Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad fick de drygt 6 600 åskådarna att unisont jubla tio minuter in i den andra halvleken.
- Det är en otrolig lättnad. Det är mer lättnad än glädje, tror jag, säger matchhjälten efteråt till ST-sporten.

 

I mötet i Göteborg under vårspelet vann serieledarna Utsikten över GIF Sundsvall med hiskeliga 5-0.

Idag var det returmöte och drygt 6 600 åskådare kom till NP3 Arena för att se Giffarna ta revansch och försöka ta sig på rätt sida det negativa kvalstrecket.

GIF inledde starkt och efter två regelbrott mot Marcus Burman från Wilhelm Nilsson resulterade i två gula kort och en tidig dusch för Utsiktenspelaren.

Yes, tänkte den månghövdade publiken och vädrade tre givna poäng.

Men med en man mer gick hemmalagets spel i stå när gästerna backade hem för att försvara sig och då inte GIF lyckades få fart på bollen skapades heller inga ytor och målchanser.

Men tio minuter in i den andra halvleken kom det förlösande hemmamålet. Erik Andersson slog en boll på djupet till högerbacken Robert Lundström som löpte in i straffområdet och ur snäv vinkel trädde han in bollen under bortamålvakten och de 6 600 luftade strupen i ett unisont jubel.

Målet visade sig räcka hela vägen hem även om det blev några nerviga slutminuter då inte GIF-spelet tillät ett avgörande 2-0-mål i det numerära överläget.

- Det är en otrolig lättnad. Det är mer lättnad än glädje, tror jag, säger matchhjälten Robert Lundström efter matchen till ST-sporten och fortsätter:

- Man märker hur mycket tre poäng gör för tabellen. Nu blickar vi framåt mot nästa match där vi också har goda möjligheter. Västerås är också ett topplag, absolut. Men jag tror att man kan slå alla lag i den här serien.

 

GIF SundsvallUtsikten

GIF Sundsvall - Utsiktens BK 1-0
17 september 2023 - 15:00 - NP3 Arena
1-0 Robert Lundström (55)
Utvisning Utsikten: Wilhelm Nilsson (17)
Domare: Martin Strömbergsson
Publik: 6 601 (fri entré)
Matchfakta

Degerfors reservmålvakt ersätter Jonsson mellan stolparna

28 nov 2023 Superettan

Oscar Jonsson fick häromdagen beskedet att han inte kommer att vakta målet i GIF Sundsvall 2024.Nu är ersättaren klar. Det blir Degerfors 29-årige res...

Läs mer

Även målvakten får lämna: "Får blicka vidare"

27 nov 2023 Superettan

Han vaktade målet i 24 av GIF Sundsvalls 30 matcher i år.Idag fick Oscar Jonsson, precis som Linus Hallenius, beskedet från sportchefen Joel Cedergren...

Läs mer

Linus Hallenius inte önskvärd längre i GIF Sundsvall: "Överflödig"

27 nov 2023 Superettan

Under måndagen fick anfallaren Linus Hallenius beskedet av nye sportchefen Joel Cedergren att han inte ingår i GIF Sundsvalls framtidsplaner. – Som ja...

Läs mer

Idel allsvenskt motstånd i Svenska Cupens gruppspel för GIF Sundsvall

25 nov 2023 Superettan

Det är lottat i Svenska Cupen.Den 10-11 mars nästa år inleds gruppspelet i Svenska Cupen och GIF Sundsvall möter idel allsvenskt motstånd i form av Ha...

Läs mer

Efter tre säsonger - nu lämnar Erik Andersson GIF Sundsvall: "Jobbigt"

23 nov 2023 Superettan

Efter tre säsonger lämnar stöttespelaren Erik Andersson nu Giffarna.- Det är klart att det är lite jobbigt att lämna efter tre år i en klubb och en st...

Läs mer

GIF Sundsvall i sorg: Anfallsstjärnan har gått ur tiden, blev 71 år

21 nov 2023 Superettan

Thomas Wiklund, populär skyttekung i GIF Sundsvall under senare delen av 70-talet, men bördig från Gammelstads IF i Luleå, har gått ur tuiden, 71 år g...

Läs mer