Inget målkalas för Alnö i derbyt mot Heffnersklubban 2

Den förmodade målkavalkaden mellan topplaget Alnö och bottenditot Heffnersklubban 2 blev aldrig riktigt av även om vi fick se sju mål varav fem för serieledarna..
- Vi brände oerhört med chanser, bland annat en straff, förklarar Alnös tränare Kent Gustafsson.

Toppen mot botten, Alnö-Heffnersklubban 2 möttes på HK-vallen men det förväntade målkalaset uteblev.

Alnö kom från en 12-0-vinst över Frösö men det unga hemmalaget stretade emot bra och det tog mer än halva halvleken innan Felicia Lindström kunde spräcka duktiga Ebba Larssons nolla, och då krävdes det en straffspark från Felicia Lindström sedan Frida Olsson fällts.
Frida Olsson gjorde själv 0-2 tio minuter senare innan, precis före pausvilan, Alva Bloss kunde sätta trean efter en målvaktsretur.

Alnö fortsatte föra även den andra halvleken men Heffnersklubban 2 var vassa med sina omställningar och spelade faktiskt jämnt målmässigt, 2-2. totalt 5-2 i Alnöfavör.

Alva Prytz reducerade tio minuter in i andra innan Frida Olsson prickade in sitt andra mål i den 64:e. Elina Uhlin reducerade omgående inom loppet av ett par minuter innan Tuva Lundin fastställde segersiffrorna till 5-2 med tolv minuter kvar efter att ha löpt sig fri i djupled och fått en perfekt macka.

Det blev sju mål i matchen med sett till alla chanser, för båda lagen, hade det kunnat bli betydligt fler, bland annat sköt Felicia Lindström en straff över i den andra halvleken.

- Vi brände oerhört med chanser och var lite loja och kom inte upp i den nivå vi önskar. Vi kom från en 12-0-seger och tjejerna trodde det skulle bli enkelt även idag, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

- Vår klart bästa match och vi stör Alnö på ett bra sätt men de har spelare som gör skillnaden mellan lagen. Annars tycker jag inte att det syntes att det var toppen mot botten. Vi skapar bra med lägen och spelar 2-2 i andra halvlek då vi var det bättre laget energimässigt, säger Heffnersklubban2:s tränare Mattias Svensson.

Ingen som stack ut något extra i Alnö medan Heffnersklubbans målvakt Ebba Larsson visade hög klass trots de fem insläppta målen i sin seniordebut.

 

Alnö IF Dam emblemHeffnersklubban BK 2 emblem

Alnö IF - Heffnersklubbans BK 2 5-2
18 maj 2023 - 15:00 - Timrå IP, konstgräs
1-0 Felicia Lindström (25)
2-0 Frida Olsson (34)
3-0 Alva Bloss (45)
3-1 Alva Prytz (50)
4-1 Frida Olsson (64)
4-2 Elina Uhlin (67)
5-2 Tuva Lundin (78)
Domare: Filip Lundberg
Publik: 50
Matchfakta

Div. 2 dam, omgång 1: Fyra av de tio lagen kommer från Medelpad

Den 2 maj är det avspark för damernas division 2 Mellersta Norrland. Av de tio lagen är fyra från Medelpad och de övriga från Jämtland/Härjedalen (5) ...

Läs mer

Träningsmatch: Emmie Björklund tvåmålsskytt när Selånger gjorde en fem-etta på Ope

Efter 1-1 i halvtid gjorde Selånger ett ryck efter pausvilan och slog tillbaka seriekonkurrenten Ope med klara 5-1 i träningsmatchen på Westhagen seda...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtvåan - program, resultat & målgörare

Heffnersklubban 2 spelade 1-1 igår lördag mot KB65 och idag lirade IFK Timrå bortamatch mot seriekollegan Härnösands SK på Högslättens konstgräs där d...

Läs mer

Domsjö fick inte ihop lag mot Selånger - då ställde Timrå upp med kort varsel

Domsjö tackade nej till träningsmötet med Selånger.Då ställde IFK Timrå upp på kort varsel - och fick som "tack" stryk med 0-3.- De ska ha en stor elo...

Läs mer

Mittback från Alnö klar för Heffnersklubban 2

Heffnersklubban 2 har gjort klart med Tindra Andersson från Alnö.- Tindra är en kraftfull mittback med ett stort lugn och mod i sig och kommer ge oss ...

Läs mer

Uddamålsseger för Heffnersklubban 2 över Medskogsbron

Division 3-laget Medskogsbron höll länge Heffnersklubban 2 stången men med knappa kvarten kvar satte Alice Hellman dit 2-1 för laget från tvåan. Något...

Läs mer