Luckstas tränare Paul Thompson: "En säsong som vi kan vara stolta över"

Lucksta hade ett bra 2022, med ett fantastiskt 2023 där man tog hem division 3 Mellersta Norrland i stor stil och för första gången i klubbens historia kvalificerade sig till spel i tvåan.
- En säsong som vi stolta kan se tillbaka på med tanke på att vi plockade ihop ett i stort sett helt nytt lag, säger tränaren Paul Thompson.

Ifjol gjorde Lucksta en riktigt fin vårsäsong och var med ock krigade i toppen men under sommaren och hösten tappade man flera spelare, truppen blev tunn och resultatet blev därefter och man gled nedåt i tabellen.

Inför den här säsongen fick sportchefen Martin Ålin ett styft jobb att få ihop ett slagkraftig och tillräckligt bred trupp. Efter några smarta tillskott plus att fjolårets lokala division 2-lag Sund begärde ner sig i fyran gjorde att man kunde få in spelare därifrån. Att Samuel Keflit blev kvitt alla krämpor och kunde göra en full försäsong gjorde att han, äntligen, kunde få visa upp den kapacitet som han hade inneboende. Då blev det också överlägsen skytteligaseger på imponerande 33 mål.

Att sedan tränarduon Paul Thompson och Jenny Nilsson fick ihop alla pusselbitar till ett homogent och vinnande koncept hör också till.

Nu återstår det att se hur Sörforsklubben ska lyckas tackla "ruinserien" division 2 Norrland. Historien avskräcker men kanske LIF är det Medelpadslag som hittar nyckeln?

Nu, med lite distans till säsongsavslutet, passade Lokalfotbollen på att intervjua den irländske succétränaren Paul Thompson. Paul som hamnade i trakterna tack vare kärleken för ett antal år sedan.

Vad säger du om er säsong som helhet?
- En fantastisk säsong som vi stolta kan se tillbaka på med tanke på att vi plockade ihop ett i stort sett nytt lag. Otroligt tillfredsställande att jobba mot de mål vi satte upp, och sedan lyckades nå.
- Att för första gången i klubbens historia vinna division 3 var enormt plus att vi gick långt i Svenska Cupen och fick möta allsvenska storlaget IFK Norrköping hemma på Sörforsvallen inför storpublik är minnen som varken vi ledare eller spelarna kommer att glömma.
- Att nå DM-final var också en ny milstolpe för klubben och där få möta ett starkt GIF Sundsvall ger också bra erfarenhet.
- Att se mina spelares självförtroende öka och se deras framsteg i sin utveckling har också gjort mig lycklig. Det finns en genuin känsla av hopp som genomsyrar klubben och att vi har något speciellt på gång.

Vad är du mest nöjd med?
- Givetvis när vi säkrade seriesegern men att se tillbaka på gruppen av spelare som växte tillsammans och trodde på vår spelidé och visare god karaktär gav mig stor tillfredsställelse.

Kanske en lite konstig fråga efter er kanonsäsong? Men vad hade ni kunnat gjort bättre?
- Kan inte kräva något mer när det gäller resultat och vår prestation på planen. Givetvis finns det saker att skruva på men som helhet kan jag inte var med än mycket nöjd.

Vilken spelare har överraskat mest på dig den här säsongen?
- För att vara ärlig är det ingen spelare som överraskat på mig. Vi hade de spelare i truppen som vi vet kan prestera på den här nivån och därför är jag inte överraskad av deras utveckling och hur bra de presterat. Vår uppgift har varit att få ut deras kunnande som finns i dem. Många kanske tycker att Samuel Keflits över 30 gjorda mål i år var en överraskning, men inte för mig då jag visste om hans kapacitet.

Kör du på en säsong till i klubben eller väntar en ny utmaning?
- Yes, kör på en säsong till. Att vara med när klubben gör sin första historiska säsong i division 2, den resan vill man verkligen vara med på.

Några klara nyförvärv eller spelartapp?
- Lite tidigt att säga ännu, men vi har ögonen på flera spelare som har kapacitet för spel i tvåan och har rätt karaktär. Men så här långt ser det bra ut och vi jobbar hårt för att få ihop ett konkurrenskraftigt lag.
- När det gäller spelare som inte följer med upp är trotjänaren Hakim Rouass en av dem och det är jobbigt att ta avsked av en spelare som gjort så mycket positivt för klubben genom åren. Hakim har varit med på hela vår resa och kommer att bli saknad.

Händer det något annat i klubben som är värt att nämna?
- Vi jobbar hårt för att lösa det ekonomiskt för att kunna spela i division 2 Norrland och finns det företag eller privatpersoner som vill hjälpa till är ni mer än välkomna att höra av er, avslutar "Årets Tränare" Paul Thompson.

Real Kubens tränare i halvtid: "Alla räknar med att vi går rena genom serien" - cuomatchen mot AIK spelas 21 augusti!

Kubikenborgs IF har under vårsäsongen inte bara vunnit sina tolv seriematcher utan även segrat i alla sex DM-matcherna och en i Svenska Cupen. 17 matc...

Läs mer

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer