Inför seriestarten: Södermalm FF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Södermalm FF blev lite av ett poplag i fjolårets Medelpadsfemma med sin hängivna publik på Kustängen och sitt rutinerade manskap där flera lirat på betydligt högre nivå än division 5, även om det var ett antal år sedan sist.
Om man blivit ett år bättre, eller tyngre, återstår att se när man kör igång sin andra säsong.
- Fantastiskt kul att det drar igång igen, säger tränaren Johan Thelin.

Johan, nöjd med försäsongen?
- Vi har inte hunnit ha någon, förutom två DM matcher har vi inte tränat sedan i somras!

...och med er trupp?
- Alltid fantastiskt nöjd med dessa läskigt fina grabbar, där alla alltid får vara delaktiga!

Några nyförvärv i år?
- Svårdefinierad fråga då vi oftast har nyförvärv till varje match! Lär bli en fyra-fem nya ansikten till premiären i alla fall, som inte redan har dragit på sig ”Laget på stans” tröja tidigare!

...och spelarförluster?
- Även denna fråga svårdefinierad. I detta nu är det endast Patrik Törmä som sagt att höft & ljumskar endast håller för padel just nu. I övrigt finns i stort sett de vi använt tidigare tillgängliga i någon form, oavsett om någon gör en match och någon annan är med i alla. Min kollega Stefan Bjertung tränar numera Real Kuben men kommer att coacha vidare i SFF.

Hur lyder er målsättning i år?
- Den enda målsättning vi har är att ha fantastiskt kul på & utanför plan, likväl som på vårt kontor Bloco.

Någon av de äldre spelarna i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Hela SFF-familjen, där alla har 1-års erfarenhet av vår speciella verksamhet , där alla kommer ”levla” ytterligare efter sina egna förutsättningar oavsett spelare eller fans så kommer vi växla upp!

Vi har ett nytt upplägg av Medelpadsfemman i år då hela 16 lag anmält sig. Lagen har indelats i två grupper där lagen möts i en enkelserie, 7 omgångar, där de fyra främsta går vidare till en serie om uppflyttning och de fyra sämsta går till någon form av fortsättningsserie. I båda dessa gäller dubbelmöten. Vad säger du om det upplägget?
- Fantastiskt gynnsamt för oss, då en rak serie hade inneburit 30 matcher mot de nu totalt 21 matcher! För de lag som satsar mot en topp 4-placering kan det bli tufft med en mindre bra start, då de endast har sju matcher på sig!

Varför ska man komma och se Södermalm FF på Kustängen i år?
- Varför ska man inte tänker jag! SFF-familjen bara växte & växte ifjol, oavsett om det var på Bloco Arena (Kustängen) eller på Bloco! Det är en fantastisk upplevelse i gemenskap när den är som bäst, i synk med spelare & publik som bjuder på skönt tugg med varandra.

Vilka fyra lag tippar du går vidare från er grupp?
- Inte en aning, vi har ingen koll på motståndarna! För vår egen del spelar det mindre roll, vi kommer ha kul då matcherna är roliga oavsett.

...och vilka tror du kommer topp 2 i höstens Uppflyttningsserie?
- Samma där, inte den blekaste! Det kan nog svänga rätt friskt innan det är klart!

Lokalfotbollens kommentar:
- Ett skönt gäng där bäst-före-datum gått ut för de flesta men det finns fortfarande mycket fotboll i gubbarna men grundserien med många konstgräsmatcher är inte optimalt för laget så jag är rädd att det inte blir någon topp 4-placering utan formtoppen kommer i B-slutspelet i juni och framåt.

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer