Sund åkte ur tvåan trots bragdseger över IFK Luleå - på ett mål sämre än Bergnäset

15 okt 2022 Div. 2 Norrland

Fotbollen kan vara grym.
Trots en bragdartad bortaseger över ett kvaljagande IFK Luleå blev man degraderade tillbaka till division 3 efter bara en säsong i finrummet.
Detta sedan Bergnäset samtidigt vunnit med 4-0 över Älgarna och passerat Medelpadingarna med ett ynka mål i sluttabellen.
- Vi hade bud på ett 3-1-mål och hade vi fått det hade det räckt, säger en tagen Sundtränare Göran Sundqvist som nu är tveksam till en fortsättning.

Sund hade en tuff avslutning för att undvika nedflyttning tillbaka till trean. Det skulle kunna behövas seger borta mot ett IFK Luleå som jagade kvalplats till Ettan samtidigt som Bergnäset, under nedflyttningsstrecket, hade ett Älgarna-Härnösand som inte hade något att spela för.

Som väntat tryckte hemmalaget på och skapade både chanser, och framförallt hörnor. Men Sund fredade sig utmärkt och kunde gå till pausvila med 0-0.
Samtidigt ledde dock Bergnäset med 3-0 på Högslätten.

Åtta minuter in i den andra halvleken vek Samuel Keflit in från höger och satte skottet högt vid den första stolpen.
Målet kom som en chock för Luleåkamraterna men som lyckades ändå jobba sig till en kvittering med lite knappt 20 minuter kvar. Målskytt Oscar Faulds .

Strax därpå var det Ali Mahmouds tur att vika in från höger och även han sätta bollen vid den första stolpen. Precis som lagkompisen Samnuel Keflit tidigare.
Därefter blev det tio dryga minuter att hålla ut men med en minut kvar utjämnade det vit-blå hemmalaget ånyo och återigen var det Oscar Faulds som var sist på bollen.

Men Sund skulle få sista ordet och innan domaren blåste eld upphör spelade Samuel Keflit snett inåt bakåt till Jesper Norberg som mötte på ett tillslag och segern var ett faktum.
Men tyvärr visade det sig inte räcka till nytt kontrakt då värsta konkurrenten Bergnäset gjorde ett fjärde mål mot Älgarna-Härnösand och slank förbi i sluttabellen med ett ynka plusmål...

- Vi försvarade oss fantastiskt bra och var farliga på våra omställningar och hade flera bud på ett 3-1-mål och hade vi fått det hade det räckt, säger en tagen Sundtränare Göran Sundqvist som nu är tveksam till en fortsättning.

- Vi ska göra en summering av säsongen till veckan och kanske är det läge för grabbarna att få höra en ny röst, frågar sig "Sunkan".

- Just nu känns det bara tomt. Att slå ett så bra lag som IFK Luleå borta men inte att kunna känna glädje är jobbigt. Men det var inte idag vi åkte ur, vi har tappat onödiga poäng under säsongen och därför har vi hamnat i det här läget. Vi hade även behövt hjälp från en länskollega idag men det ville sig inte, fortsätter "Sunkan".

.

IFK LuleåSund IF

IFK Luleå - Sund IF 2-3
15 oktober 2022 - 15:00 - Nuabyvallen
0-1 Samuel Keflit (53)
1-1 Oscar Faulds (71)
1-2 Ali Mahmoud (79)
2-2 Oscar Faulds (89)
2-3 Jesper Norberg (90)
Domare: Simon Granström
Publik: 36 (kan knappast stämma?)
Matchfakta

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer

Div. 2, omgång 1: Blytung division 2-debut för Lucksta - förre GIF-anfallaren Alexander Larsson tvåmålsskytt för UFC Akademi

1 apr 2024 Div. 2 Norrland

Idag premiärspelade Lucksta i division 2 med bortamöte med Umeå FC Akademi men det blev en blytung förlust med 0-4 mot UFC Akademi för ett i stora del...

Läs mer