Inför seriestarten: Matfors IF 2

29 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Brukets Blås andralag kom ifjol sexa i Medelpadsallsvenskan men då A-laget trillade ur trean tvångsnedflyttades ungdomarna ner till femman.
Jonny Hellström tog över representationslaget men Tony Salthammer kör vidare med Matfors 2 och får Carina Svanberg till hjälp som assisterande.

Tony, är ni nöjda med er försäsong?
- Vi kom igång lite i baktakt med både hur föreningens trupper skulle se ut och träningstider, men tack vare ett bra samarbete lagen sins emellan så flyter det på bra. Killarna har varit motiverade att träna hårt och nöta.

...och hur ser det ut med er trupp för division 5-laget?
- I och med att vi har en trupp som grundar sig på ungdomar från Matfors som växt upp och blivit aktuella för seniorspel och killar som aktivt sökt sig till föreningen så kan man inte annat än att vara nöjd egentligen. Rent objektivt så blev vi dock lite tunna på målvaktsidan då vi tappat just på den positionen.

Några nyförvärv och spelarförluster för U-laget?
- Vi har några som sökt sig till oss i år och några som knutit på sig fotbollsskorna igen. I och med det tighta samarbetet med a-laget och p08-laget så blir det några namn som är nya att representera just Matfors U-lag i år och en hel del spelare som vi både "tappar" upp till A-laget och till andra föreningar.

Hur lyder er målsättning i år?
- Målsättningen i år är utveckling av den individuella fotbollskunskapen med mottot "Så många som möjligt, så länge som möjligt" i åtanke. Resultatet kommer vara mindre viktigt i år än ifjol, men målsättningen är att ge alla lag bra motstånd.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Väldigt många som tagit stort ansvar och ett extra kliv framåt på försäsongen. Men jag är övertygad att våran målvakt Henrik Sjöstedt kommer att rädda en hel del poäng åt oss i år.

Vi har ett nytt upplägg av Medelpadsfemman i år då hela 16 lag anmält sig. Lagen har indelats i två grupper där lagen möts i en enkelserie, 7 omgångar, där de fyra främsta går vidare till en serie om uppflyttning och de fyra sämre går till någon form av fortsättningsserie. I båda dessa gäller dubbelmöten. Vad säger du om det upplägget?
- Det är första gången för mig att jag är med om denna typ av upplägg, så det återstår att se hur det faller ut. Har förståelse när det är många klubbar i divisionen, men jag har svårt att se vad som händer med motivationen blir ifall man "åker ur" redan i juni.

Varför ska man komma och se Matfors 2 i år på Thulevallen?
- Förutom den allmänt trevliga stämningen och det goda fikat på Thulevallen så får man förhoppningsvis se fin fotboll med lokala unga och lovande spelare från orten som växer in i seniorspelsrollen.

Vilka fyra lag tror du tar dig vidare från er grupp till A-slutspelet?
- Topp två gissar jag på Ånge och Östavall utan att ha riktigt hunnit få en uppfattning på hur deras trupper ser ut. Stöde är en bubblare där också. Tror att det blir Hassel och Indal som får det tuffast i vår grupp.

Nåt eller några lag som du tror får det svårt?
- Se svar föregående fråga.

Lokalfotbollens kommentar:
- Mer än halva fjolårslaget från det lag som tvångsdegraderades från fyran tillhör nu A-laget i samma division. Matfors 2 får kämpa om att komma topp 4 och det tror jag de kommer att fixa även om det blir tajt kring strecket. När det gäller det goda fikat på Thulevallen håller den hög klass. Och Lokalfotbollen brukar även bli bjudna på en del godsaker. Det gör att man känner sig extra välkomna till Thulevallen även om det kan bli lite tufft för vågen därhemma.

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer