Inhopparen Paya Pichkah stor matchhjälte i slutminuten när Giffarna vann nere i Helsingborg

3 okt 2021 Superettan

Toppmötet på Olympia såg ut att sluta 1-1 men efter en hörna i slutminuten kunde Paya Pichkah stöta in en målvaktsretur och vips var GIF Sundsvall på allsvensk promoveringsplats och diskussionen om uteblivna GIF-straffar under matchen tystnade!
– Vi hade bestämt oss för att åka ner och ta en poäng men nu blev det tre, säger Linus Hallenius till Sveriges Radio.

För andra matchen på raken fick GIF Sundsvall spela inför storpublik. Över 7 000 hemma på NP3 Arena mot Trelleborgs FF senast och nästan 6 500 idag mot anrika Helsingborgs IF på Olympia.

Det blev seger då, och det blev en vinst även denna gång. Den femte raka efter den snöpliga 0-1-förlusten mot Örgryte.

Efter en inledning där lagen kände på varann likt två tungviktsboxare kom plötsligt Pontus Engblom fri men blev dragen i armen av en hemmaspelare. Dock utan åtgärd från domaren.

Men ett par minuter senare blev det nätkänning sedan Linus Hallenius fått på en bra vänsterträff.

Pontus Engblom blev senare nergjord men domaren nöp igen ögonen både för fällningen och den efterföljande handsen på en HIF:are och irritationen i GIF-lägret var uppenbar.

Fem minuter in i den andra halvleken blev det "hattrick" i undvikandet att blåsa straffspark. Den här gången när en framstormande Linus Hallenius dök på näsan i gräset.

Istället kunde Charlie Weberg nicka in en lång frispark in i boxen. Rättvist? Knappast.

Och av bara farten höll det på att bli 2-1 till hemmalaget men GIF-målvakten Andreas Andersson kom ut stort och avvärjde. Nära dubbla kallduschar där.

Helsingborg hade nu initiativet men bortaförsvaret stod pall och matchen såg ut att sluta med ett kryss.

Men så i slutminuten jobbade Giffarna till sig en hörna och på den nickade inhopparen Teodor Stenshagen men hemmamålvakten och förre Man Unitedkeepern Anders Lindegaard räddade men Paya Pichkah höll sig framme och stötte in returen och diskussionen om uteblivna GIF-straffar under matchen tystnade. Något...

Tack vare segern passerade GIF HIF och ligger nu tvåa i Superettan. Något som i förlängningen betyder allsvensk status nästa år om man lyckas hålla placeringen.

– Vi hade bestämt oss för att åka ner och ta en poäng men nu blev det tre, säger Linus Hallenius till Sveriges Radio.

Lyssna även på:
• GIF Sundsvall vinnande i mötet mot Helsingborgs IF

HELSINGBORGS IF - GIF SUNDSVALL 1-2
0-1 Linus Hallenius (25)
1-1 Charlie Weberg (55) Nickmål
1-2 Paya Pichkah (90) Passning Teodor Stenshagen
Domare: Andreas Dufva-Johansson
Publik: 6 407
Arena: Olympia
Matchfakta

Linus Hallenius hoppade in och räddade GIF-poäng borta mot landskrona efter tvåmålsunderläge

3 okt 2023 Superettan

Mot Gefle senast tappade GIF Sundsvall en 2-0-ledning till 2-2 efter tvenne hörnor.Ikväll i Landskrona låg man under med 0-2 men jobbade till sig en p...

Läs mer

GIF Sundsvall hittar alltid ett sätt att skjuta sig själva i foten...

28 sep 2023 Superettan

Trots en man mer i en timme och 2-0-ledning med en dryg minut kvar hemma mot Gefle - ändå hittade GIF Sundsvall ett sätt att inte ta tre poäng...- Det...

Läs mer

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer