Giffarna tappade två poäng i toppstriden efter "bara" kryss hemma mot Falkenberg

2 nov 2021 Superettan

0-1 tidigt i matchen rätade upp sig snabbt och därefter skapade GIF Sundsvall tillräckligt med chanser för att ta hem en klar victoria mot nästjumbon Falkenberg på MP3 Arena under kvällen.
Men så blev det inte utan man fick nöja sig med en pinne och bjöd därmed in Helsingborg i kampen om en allsvensk plats 2022,

GIF Sundsvall hamnade i tidigt underläge hemma mot ett för nytt kontrakt kämpande Falkenberg. I den tionde minuten nådde Linus Dahl högst på en hörna och 0-1 var ett faktum.

Giffarna utjämnade fem minuter senare. Pontus Silfwer slog en låg frispark mot främre stolpen där David Myrestam dök upp och styrde in bollen.

– Ett väldigt skönt mål att göra då det kom ganska snart efter deras fina start, säger ovane målskytten till P4 Västernorrland.


Pontus Engblom hade därefter två fina chanser till ett ledningsmål men först brände han ett friläge och därefter hade han en nick strax utanför stolpen.

Daniel Stensson fick på en praktträff från distans men bortamålvakten Viktor Noring tänjde sig till det yttersta och räddade prpjektilen som var på väg in i krysset.

Precis innan pausvilan var det först Linus Hallenius som blev snuvad av Victor Noring och returen placerade Ludig Nåvik ovanför "slanan" innan Linus Hallenius lyfte bollen över FFF-målvakten men bredvid stolpen.

4-1 till GIF hade i det läget inte varit orättvist om bara krutet hade varit torrare.

GIF Sundsvall fortsatte hålla trycket uppe även under den andra halvleken men man fortsatte missa målchanser, om än inte lika många som i första.

I andra halvlek fortsatte GIF på det stora tryck de skapat i första halvlek. GIF hade sina chanser, om än inte lika klara. En av de absolut bästa var en nick från Paya Pichkah, som Viktor Noring räddade efter backen.

I slutminuten såg så det förlösande segermålet äntligen ut att komma. Linus Hallenius kom fri och försökte sig på en ny lobb över Falkenbergskeepern men inte heller denna gång gick den hem utan NorrLandslaget tappade två poäng gentemot jagande Helsingborg gällande den lediga allsvenska platsen bredvid IFK Värnamo.

– Vi dominerar matchen och skapar många chanser och borde satt dit en eller två bollar till men idag ville det sig inte riktigt, säger David Myrestam.

– Just nu är det frustrerande och en tomhet att vi inte tar tre poäng efter att vi presterat på en nivå som borde räckt till tre poäng men vi har fortfarande allt i våra egna händer, fortsätter Myrestam.

Istället för sex goa poäng med tre omgångar kvar skiljer nu "bara" fyra ner till de rödblå skåningarna.

GIF SUNDSVALL - FALKENBERGS FF 1-1
0-1 Linus Dahl (10)
1-1 David Myrestam (15)
Domare: Patrik Eriksson
Publik: 3 503
NP3 Arena
Matchfakta

GIF Sundsvall hittar alltid ett sätt att skjuta sig själva i foten...

28 sep 2023 Superettan

Trots en man mer i en timme och 2-0-ledning med en dryg minut kvar hemma mot Gefle - ändå hittade GIF Sundsvall ett sätt att inte ta tre poäng...- Det...

Läs mer

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer

Äntligen! GIF Sundsvall åter en vinnare och vidare i Svenska Cupen - Durmaz tvåmålsskytt

23 aug 2023 Superettan

Det krävdes ett jumbolag i Ettan för att GIF Sundsvall åter skulle bli ett vinnande lag.Med 2-0, båda målen av Elias Durmaz, borta mot Stocksund och v...

Läs mer