Inför seriestarten: Matfors IF 2

29 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Brukets Blås andralag kom ifjol sexa i Medelpadsallsvenskan men då A-laget trillade ur trean tvångsnedflyttades ungdomarna ner till femman.
Jonny Hellström tog över representationslaget men Tony Salthammer kör vidare med Matfors 2 och får Carina Svanberg till hjälp som assisterande.

Tony, är ni nöjda med er försäsong?
- Vi kom igång lite i baktakt med både hur föreningens trupper skulle se ut och träningstider, men tack vare ett bra samarbete lagen sins emellan så flyter det på bra. Killarna har varit motiverade att träna hårt och nöta.

...och hur ser det ut med er trupp för division 5-laget?
- I och med att vi har en trupp som grundar sig på ungdomar från Matfors som växt upp och blivit aktuella för seniorspel och killar som aktivt sökt sig till föreningen så kan man inte annat än att vara nöjd egentligen. Rent objektivt så blev vi dock lite tunna på målvaktsidan då vi tappat just på den positionen.

Några nyförvärv och spelarförluster för U-laget?
- Vi har några som sökt sig till oss i år och några som knutit på sig fotbollsskorna igen. I och med det tighta samarbetet med a-laget och p08-laget så blir det några namn som är nya att representera just Matfors U-lag i år och en hel del spelare som vi både "tappar" upp till A-laget och till andra föreningar.

Hur lyder er målsättning i år?
- Målsättningen i år är utveckling av den individuella fotbollskunskapen med mottot "Så många som möjligt, så länge som möjligt" i åtanke. Resultatet kommer vara mindre viktigt i år än ifjol, men målsättningen är att ge alla lag bra motstånd.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Väldigt många som tagit stort ansvar och ett extra kliv framåt på försäsongen. Men jag är övertygad att våran målvakt Henrik Sjöstedt kommer att rädda en hel del poäng åt oss i år.

Vi har ett nytt upplägg av Medelpadsfemman i år då hela 16 lag anmält sig. Lagen har indelats i två grupper där lagen möts i en enkelserie, 7 omgångar, där de fyra främsta går vidare till en serie om uppflyttning och de fyra sämre går till någon form av fortsättningsserie. I båda dessa gäller dubbelmöten. Vad säger du om det upplägget?
- Det är första gången för mig att jag är med om denna typ av upplägg, så det återstår att se hur det faller ut. Har förståelse när det är många klubbar i divisionen, men jag har svårt att se vad som händer med motivationen blir ifall man "åker ur" redan i juni.

Varför ska man komma och se Matfors 2 i år på Thulevallen?
- Förutom den allmänt trevliga stämningen och det goda fikat på Thulevallen så får man förhoppningsvis se fin fotboll med lokala unga och lovande spelare från orten som växer in i seniorspelsrollen.

Vilka fyra lag tror du tar dig vidare från er grupp till A-slutspelet?
- Topp två gissar jag på Ånge och Östavall utan att ha riktigt hunnit få en uppfattning på hur deras trupper ser ut. Stöde är en bubblare där också. Tror att det blir Hassel och Indal som får det tuffast i vår grupp.

Nåt eller några lag som du tror får det svårt?
- Se svar föregående fråga.

Lokalfotbollens kommentar:
- Mer än halva fjolårslaget från det lag som tvångsdegraderades från fyran tillhör nu A-laget i samma division. Matfors 2 får kämpa om att komma topp 4 och det tror jag de kommer att fixa även om det blir tajt kring strecket. När det gäller det goda fikat på Thulevallen håller den hög klass. Och Lokalfotbollen brukar även bli bjudna på en del godsaker. Det gör att man känner sig extra välkomna till Thulevallen även om det kan bli lite tufft för vågen därhemma.

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer