friläge i första vet man aldrig hur det gått, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermaijer.

I Kuben ska trion Ahmad Khreis, William Östman och nye målvakten från GIF Sundsvall Albin Hedvall ha högsta betyg.
– Plus en bänk full med 04:or som kom in och hjälpte oss att vinna matchen åt oss, påpekar Emad Nademi

I IFK Sundsvall svarade Samuel Fisk och Oliver Lundgren för ett uppoffrande spel på mitten och skyddade sin backlinje. Överbetyg även till nye vänstermittfältaren från Sund Abbas Abdukadir Ibrahim.

 

Kubikenborgs IF emblemIFK Sundsvall emblem

Kubikenborgs IF - IFK Sundsvall
3 september 2022 - 16:00 - Kubikenborgs IP
1-0 Ahmad Khreis (67) nick
2-0 Ahmad Khreis (75)
Domare: Ismet Altuntas
Publik: 53
Matchfakta

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer