Omgång 2, Östra: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under torsdagen vände både Sundsvalls FF och Kungsnäs till segrar. På söndag avslutades spelomgången med derbyt IFK Timrå 2 Söråker där de senare jobbade sig ikapp via två mål sista tio minuterna.

 

Söråker hämtade in 0-2-underläge sista tio i derbyt mot Timrå 2

Det blev en ganska enahanda match i en timme. De unga timrågossarna rullade boll men utnyttjade inte kanterna ända ner till kortlinjen och i mitten var det stängt.
Det såg ut att sluta 0-0 men med timman spelad fick Viggo Rolandsen tag i en mindre lyckat målvaktsutboxning och bröt dödläget. Strax därpå kom även 2-0 för Timrå 2 sedan Adonay Petros fått dit bollen efter någon form av hopslag.
Med tjugan kvar flyttade Söråker upp sina tyngre pjäser högre upp i planen och tio minuter senare reducerade Kent Murray vid den främre stolpen sedan han styrt in en nickskarv.
I slutminuten var det Erik Edström Petrés tur att nickskarva en boll till Michael Wahlroos och han vidarebefodrade bollen in i mål med huvudet - 2-2.
- Fruktansvärd insats av oss. Vårt spel var fantasi- och idélöst och när de flyttade upp var det få som tog kampen och vi tappade vår tvåmålsledning. Är oerhört besviken, suckar Timråtränaren Jocke Moxén.
- Ingen vacker match men vi tillät dem ha mycket boll och tätade till centralt. De gör två mål runt timman men vi visar moral, flyttar upp och krigar in två bollar trots att batteriet är långt nere på rött, säger Söråkers spelande tränare Jonas Nordström.
Inga positiva omdömen till Timrå U medan mittbacken Michael Wahlroos visade pondus och var den som satte 2-2-bollen i slutminuten sedan han flyttat upp i anfallet. Överbetyg även till nyttige targetplayern Johan Hammarström trots bristande träningstimmar.

IFK Timrå Herr 2 emblemSöråkers FF emblem 
IFK Timrå 2 - Söråkers FF 2-2
12 maj 2024 - 19:00 - Timrå IP Konstgräs
1-0 Viggo Rolandsen (60)
2-0 Adonay Petros (64)
2-1 Kent Murray (80)
2-2 Michael Wahlroos (90)
Domare: Sefatullah Naghibi
Publik:
 

Viggo Jakobsson sköt segern till Sundsvalls FF i slutminuten

Det blev målrikt när Alnö U tog emot Sundsvalls FF på deras egen hemmaplan, Balders konstgräs och det började bra då Melvin Ogebrand satte 1-0 efter en omställning efter en SFF-hörna.
Bättre lycka hade SFF vid en hörna i slutminuten av den första halvleken där bollen damp ner framför fötterna på Maxwell Osadolor och han enkelt rakat in 1-1.
SFF tog sedan ledningen tidigt in i andra efter en bollvinst högt upp i planen och Daniel Medina avslutat utan pardon. Glädjen blev dock kortvarig. Efter en djupledsboll fem minuter senare spelade Filip Hessler in bollen till Victor Selander som satte den lågt.
Matchen såg ut att sluta 2-2 men i slutminuten tog Viggo Jakobsson ner ett vänsterinlägg och tryckte dit bollen som touchade en alnöförsvarare på väg in i mål.
Smolket i glädjebägaren var att Johan Hallström drog på sig sitt andra gula kort strax därpå och blev utvisad. Något som fick SFF-tränaren Alex Medina att gå i taket.
- Johan blev fälld men fick frisparken emot sig och då han visade känslor halade domaren upp hans andra gula kort. När däremot deras spelar vrålar "jävla horunge" till honom från knappt en halvmeters håll höll han inne med alla sina kort och tyckte att det var helt okej. Förbundet måste hjälpa vissa domare hur man kommunicerar med spelare och ledare.
Alex Medina fortsätter:
- En match mellan två spelande lag där de var bättre i första då vi hade svårt att komma ur deras press. I andra såg det bättre ut och vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna även om segermålet kom i den allra sista minuten.
- Bitar av vår första halvlek var helt okej och vi borde stängt matchen då, men i andra gör vi en riktigt usel insats och kom inte alls upp i nivå och som helhet var det här vår sämsta match i år inklusive träningsmatcherna samtidigt som de kom ut med energi och dominerade och utöver målen hade de ett ribbskott, säger Alnös tränare Mattias Gustafsson.
Kollektivet ska hyllas i Sundsvalls FF medan den ende som förtjänar beröm i Alnö U är assisterande tränaren Daniel Björkstig för sin eminenta rapportering på Min Fotboll.
 
Alnö IF Herr utv emblemSundsvalls FF Herr emblem 
Alnö IF U - Sundsvalls FF 2-3
9 maj 2024 - 13:15 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Melvin Ogebrand (10)
1-1 Maxwell Osadolor (45)
1-2 Daniel Medina (49)
2-2 Victor Selander (55)
2-3 Viggo Jakobsson (90)
Utvisning SFF: Johan Hallström (90)
Domare: Bijan Yari Mivali
Publik: 70
 

Fem mål av Kungsnäs sista dryga 20 när orken övergav "gubbarna" i Södermalm

Södermalm hängde länge med i svängarna mot ett ungdomligt Kungsnäs med mycket kräm i benen. Och tog faktiskt också ledningen genom Tommy Riise efter dryga kvarten.
Vilmer Nordin utjämnade mindre än fem minuter senare och samme man satte även psykologiska 2-1 precis innan pausvilan.
Södermalm höll jämnt skägg fram till minut 68, då satte Axel Norberg 3-1 och då gick proppen ur och drygt tio minuter senare hade även Edwin Björnström, David Sulaiman, Axel Norberg igen och David Secka förvandlat siffrorna till 7-1, som också blev slutresultatet.
- Vi fortsatte rulla boll i högt tempo under alla 90 minuterna och satte hög press där vi vann både första- och andrabollar. En eloge till Södermalm som hela tiden försökte spela boll och det var hela tiden god stämning på planen där även den duktige domaren bidrog till detta, säger Kungsnäs tränare Patrik Åsell.
- Vi gör en riktig bra match mot ett duktigt Kungsnäs där deras kvicka försvarare tog udden ur vårt anfall där vi inte fick betalt för våra snabba omställningar. Tyvärr tröt orken på slutet och det rann iväg men det kanske är förklarligt när de tränar mer på en vecka än våra spelare gjort de tio senaste åren, säger Södermalms tränare Johan Thelin.
- Vilka som ska ha beröm? Om vi tittar till de olika lagdelarna var det hela försvarsspelet tryggt med fina uppspel. Mittfältet stängde ner Södermalm och stod för fina pass till våra anfallare som tog många löpningar och skapade chanser. Om man ska vara kritisk borde vi kanske gjort ännu fler mål sett till chanserna, säger Patrik Åsell.
- Peter Bingman var överallt på planen och skapade oreda för motståndarna, gamle hockeykämpen Mathias Månsson visade att han kan ta sig fram även utan skridskor plus att gamle Essvikaren och Friska Viljor-anfallaren visade att takterna fortfarande finns kvar trots att han för ovanlighetens skull fick lämna en fotbollsplan mållös, berömmer Johan Thelin.
 
Kungsnäs FC emblem Södermalm FF emblem            Södermalm FF Södermalm FF
Kungsnäs FC - Södermalm FF 7-1
9 maj 2024 - 13:15 - Westhagen
0-1 Tommy Riise (16)
1-1 Vilmer Nordin (20)
2-1 Vilmer Nordin (45)
3-1 Axel Norberg (68)
4-1 Edwin Björnström (70)
5-1 David Sulaiman (76)
6-1 Axel Norberg (78)
7-1 David Secka (81)
Domare: Nicklas Dyrén (höll en bra nivå och bidrog till den fina stämningen på planen)
Publik: 78
 

Denniz Ekmans mål i 89:e räddade Sidsjö-Böle mot Svartvik U

Den första halvleken slöt mållös trots massivt bollinnehav för Sidsjö-Böle och ett antal hörnor men de unga gossarna i Svartvik 2 försvarade sig bra där den tvärhand höge mittbacken Adrian Sundberg inte satte fingrarna emellan i närkamperna oavsett storlek på motståndarna.
Fem minuter in i andra vann Svartvik boll och iscensatte en kontring som avslutades med att Filip Wolf tryckte in 0-1 från distans.
Det väckte Sidsjö-Böle som växlade upp och blev mer konkreta i avsluten men mellan Blackbays stolpar var målvaktstränaren Alexander Sjöbom, som tvingades hoppa in med kort varsel, rent formidabel och visade sig synnerligen svåröverlistad.
Men så i minut 89 gjorde han sitt enda lilla misstag i matchen då han inte lyckades hålla Elis Carlsroths skott och på returen högg Denniz Ekman och räddad sitt Böle från en överraskande förlust.
- Målet hängde i luften hela den andra halvleken sedan vi växlat upp och visat upp en helt annan intensitet efter den första halvleken. Och hade de inte haft en demon i buren hade vi vunnit den här matchen men till slut fick vi hål på honom. En eloge till hela det unga Svartvikslaget, säger Sidsjö-Böles lagledare Jonas Wallvik
- Det kändes som vi lyckades med vår gameplan, vände på våra centrala spelare och skapade lägen och det märktes att de blev frustrerade. Efter matchminut 70 flyttade de upp och satte hög press och vi orkade inte hålla upp spelet lika bra men det var på vippen att vi skulle få med oss alla tre poängen, säger Svartvikstränaren Jens Dolk.
Filip Tägström bra i vanlig ordning på Sidsjö-Böles centrala mittfält och extra plus till högerbacken Oskar Sundvall som slet på med uppoffrande löpningar och sista tio minuterna formligen gick på hörntänderna. I övrigt ska hela laget ha en blomma för sin andra halvlek och att man till slut ändå räddade en pinne.
Målvakten Alexander Sjöbom och mittbacken Adrian Sundberg är redan nämnda i Svartvik 2 men även kollegan i mittförsvaret Gustav Hübenette svarade för en stark defensiv insats. Ja, egentligen ska hela laget ha beröm för sin prestation mot de mer rutinerade motståndarna.
 
5 maj 2024 - 18:00 - HK Vallen
0-1 Filip Wolf (50)
1-1 Denniz Ekman (89)
Domare: Hans Söderblom (bra insats)
Publik: 34
 

Statistik div 5 Medelåad, östra 2024

Omgång 3 B (23-26 juni): Matfors 2 målfrossade på Ljunga - tre matcher spelas onsdag

23 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2, Söråker och Alnö U har inlett med två segrar medan Svartvik 2, Matfors 2 och Indal har öppnat med lika många förluster i Slutspel B inför...

Läs mer

Omgång 2 B: Dubbla hattrickskyttar när Timrå storvann och segrar även för Alnö U och Söråker

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2 tog en brakseger över Indal med 9-2 där både Andreas Jäder och Viggo Rolandsen snickrade till ett hattrick. Alnö 2 vann en jämn match mot ...

Läs mer

Omgång 2 A (19-30 juni): Södermalm, Stöde och Sidsjö-Böle vann målrika matcher - Andrew Söderberg målgladast med fyra fullträffar

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Timrås och Sundsvalls Hockeys gamle hockeyback bjöd på en hel del fotbollsgodis när Södermalm besegrade Hassel i en målrik match. Stödes Andrew Söderb...

Läs mer

Omgång 1 B: Tre pinnar till Timrå 2, Alnö 2, Söråker och Ånge när B-slutspelet inleddes

17 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag kickade Slutspel B-serien igång för Medelpadsfemman där det gäller att bli "best of the rest" då man varken kan gå upp i Medelpadsallsvenskan ell...

Läs mer

Omgång 1 A: Målrika segrar för Kungsnäs och Sidsjö-Böle, 4-1-vinst för SFF medan Östavall vann med uddamålet när A-slutspelet kickade igång

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu har Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan, kört...

Läs mer

Omgång 7, Västra: Ånge kollapsade mot Hassel och missar A-slutspelet - Matfors 2 vann uppskjuten match

9 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det skulle räcka med en poäng för Ånge borta mot Hassel för att ta sig till det hägrande A-slutspelet. Och länge såg allt bra ut med en 3-1-ledning, m...

Läs mer