Medskogsbron på väg mot skräll – men Alnö 2 vände och vann

1 aug 2022 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron ledde med 2-0 efter 14 spelade minuter men Alnö 2 hämtade sig från de trippla kallduscharna, inklusive hällregnet, och kunde vändra till en 4-2-vinst.
– Vi gör en krigarinsats ikväll och tjejerna tappade inte humöret trots två snabba baklängesmål, säger Alnö 2:s lagledare Anna Wahlin.

Nästjumbon Medskogsbron inledde storartat på Släda IP och efter en kvart ledde man med 2-0 via ett straffmål av Jennifer Hedlund efter två minuter och en utökning i den 14:e av Britta Fredin.

Efterhand hämtade sig Alnö 2 från de tre kallduscharna, hällregnet inkluderat, och Maja Gisslin reducerade efter knappa halvtimman.

Tidigt i andra utjämnade Lova Wahlin och hemmalaget tryckte på och med tio minuter kvar skickade Annie Berglund in 3-2 och i slutminuten säkrade Maja Gisslin de tre poängen med sitt andra mål för kvällen.

Värt att nämna att båda lagen kom med utespelare mellan stolparna på grund av skador, sjukdom och annan frånvaro.

– Vi gör en krigarinsats ikväll och tjejerna tappade inte humöret trots två snabba baklängesmål. När vi fick dit en reducering visste vi att vi kunde göra fler mål och med självförtroende kunde vi göra så och vända till seger. Kul att med vårt unga lag, tjejer födda från -08 och utan ordinarie målvakter att klara av den bedriften, säger Alnö 2:s lagledare Anna Wahlin.

– Vi spelade riktigt bra fotboll första 25 och det verkade chocka Alnö. I andra orkade vi inte längre hålla uppe vårt mittfält som hamnade i knät på vårt försvar och de fick ett rejält tryck på oss och kunde vändra till egen favör. Surt att tappa en ledning med två mål, men jag ser det hela som en del i en större process att utvecklas och spela bättre. Vi får ta nya tag tills nästa match på torsdag. Vi får gratulera Alnö till segern, säger Medskogsbrons tränare Gottfrid Sjödin.

I Alnö ville man framhålla kollektivet medan Hanna Bodin på Medskogs centrala mittfält och utespelaren i målet Charlotte Eriksson var sitt lags främsta.

 

Alnö IF Dam Div 3 emblemMedskogsbrons BK emblem

Alnö IF 2 - Medskogsbrons BK 4-2 (1-2)
1 augusti 2022 - 19:00 - Släda IP
0-1 Jennifer Hedlund (2, straff)
0-2 Britta Fredin (14)
1-2 Maja Gisslin (27)
2-2 Lova Vahlin (48)
3-2 Annie Berglund (80)
4-2 Maja Gisslin (90)
Domare: Jan Söderlund (höll en bra nivå)
Publik: 20
Matchfakta

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer