Giffarna tappade två poäng i toppstriden efter "bara" kryss hemma mot Falkenberg

2 nov 2021 Superettan

0-1 tidigt i matchen rätade upp sig snabbt och därefter skapade GIF Sundsvall tillräckligt med chanser för att ta hem en klar victoria mot nästjumbon Falkenberg på MP3 Arena under kvällen.
Men så blev det inte utan man fick nöja sig med en pinne och bjöd därmed in Helsingborg i kampen om en allsvensk plats 2022,

GIF Sundsvall hamnade i tidigt underläge hemma mot ett för nytt kontrakt kämpande Falkenberg. I den tionde minuten nådde Linus Dahl högst på en hörna och 0-1 var ett faktum.

Giffarna utjämnade fem minuter senare. Pontus Silfwer slog en låg frispark mot främre stolpen där David Myrestam dök upp och styrde in bollen.

– Ett väldigt skönt mål att göra då det kom ganska snart efter deras fina start, säger ovane målskytten till P4 Västernorrland.


Pontus Engblom hade därefter två fina chanser till ett ledningsmål men först brände han ett friläge och därefter hade han en nick strax utanför stolpen.

Daniel Stensson fick på en praktträff från distans men bortamålvakten Viktor Noring tänjde sig till det yttersta och räddade prpjektilen som var på väg in i krysset.

Precis innan pausvilan var det först Linus Hallenius som blev snuvad av Victor Noring och returen placerade Ludig Nåvik ovanför "slanan" innan Linus Hallenius lyfte bollen över FFF-målvakten men bredvid stolpen.

4-1 till GIF hade i det läget inte varit orättvist om bara krutet hade varit torrare.

GIF Sundsvall fortsatte hålla trycket uppe även under den andra halvleken men man fortsatte missa målchanser, om än inte lika många som i första.

I andra halvlek fortsatte GIF på det stora tryck de skapat i första halvlek. GIF hade sina chanser, om än inte lika klara. En av de absolut bästa var en nick från Paya Pichkah, som Viktor Noring räddade efter backen.

I slutminuten såg så det förlösande segermålet äntligen ut att komma. Linus Hallenius kom fri och försökte sig på en ny lobb över Falkenbergskeepern men inte heller denna gång gick den hem utan NorrLandslaget tappade två poäng gentemot jagande Helsingborg gällande den lediga allsvenska platsen bredvid IFK Värnamo.

– Vi dominerar matchen och skapar många chanser och borde satt dit en eller två bollar till men idag ville det sig inte riktigt, säger David Myrestam.

– Just nu är det frustrerande och en tomhet att vi inte tar tre poäng efter att vi presterat på en nivå som borde räckt till tre poäng men vi har fortfarande allt i våra egna händer, fortsätter Myrestam.

Istället för sex goa poäng med tre omgångar kvar skiljer nu "bara" fyra ner till de rödblå skåningarna.

GIF SUNDSVALL - FALKENBERGS FF 1-1
0-1 Linus Dahl (10)
1-1 David Myrestam (15)
Domare: Patrik Eriksson
Publik: 3 503
NP3 Arena
Matchfakta

Johan Bengtsson nätade mot pappas gäng när GIF Sundsvall tog andra raka segern

31 maj 2023 Superettan

Johan Bengtsson gjorde ett av GIF Sundsvalls mål i 3-1-segern över pappa Micaels Gefle på Gavlevallen.- Det var som vilken match som helst, mer som et...

Läs mer

Skövdemålvakten utvisad i första halvlek - då avgjorde Giffarna i andra mot jumbon

27 maj 2023 Superettan

Gästande Skövde fick sin målvakt utvisade efter en rejäl kapning av Johan Bengtsson i slutet av den första halvleken. Ett smart spelande GIF Sundsvall...

Läs mer

GIF Sundsvall nollat - tappade spelet och Örgryte avgjorde på nick efter hörna

23 maj 2023 Superettan

Giffarna borde haft ledningen tidigt in i den andra halvleken men Pontus Engbloms mål blev felaktigt avvinkat för offside.Istället kunde Örgryte ta öv...

Läs mer

GIF Sundsvalls brända lägen kostade segern mot Helsingborg - som i slutsekunderna hade ett friläge...

15 maj 2023 Superettan

Johan Bengtsson gav GIF Sundsvall tidigt ledningen och hemmalaget hade sedan massor av vchanser att stänga matchen, men istället kvitterade Helsingbor...

Läs mer

Lokalfotbollen tippar: GIF-seger över Helsingborg med 3-0!

15 maj 2023 Superettan

Ifjol spelade GIF Sundsvall och Helsingborg i Allsvenskan. Ikväll väntar nu ett ödesmättat möte lagen emellan på NP3 Arena och där tror jag Giffarna s...

Läs mer

Försvarsmisstag blev dyrbara för GIF Sundsvall - föll borta mot Brage

8 maj 2023 Superettan

Mot Trelleborg senast hamnade GIF Sundsvall i ett tvåmålsunderläge men vände till seger.Även i afton borta mot Brage hamnade Giffarna i underläge med ...

Läs mer