Inför seriestarten: Kungsnäs FC

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC har senaste åren utmärkt sig på pojk- och flicksidan men för att bereda de äldre ungdomarna en matchmiljö valde man i år att anmäla ett lag i Medelpadsfemman.
Ansvarig för laget är Patrik Åsell och som hjälp har han spelarna Ivar Edlund och Alex Tomley.

Patrik Åsell, är du nöjd med er försäsong?
- Vi har en ganska lång försäsong bakom oss, där vi egentligen bara tog två veckors ledigt efter föregående säsong i P16 nationell som vi lyckades vinna. Vi har jobbat mellan 3-4 pass i veckan för att förbereda killarna på att spela seniorfotboll. Vi har spelat ganska många träningsmatcher där vi har luftat hela truppen och testat en del nya positioner för några spelare. Vi har följt planen och det känner vi oss nöjda med.

Vad säger du om er spelartrupp?
- Vi har en bra trupp med killar som har höga ambitioner och träningsvilja. Truppen är den klart yngsta i serien, så det blir nyttigt att få mer rutin under året. Det vi skulle behöva är en målvakt till i truppen.

Några nyförvärv utifrån?
- David Suliman (fw. GIF Sundsvalls Akademi, Ivar Edlund (fw, Lucksta IF), Alex Tomley (mf, Alnö IF, dock borta hela säsongen på grund av en korsbandsskada), Edvin Axelsson (mf, Sundsvalls FF, Folke Nilsson (b, Sundsvalls FF) samt Erik Swedin (b, Sundsvalls FF).

...och spelarförluster?
- Alve von Wachenfeldt, B (b, IFK Timrå), Arvid Brydolf (fw, slutat) och Wilmer Holmberg (b, slutat).

Hur lyder er målsättning i er första seniorsäsong?
- Utveckla spelarna och laget långsiktigt.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Vi jobbar som sagt långsiktigt, tror alla spelare kommer att växa in i seniorfotbollen. Tror att vi har flera spelare som på sikt kan få ett genombrott i att nå elitnivå.

Vi har ett nytt upplägg av Medelpadsfemman i år då hela 16 lag anmält sig. Lagen har indelats i två grupper där lagen möts i en enkelserie, 7 omgångar, där de fyra främsta går vidare till en serie om uppflyttning och de fyra sämsta går till någon form av fortsättningsserie. I båda dessa gäller dubbelmöten. Vad säger du om det upplägget?
- Att åtta lag ska spela en betydelselös fortsättningsserie tror inte jag gynnar fotbollen i distriktet. Jag tycker dock att vi har hamnat i en intressant indelning av serien med flera riktigt bra och spelande lag, vilket kommer att utveckla mina spelare.

Varför ska man komma och se Kungsnäs FC i år?
- Vi vill spela en vacker och intensiv fotboll som är rolig att titta på. Klart vi ibland förlorar fotbollsmatcher genom att spela offensivt, men vi tror att det är rätt väg att utveckla spelare på sikt. Tror även att vi kommer att ha fantastiskt gott fika till en billig peng.

Vilka fyra lag går vidare från er grupp?
- Tror definitivt alla lag i gruppen har den potentialen.

..och vilka tror du kommer topp 2 i den efterföljande Uppflyttningsserien?
- Ganska säker på att det är två lag från vår grupp.

Lokalfotbollens kommentar:
Det är ingen blyg nykomling som står med mössan i hand som gör debut inom seniorfotbollen utan välutbildade ynglingar med en hel del vinnarskalle och vinnarmentalitet från undomsfotbollen. Och jag tror de står pall även i möten med betydligt mer meriterade och rutinerade motståndare. Tar sig till A-slutspelet till att börja med även om man kommer att gå på ett par minor. Det är inte helt enkelt att kliva in i seniorfotbollen från pojkdito trots allt.

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer