Sund åkte ur tvåan trots bragdseger över IFK Luleå - på ett mål sämre än Bergnäset

15 okt 2022 Div. 2 Norrland

Fotbollen kan vara grym.
Trots en bragdartad bortaseger över ett kvaljagande IFK Luleå blev man degraderade tillbaka till division 3 efter bara en säsong i finrummet.
Detta sedan Bergnäset samtidigt vunnit med 4-0 över Älgarna och passerat Medelpadingarna med ett ynka mål i sluttabellen.
- Vi hade bud på ett 3-1-mål och hade vi fått det hade det räckt, säger en tagen Sundtränare Göran Sundqvist som nu är tveksam till en fortsättning.

Sund hade en tuff avslutning för att undvika nedflyttning tillbaka till trean. Det skulle kunna behövas seger borta mot ett IFK Luleå som jagade kvalplats till Ettan samtidigt som Bergnäset, under nedflyttningsstrecket, hade ett Älgarna-Härnösand som inte hade något att spela för.

Som väntat tryckte hemmalaget på och skapade både chanser, och framförallt hörnor. Men Sund fredade sig utmärkt och kunde gå till pausvila med 0-0.
Samtidigt ledde dock Bergnäset med 3-0 på Högslätten.

Åtta minuter in i den andra halvleken vek Samuel Keflit in från höger och satte skottet högt vid den första stolpen.
Målet kom som en chock för Luleåkamraterna men som lyckades ändå jobba sig till en kvittering med lite knappt 20 minuter kvar. Målskytt Oscar Faulds .

Strax därpå var det Ali Mahmouds tur att vika in från höger och även han sätta bollen vid den första stolpen. Precis som lagkompisen Samnuel Keflit tidigare.
Därefter blev det tio dryga minuter att hålla ut men med en minut kvar utjämnade det vit-blå hemmalaget ånyo och återigen var det Oscar Faulds som var sist på bollen.

Men Sund skulle få sista ordet och innan domaren blåste eld upphör spelade Samuel Keflit snett inåt bakåt till Jesper Norberg som mötte på ett tillslag och segern var ett faktum.
Men tyvärr visade det sig inte räcka till nytt kontrakt då värsta konkurrenten Bergnäset gjorde ett fjärde mål mot Älgarna-Härnösand och slank förbi i sluttabellen med ett ynka plusmål...

- Vi försvarade oss fantastiskt bra och var farliga på våra omställningar och hade flera bud på ett 3-1-mål och hade vi fått det hade det räckt, säger en tagen Sundtränare Göran Sundqvist som nu är tveksam till en fortsättning.

- Vi ska göra en summering av säsongen till veckan och kanske är det läge för grabbarna att få höra en ny röst, frågar sig "Sunkan".

- Just nu känns det bara tomt. Att slå ett så bra lag som IFK Luleå borta men inte att kunna känna glädje är jobbigt. Men det var inte idag vi åkte ur, vi har tappat onödiga poäng under säsongen och därför har vi hamnat i det här läget. Vi hade även behövt hjälp från en länskollega idag men det ville sig inte, fortsätter "Sunkan".

.

IFK LuleåSund IF

IFK Luleå - Sund IF 2-3
15 oktober 2022 - 15:00 - Nuabyvallen
0-1 Samuel Keflit (53)
1-1 Oscar Faulds (71)
1-2 Ali Mahmoud (79)
2-2 Oscar Faulds (89)
2-3 Jesper Norberg (90)
Domare: Simon Granström
Publik: 36 (kan knappast stämma?)
Matchfakta

Inget spel i Medelpad för hemflyttaren Granit - valde Älgarna-Härnösand: "De visade stort intresse"

17 dec 2022 Div. 2 Norrland

Efter tre år i norska Steinkjer valde Granit Buzuku att flytta hem till Sundsvall.Men något spel i Medelpad blir det inte för den 29-årige mittfältare...

Läs mer

Målvaktsbjässe tog hem priset Årets Spelare på herrsidan i Medelpad

22 nov 2022 Div. 2 Norrland

Om ungdomen prisades på damsidan var det en rutinerad herre som tog hem Årets Spelare i Medelpad på herrsidan. Nämligen Sunds 36-årige målvaktsbjässe ...

Läs mer

Det blev som väntat - Sundtränaren tar ett sabbatsår

9 nov 2022 Div. 2 Norrland

Det lutade åt ett sabbatsår när Lokalfotbollen snackade med honom för ett par dagar sedan.Och så blir det för Sundtränaren Göran Sundqvist efter två s...

Läs mer

Efter Sunds nesliga nedflyttning: "Lutar åt ett sabbatsår"

7 nov 2022 Div. 2 Norrland

Sund gjorde sin första säsong någonsin på division 2-nivå och trots bortavinst i avslutningsmatchen mot topplaget IFK Luleå blev det respass på grymma...

Läs mer

Speltips IFK Luleå-Sund: Desperat behov av en skräll

14 okt 2022 Div. 2 Norrland

IFK Luleå som ligger trea i tabellen efter 25 omgångar har häng på absoluta topplaceringar. Sund däremot hittar vi långt ner i tabellen på 19 poäng oc...

Läs mer

Inför IFK Luleå-Sund: "Ska lösa det på egen hand"

14 okt 2022 Div. 2 Norrland

Sund eller Bergnäset flyttas ner till trean direkt?IFK Luleå eller Friska Viljor till kvalspel till Ettan?Två frågetecken som ska rätas ut i morgon nä...

Läs mer