Östavall nästa Medelpadslag att dra sig ur en förbundsserie: "Tappat 13 spelare"

Östavall har blivit av med stora delar av sin spelartrupp från ifjol och tvingas därför kasta in handduken i division 3 Mellersta Norrland.
- Vi har tappat 13 man från i fjol och det är 13 av de som var med och spelade de flesta matcherna. Det är svårt att ersätta sådant, säger lagansvarige Pierre Fredlund till ST-sporten.

Det är många Medelpadslag som dragit sig ur division 2 och 3 under åren, Sund så sent som ifjol till exempel och IFK Timrå, Svartvik och Stöde i närtid.

I år är "turen" kommen till vårt västligaste lag Östavall som väljer att kliva av årets division 3-spel.

- Det är endast på grund av spelarbrist. Vi har tappat 13 man från i fjol och det är 13 av de som var med och spelade de flesta matcherna. Det är svårt att ersätta sådant. Det går inte, säger lagansvarige Pierre Fredlund, son till salige Mr Östavall Sten-Ingvar Fredlund, till ST-sporten.

- Det bor typ 200 i Östavall, så det borde inte vara möjligt. Jag visste ju att dagen någon gång skulle komma, för det är ohållbart. Men jag är mer stolt över det vi har gjort under de här åren än att se det som ett nederlag, fortsätter Pierre Fredlund.

Det blev sju raka säsonger i trean på Skogsvallens eminenta naturgräs. Om det blir spel i Medelpadsfemman i år eller att pausa verksamheten är oklart.
- Det är ett styrelsebeslut om vi ska börja om i femman, men vi har inte hunnit prata om det än. Så i nuläget vill jag varken säga bu eller bä, avslutar Pierre Fredlund.

Trist om även Östavalls IF, vår västra utpost, skulle försvinna från fotbollskartan. En välskött och familjär klubb där många spelare trivts genom åren. Får hoppas att det blir åtminstone spel i femman i år för de grönvita.

Återstår nu att se om det blir bäst placerade kvallaget Alnö som blir erbjuden den vakanta division 3-platsen, och om de sedan tackar ja.

- Vi har inte fått någon formell förfrågan ännu men om vi får det kommer vi att ta en funderare. Hänger lite på ekonomin då damlaget spelar i division 1 Norra i år men sportsligt tror jag vi klarar av spel i trean då vi i stort sett har samma trupp som ifjol, säger fotbollsansvarige Tomas Berglund.

 

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer