Ny tränare i Wiskan: "Hungrig och rutinerad"

22 okt 2023 Div. 5 Medelpad

I år kom Wiskan sist i Medelpadsfemman igen men det hindrar inte västraklubben på att satsa vidare. Ny tränare är klubbens förre center Tomas Eriksson, 40.
- Vi är glada att fått tag i en sån hungrig tränare och rutinerad kille som Tomas, säger Joakim Tarberg.

Wiskan hade nytt tungt år i femman med bland annat tränaravhopp, tunn trupp och en jumboplats.

Men attt lägga sig ner och dö? Sällan! Redan nu har man gjort klart med en ny tränare inför 2024. Det är gamle centern Tomas Eriksson, 40, som tar över "slavdrivarrollen".

- Vi har en stark styrelse som brinner för fotbollen i Viskan och väljer därför att lägga mycket resurser på laget under 2024 och ge grabbarna de bästa förutsättningarna för att lyckas. Vi är glada att fått tag i en sån hungrig tränare och rutinerad kille som Tomas och ser mycket fram emot det kommande året, säger Joakim Tarberg, som i år fungerade som spelande tränare efter Marco Padellaros avhopp.

Varför tar du över tränarrollen i Wiskan, Tomas Eriksson?
- Karriären tog ju ofrivilligt slut på Kubens torra konstgräs ifjol vår, med avslitet främre korsband som följd. Sedan dess har jag saknat omklädningsrummet och den härliga miljö som fotbollen ger oss spelare. Så när jag fick frågan av Joakim Tarberg, krävdes det ingen större övertalan.

Vad hoppas du kunna tillföra?
- Det är en helt ny roll för mig, vilket innebär att man får lära sig längst vägen. Men jag tror definitivt jag kan tillföra ett nytt tänk och ett annorlunda sätt att träna och spela fotboll på. Resultatet 2024, är inget jag fokuserar på, mer än att vi ska känna att vi prestationsmässigt gjorde det bättre. Att grabbarna känner att de gjorde framsteg, både som lag och som individer. Men grunden är, att inte spela en fotboll som man inte behärskar, då måste man tänka om och förändra. Det blir ett levande dokument. Men främst, ha roligt i sann Wiskan-anda!

Lite kortfattat om dig själv, vad har du för bakgrund inom fotbollen?
Jag är fostrad i Stöde, men det var i Wiskan jag inledde seniorfotbollen, Lennart Wallsten gav mig förtroendet. Jag kan sakna den "gamla" tiden, både med och motspelare man haft att göra med mellan åren.
Född striker och lyckades pytsa en hel del i toppen tillsammans med Jerry Backlund när det begav sig. Därefter har jag gjort några avstickare i Nedansjö och Stöde.
Hade äran att ha Anders Strandlund som tränare i Stöde. En tränare man önskar att man haft tidigare i livet, oerhört kompetent och lyckades ta laget uppåt i seriesystemet. En inspiratör i det jag gett mig in i nu.

Vem blir din assisterande?
- Inget är klart med assisterande, men det ligger i röret just nu.

Har du satt upp någon målsättning redan?
- Målsättningen måste vara, att göra en bättre säsong än den förra och inte fokusera på en placering. Att nu jobba med hur vi får ut det bästa av varje individ, och sedan få det att harmonisera tillsammans. Och att sedan fortsätta förvalta den härliga miljö som Wiskans IF är att spela och träna i.

Om man är sugen att komma och visa fram fötterna, när var hur?
- Söndag 3 december 19:00 drar vi igång inomhus i Stöde. Sen onsdagar 19:30, där vi lär känna fotbollen igen efter en tids uppehåll. Sedan kör vi på allvar efter helgerna!

Några avslutande ord?
- Inte mer än att det är kul att vara tillbaka i "sammanhanget". Det var jobbigt att inte få avsluta karriären på sina egna vilkor efter korsbandsskadan spm sagt ifjol. Så jag känner mig revanschsugen fast på ett annorlunda vis. Sedan hoppas jag på publikfester i Wiskan under sommaren, det är charmen med fotbollen i västra.

Så här ser staben 2024 ut i dagsläget:
Tomas Eriksson, tränare
Mikael Hammarberg, lagledare
Jonas Olsson, materialförvaltare
Linda Bortan, massör
Lina Eriksson, fotograf

Inför seriestarten: Söråkers FF

29 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Nu på onsdag den 1 maj är det avspark för Medelpadsfemman, men bara grupp 1 (Östra) till att börja med.Och först ut att presenteras är fjolårets femma...

Läs mer

Helgens träningsmatcher - så gick det!

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Fyra av våra division 5-lag träningsspelade i helgen. I fredags inledde Östavall bäst i den "obligatoriska" träningsmatchen mot Tandsbyn och ledde i h...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

28 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer