Sundsvalls FF kommer att ha TVÅ lag i årets damtrea – och så är läget i truppen

28 feb 2022 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF kommer att ha TVÅ lag i Damtrean i år.
– Ja, det stämmer att vi ska ha ett eget och ett samarbetslag tillsammans med Sidsjö-Böle. Det blir låsta trupper så vi kan inte låna spelare av varandra, säger SFF-tränaren Stefan Edberg.

Sundsvalls FF var spellediga i helgens DM-gruppspel och slickade såren efter den inledande storförlusten mot ett starkt Kovland, 0-6.

– Ja, det blev lite stora siffror men det är bättre att ta dem nu än i serien. Kovland känns som en seriefavorit nu när flera av de rutinerade spelarna är tillbaka, säger tränaren Stefan Edberg.

Lokalfotbollen passade på att kolla med Stefan Edberg om läget i truppen i dagsläget. SFF som kommer att ha TVÅ lag i årets damtrea. Dels ett eget och ett i samarbete med Sidsjö-Böle IF.

– Ja, det stämmer att vi ska ha ett eget och ett samarbetslag med Sidsjö-Böle och det är våra F05/06 som ska spela dam 3 och F17 tillsammans. Det blir dock låsta trupper så vi kan inte låna spelare av varandra. Roligt att det är så många lokala lag i trean. Med några nya också.

Sundsvalls FF har fem nya spelare, varav tre som är återvändare men som motvikt har man tappat sex spelare, flera trotjänare som har varit med länge.

Men vi börjar med nyförvärven?

– Emma Hammarberg från Söråker är den av nyförvärven som spelade förra säsongen. Emma är träningsvillig, de veckor hon inte jobbar, och tillför med sin kunskap på träningar och matcher. Kommer att användas som back eller mittfältare där hennes spelsinne kommer att vara till stor nytta.

– Julia Pedro har kommit åter efter några års studier på annan ort. Hon kommer att tillföra en hel del med sitt spelsinne och sin vilja. Hon trivs bäst på mittfältet men kanske kommer jag att testa henne på andra positioner under året.

– Fnan och Fithawit Tewelde är tvillingar och det är inte bara utseendet som är svårt att skilja dem på. Två tekniska spelare som med fördel används i de offensiva regionerna. De är väldigt ettriga och älskar att spela fotboll. De är tillbaka hos oss efter ett kort uppehåll. Även domarkåren i Medelpad kan räkna in tvillingarna som nyförvärv.

– Munira Idris gjorde några träningar förra året men inga matcher så jag räknar henne som ett nyförvärv. En spelsmart mittback som vi hoppas kunna nyttja fullt ut under året. Hon kommer från SDFF plus.

Och det mindre roliga, spelarförlusterna?

– Spelarförlusterna är på många duktiga spelare som varit med länge och kommer att vara saknade.

– Josefin Lönngren har flyttat och ska bli mamma i vår. Sedan är det ett gäng som flyttat för att studera på annan ort. Alice Sterner, Sofie Axelborn, Mirna Helwangi, Jana Akkaoui och Ida Kindlund vilka som sagt blir kännbara förluster för oss, avslutar Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

Nästa match för Sundsvalls FF blir den kommande helgen då man möter Njurunda IK, som även de föll mot Kovland, i det avslutande DM-gruppspelet

Sammandrag från matcherna i omgång 3 i Slutspel A

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Systrarna Högbom, Clara sex mål och Hanna tre, hade målfest hemma på IP och svarade för nio av de tio målen mot Sund medan kvällens andra match, Sunds...

Läs mer

Zoe Tomleys dubbel avgjorde den uppskjutna matchen mellan Söröje och Sund

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Sund föll mot Stöde med 0-10 senast. Ikväll i den uppskjutna matchen från omgång 1 i A-slutspelet hade man fått tillbaka några från sjukstugan och stu...

Läs mer

Matfors notoriska målskyttar vände mot Medskogs och toppar nu serien under sommaruppehållet

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Marmenderbyt mellan Medskogs och Matfors spelades ikväll på Viforsplan där gästerna vände 0-1 till en 2-1-seger efter mål av sina notoriska målgörare ...

Läs mer

Kryss på Balders konstgräs mellan Sundsvalls FF och Söröje - Tilde Norlén poängräddare för hemmalaget

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Gästande Söröje tog tidigt ledningen på Balders konstgräs men lika tidigt in i andra halvlek utjämnade Tilde Norlén och trots att hemmalaget skapade f...

Läs mer

Nio mål av systrarna Högbom när Stöde vann med tvåsiffrigt över Sund

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde målfrossade när ett sjukdomsdrabbat Sund kom på besök och man vann med hela 10-0 sedan systrarna Högbom prickat in nio av de tio fullträffarna, ...

Läs mer

Psykologiskt ledningsmål fick det att väga över i Timrå 2-favör: "Blev bättre ju längre matchen led"

24 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det tog till slutminuten i första innan Timrå 2 fick hål på Sidsjö-Böle men i andra lossnade det med ytterligare tre mål.- Sjukt roligt att se att det...

Läs mer