Johan Hallström "Man of the Match" när Sundsvalls FF vände på Hasselbacken

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF gick efter paus från 1-1 till en 4-1-seger på Hasselbacken där Johan Hallström var "Man of the Match" på den våta planen i premiären av A-slutspelet.
- I andra halvlek var det vår match och vi visade bättre tålamod och spelade till varandra på fötterna och fick upp passningstempot och kunde gå ifrån i målprotokollet, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

På Hasselbacken bjöds spelare och publik på en regnskur i vardera halvleken vilka gjorde planen svårspelad.
Med dryga kvarten spelad tog hemmalaget ledningen då Bijan Yari Mivali tog emot ett långt uppspel, vände om och drev mot mål och placerade in bollen snyggt i bortre gaveln.
Hasselspelarna hann dock aldrig jubla klart innan Johan Hallström drog på en frispark från distans som målvakten tappade in i eget mål.

Ställningen stod sig till andra halvleks öppning då Albin Målargård provade skott, som den olycklige hemmakeepern ånyo tappade in.
Målet gav Sundsvalls FF vind i seglen och bara fem minuter senare dök Sixten Mähler upp vid den bortre stolpen efter en hörna och kunde inte missa att göra 1-3.
Med kvarten kvar stängde Mateo Cabral matchen med ett stenhårt skott som smet in mellan benen på målisen som efter flera fina insatser inte hade sin bästa dag mellan stolparna.

- Märktes att vi inte är vana naturgräs så det tog ett tag för oss att komma in i det men efter vårt tidiga ledningsmål i andra var det vår match och vi visade bättre tålamod och spelade till varandra på fötterna och fick upp passningstempot och kunde gå ifrån i målprotokollet, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

- Jämn första halvlek där de tog över ju längre den gick men jag tycker vi stod upp bra rent spelmässigt. I andra rann det iväg lite väl mycket men det var det bästa laget vi mött i år, helt klart. Är ändå nöjd på det sätt vi försökte rulla boll inom laget, säger Hassels team manager Seth Larsson.-

Johan Hallström var SFF:s dominant och svarade utöver sitt mål för förarbetet till de övriga tre fullträffarna. 08:orna i försvaret, William Lindström Englund och Alfons Puljer, är också värda omnämnanden. Timor Rostamy gjorde en fin insats på Hassels mittfält och överbetyg även till Abraham Brhanes första halvlek, mattades dock i den andra.

 

Hassels IF emblemSundsvalls FF Herr emblem 
Hassels IF - Sundsvalls FF 1-4
16 juni 2024 - 17:00 - Hasselbacken
1-0 Bijan Yari Mivali (16)
1-1 Johan Hallström (19)
1-2 Albin Målargård (47)
1-3 Sixten Mähler Faxéus (53)
1-4 Mateo Cabral (76)
Domare: Kadar Mohamed Abdi
Publik: 18
 
  

Tabellen

1 Sidsjö-Böle IF   1 1 0 0 6 0 6 3
2 Kungsnäs FC   1 1 0 0 8 4 4 3
3 Sundsvalls FF   1 1 0 0 4 1 3 3
4 Östavalls IF   1 1 0 0 3 2 1 3
5 Södermalm FF   1 0 0 1 2 3 −1 0
6 Hassels IF   1 0 0 1 1 4 −3 0
7 Wiskans IF   1 0 0 1 4 8 −4 0
8 Stöde IF   1 0 0 1 0 6 −6 0

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer