Inget målkalas för Alnö i derbyt mot Heffnersklubban 2

Den förmodade målkavalkaden mellan topplaget Alnö och bottenditot Heffnersklubban 2 blev aldrig riktigt av även om vi fick se sju mål varav fem för serieledarna..
- Vi brände oerhört med chanser, bland annat en straff, förklarar Alnös tränare Kent Gustafsson.

Toppen mot botten, Alnö-Heffnersklubban 2 möttes på HK-vallen men det förväntade målkalaset uteblev.

Alnö kom från en 12-0-vinst över Frösö men det unga hemmalaget stretade emot bra och det tog mer än halva halvleken innan Felicia Lindström kunde spräcka duktiga Ebba Larssons nolla, och då krävdes det en straffspark från Felicia Lindström sedan Frida Olsson fällts.
Frida Olsson gjorde själv 0-2 tio minuter senare innan, precis före pausvilan, Alva Bloss kunde sätta trean efter en målvaktsretur.

Alnö fortsatte föra även den andra halvleken men Heffnersklubban 2 var vassa med sina omställningar och spelade faktiskt jämnt målmässigt, 2-2. totalt 5-2 i Alnöfavör.

Alva Prytz reducerade tio minuter in i andra innan Frida Olsson prickade in sitt andra mål i den 64:e. Elina Uhlin reducerade omgående inom loppet av ett par minuter innan Tuva Lundin fastställde segersiffrorna till 5-2 med tolv minuter kvar efter att ha löpt sig fri i djupled och fått en perfekt macka.

Det blev sju mål i matchen med sett till alla chanser, för båda lagen, hade det kunnat bli betydligt fler, bland annat sköt Felicia Lindström en straff över i den andra halvleken.

- Vi brände oerhört med chanser och var lite loja och kom inte upp i den nivå vi önskar. Vi kom från en 12-0-seger och tjejerna trodde det skulle bli enkelt även idag, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

- Vår klart bästa match och vi stör Alnö på ett bra sätt men de har spelare som gör skillnaden mellan lagen. Annars tycker jag inte att det syntes att det var toppen mot botten. Vi skapar bra med lägen och spelar 2-2 i andra halvlek då vi var det bättre laget energimässigt, säger Heffnersklubban2:s tränare Mattias Svensson.

Ingen som stack ut något extra i Alnö medan Heffnersklubbans målvakt Ebba Larsson visade hög klass trots de fem insläppta målen i sin seniordebut.

 

Alnö IF Dam emblemHeffnersklubban BK 2 emblem

Alnö IF - Heffnersklubbans BK 2 5-2
18 maj 2023 - 15:00 - Timrå IP, konstgräs
1-0 Felicia Lindström (25)
2-0 Frida Olsson (34)
3-0 Alva Bloss (45)
3-1 Alva Prytz (50)
4-1 Frida Olsson (64)
4-2 Elina Uhlin (67)
5-2 Tuva Lundin (78)
Domare: Filip Lundberg
Publik: 50
Matchfakta

Selånger avslutade vårspelet med en målorgie i Östersund - och leder nu damtvåan inför sommaruppehållet

Inte ofta man vinner fotbollsmatcher med 15-0. Men det var precis vad Selånger gjorde mot Östersunds FK i den avslutande vårmatchen.- Vi slutade aldri...

Läs mer

Derbyseger för IFK Timrå på HK-vallen: "Härliga derbykänslor"

Det blev IFK Timrå som drog det längsta strået i kvällens division 2-derby på HK-vallen där segersiffrorna skrevs till 3-1 i bortafavör.- Det var härl...

Läs mer

Äkta hattrick av SDFF 2:s Elin Larsson mot Härnösand

Även Damtvåan gör sommaruppehåll efter den här omgångens matcher där SDFF 2 vann med 5-1 mot Härnösand efter ett äkta hattrick av Elin Larsson under o...

Läs mer

Heffnersklubban 2 vann med uddamålet i Härnösand - Agnes Parhammar nätade dubbelt

Agnes Parhammar gjorde Heffnersklubban 2:s båda mål borta mot Härnösands SK i 2-1-vinsten.- Efter deras kvittering reste vi oss och vänder tillbaka ma...

Läs mer

En bra halvlek räckte inte för SDFF 2 i Brunflo - föll med 1-3

SDFF 2 föll i Brunflo sedan man hamnat i ett 0-3-underläge efter en riktigt dålig första halvlek. Man spelade emellertid upp sig och vann den andra.- ...

Läs mer

Felicia Andersson assistdrottning när Selånger vann derbyt över Timrå med klara siffror: "Vi hade spetskompetens"

Selånger avgjorde derbyt mot Timrå med tre mål på tretton minuter av den första halvleken, totalt 4-0 där Felicia Andersson passade fram till tre av m...

Läs mer