Torsk i debuten för Jäger Röding - Öster vann över GIF med klara 4-0 i serieavslutningen

11 nov 2023 Superettan

Det blev ingen avslutningsmatch i dur för GIF Sundsvall.
Ett för till allsvenskt kval jagande Öster visade sig alldeles för starka och hittade in med fyra bollar bakom målvaktsdebutanten Jakob Jäger Röding.
- Det var såklart jättekul, det var något jag hade som mål inför den här säsongen och nu fick jag uppfylla det i sista matchen, säger 17-åringen till ST-sporten.

Det märktes vilka som hade mest att spela för på Visma Arena i Växjö.
GIF Sundsvall hade redan säkrat nytt kontrakt medan Öster jagade allsvensk kvalplats.

NorrLandslaget gav 17-årige målvaktslöftet Jakob Jäger Röding förtroendet mellan stolparna och på ytterbacken fick Edvard Carrick göra sin första match i Superettan från start.

Redan i den 13:e minuten tvingades Jakob vittja sitt nät första gången då Manasse Kusu satte dit huvudet från två meter efter en hörna och en skarv från Adam Bergmark Wiberg på den.

Därefter började GIF hitta in i matchen och vaskade fram ett par halvchanser men Östers 1-0-ledning stod sig till fem minuter in i den andra halvleken då skytteligaledaren Adam Bergmark Wiberg fick på ett wobblande skott rakt upp i krysset förbi en maktlös målvaktsdebutant.

I den 66:e minuten bröt sig Dzenis Kozica förbi bortaförsvaret och pricksköt in trean via stolpen och åter var utlämnade Jäger Röding utan pareringschans.

Den unge gårdvaren skulle få släppa ytterligare en boll förbi sig. Med två minuter kvar fick Theodor Johansson på en fin träff med sträckt vrist och fullbordade hemmalagets seger till 4-0.

- Det var såklart jättekul, det var något jag hade som mål inför den här säsongen och nu fick jag uppfylla det i sista matchen. Det är stor skillnad mot spel i P19-serien, mycket mer distinkta och precisa, säger Jakob Jäger Röding till ST-sporten.

- Jag är nöjd med det lugn jag hade och jag hade några bra ingripanden. Men att släppa in fyra mål är såklart aldrig kul, det kan ingen målvakt vara nöjd med, säger han om sin insats.

Östers seger visade sig dock betydelselös i kampen om att nå den där kvalplatsen till Allsvenskan då Utsikten vann Göteborgsderbyt över redan klara allsvenskarna GAIS med matchens enda fullträff och lade beslag på den åtråvärda platsen.

Det blev spänning både om att nå kvalet uppåt men även nedåt, och att undvika om att åka ur direkt. När röken lagt sig efter 30 omgångar visade det sig att AFC Eskilstuna och Jönköpings Södra, båda allsvenskar för inte så länge sedan, får börja om i Ettan medan det blir, redan uträknade, Skövde och Örgryte som får försöka rädda sig kvar via kvalspel mot tvåorna i Ettanserierna.

 

Östers IFGIF Sundsvall

Östers IF - GIF Sundsvall 4-0
11 november 2023 - 15:00 - Visma Arena, Växjö
1-0 Manasse Kusu (13) 
2-0 Adam Bergmark Wiberg (50)
3-0 Dzenis Kozica (66)
4-0 Theodor Johansson (88)
Domare: Adi Aganovic
Publik: 4 015
Matchfakta

Japansk ytter GIF Sundsvalls första sommarförvärv?

17 jul 2024 Superettan

Blir yttern Taiki Kagayama GIF Sundsvall-spelare? Sportbladet skriver att den 28-årige japanen är aktuell för en övergång till Superettan-jumbon. Samt...

Läs mer

GIF Sundsvalls nye huvudtränare: "Vi har potential inom truppen"

15 jul 2024 Superettan

GIF Sundsvalls kommunikatör Joakim Forsberg gjorde en intervju med nye huvudtränaren Erol Ates - mannen som ska rädda Giffarna kvar i elitfotbollen är...

Läs mer

Erol Ates blir ny huvudtränare i GIF Sundsvall: "Ser fram emot att få börja"

12 jul 2024 Superettan

Under förmiddagen idag presenterade GIF Sundsvall sin nye huvudtränare. Det blir 32-årige Erol Ates som senast kommer från Järvenpään Palloseura i den...

Läs mer

GIF Sundsvall satte inte chanserna och föll även mot Örebro Sport - Ettan here we come...

29 jun 2024 Superettan

Det var pridedag i Sundsvall idag och GIF Sundsvall visade också stolthet i sitt spel men man brände sina chanser och fick inkassera en sur 1-3-förlus...

Läs mer

Brage va lage' att slå för GIF Sundsvall - men se, det gick inte alls...

23 jun 2024 Superettan

Tio matcher utan vinst nu efter pinsamma 0-5 mot IK Brage och fortsatt jumboplats. Senaste gången GIF Sundsvall fick smaka på segerns sötma var 12 apr...

Läs mer

Marcelo Palomino räddade poäng åt GIF Sundsvall med sitt kvitteringsmål mot Örgryte - ligger dock fortfarande jumbo

17 jun 2024 Superettan

GIF Sundsvall ligger sist (!) i Superettan trots 1-1 borta mot Örgryte under fredagskvällen i en match där man, som vanligt, hamnade i underläge först...

Läs mer