Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling (1)

8 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Alnö IF Utveckling är precis som namnet säger ett utvecklingsbart lag där många tjejer i år kommer att få spela seniorfotboll för första gången. Lär bli en intressant premiär mot ett mer rutinerat Sundsvalls FF ikväll.
En av tränarna för laget är Ulf Bryner som nu gör comeback som ledare för andralaget i Alnö dam och det blev också han som fick svara på Lokalfotbollens frågor inför premiären.

 

Nöjd med försäsongen?
- Försäsongen har varit en spännande tid. Vi kom igång rätt sent på året då tränarstaben blev klar sent och få träningstider var bokade. Men med tiden har vi fått gott om tider både inomhus och utomhus. Vi spelade Sundcupen med väldigt få träningar i kroppen där vi gick till final, utslagen av HKBK. Sedan har vi spelat några träningsmatcher och nu senast Söråker Cup som blev första "riktiga" matcherna, finalplats även där men tyvärr förlust på straffar mot ett duktigt och rutinerat Ärlandsbro. Men jag är klart imponerad över truppens framsteg såhär långt med tanke på att det är ett "nytt" lag med ny tränarstab!

Vad säger du om er trupp?
- Truppen är ett hungrigt och spännande gäng, lyhörda tjejer som vill spela en fin passningsorienterad fotboll. För många blir detta första året med seniorfotboll men alla har visat prov på både fysisk och psykisk styrka och det känns som att vi kommer med en taggad trupp till seriestarten ikväll.

Vilka nyförvärv har ni införskaffat?
- Vi har få nyförvärv utifrån då vi är ett utvecklingslag inom damfotbollen i Alnö IF. Målet är att skapa möjligheter till en trygg, utmanande och inspirerande karriärövergång från äldre ungdom till senior med syfte att utveckla spelare och över tid skapa ett stabilt lagbygge i föreningen. Alnös Dam utv. består av föreningens egna 08-trupp samt ett antal "äldre" spelare upp till -04. Ett nyförvärv har vi ialla fall utifrån, Emelie Jakobsen, vänsterytter från Selånger SK. På ledarsidan är det ett gäng "nygamla" som klivit på detta vilket känns jättekul. Jag, som har haft ett upphåll från damfotbollen på klubbnivå några år - Niklas Carnbro som har haft Alnös F07 och en lång & framgångsrik spelarkarriär bakom sig, Maria Svedberg, tränare & fystränare, som varit Alnös F08 troget och har en lång idrottsbakgrund med sig i coachväskan samt Kristoffer Vestin som har en gedigen meritlista både som spelare & ledare inom Alnö & andra föreningar! Tillsammans tror vi detta kommer bli ett hållbart sätt att leda och driva damfotbollen framåt inom Alnö IF.

...och spelarförluster?
- Maya Byström (SDFF), Olivia Edlund (SDFF) och Agnes Åkersten (Slutat).

Hur lyder er målsättning i år?
- Vår målsättning är att spela en fin & sevärd fotboll! Tror att vi kommer att ta oss rätt långt med det.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Det är som redan sagt en ung och spännande trupp - framförallt har dom alla förutsättningen för att ta sig dit dom vill, så jag tror vi kommer få se ett antal i truppen som under året presenterar sig på en helt ny nivå.

Vad säger du om upplägget av seriespelet i år?
- Upplägget av serien tycker jag funkar bra! Dock kommer man inte möta alla lag i serien men kul att det är en serie med många lag från det egna distriktet i alla fall!

Varför ska man åka ut till Släda IP och se Alnö Utveckling i trean i år?
- Vill man se en fin, modern fotboll med många lovande, både fysiskt och tekniskt starka spelare, då ska man inte missa någon match med Alnös utvecklingslag!

Vilka vinner serien och vilka kommer tvåa i A-slutspelet?
- Vet alldeles för lite om de övriga lagen så passar på en av de frågorna - men svarar emellertid Alnö Utveckling på en av dem.

Nåt eller några lag som du tror får det svårt?
- Fegar lite på den och passar på svaret med tanke på att jag som sagt inte vet så mycket om dem andra lagen.

Nåt annat som du tycker kan vara värt att skriva om?
- Det händer mycket inom Alnö som förening - det finns en stark tro både på ungdomssidan samt dam- och herrsidan där vi ser ett driv & samarbeten från alla håll vilket bådar gott för framtiden. Vi fyller 100 år som förening och vi ledare är både stolta och ödmjuka inför uppgiften att få representera en sådan fin och anrik förening som just nu har hela 41 lag i olika serier! Hipp-hipp-HURRA!

Lokalfotbollens kommentar:
- Unga utvecklingslag är alltid svåra att tippa men Alnös unga tjejer har imponerat under försäsongen och jag tror de acklimatiserar sig snabbt till både spel i 90 minuter och seniorfotboll. Tillhör de lag som mycket väl tar sig till A-slutspelet även om jag tror deras styrka ligger längre fram under säsongen.

Sammandrag från matcherna i omgång 3 i Slutspel A

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Systrarna Högbom, Clara sex mål och Hanna tre, hade målfest hemma på IP och svarade för nio av de tio målen mot Sund medan kvällens andra match, Sunds...

Läs mer

Zoe Tomleys dubbel avgjorde den uppskjutna matchen mellan Söröje och Sund

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Sund föll mot Stöde med 0-10 senast. Ikväll i den uppskjutna matchen från omgång 1 i A-slutspelet hade man fått tillbaka några från sjukstugan och stu...

Läs mer

Matfors notoriska målskyttar vände mot Medskogs och toppar nu serien under sommaruppehållet

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Marmenderbyt mellan Medskogs och Matfors spelades ikväll på Viforsplan där gästerna vände 0-1 till en 2-1-seger efter mål av sina notoriska målgörare ...

Läs mer

Kryss på Balders konstgräs mellan Sundsvalls FF och Söröje - Tilde Norlén poängräddare för hemmalaget

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Gästande Söröje tog tidigt ledningen på Balders konstgräs men lika tidigt in i andra halvlek utjämnade Tilde Norlén och trots att hemmalaget skapade f...

Läs mer

Nio mål av systrarna Högbom när Stöde vann med tvåsiffrigt över Sund

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde målfrossade när ett sjukdomsdrabbat Sund kom på besök och man vann med hela 10-0 sedan systrarna Högbom prickat in nio av de tio fullträffarna, ...

Läs mer

Psykologiskt ledningsmål fick det att väga över i Timrå 2-favör: "Blev bättre ju längre matchen led"

24 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det tog till slutminuten i första innan Timrå 2 fick hål på Sidsjö-Böle men i andra lossnade det med ytterligare tre mål.- Sjukt roligt att se att det...

Läs mer