Giffarna på allsvensk kvalplats efter uddamålsseger över Västerås Sport – Ludvig Nåviks första seniormål

25 sep 2021 Superettan

Västerås Sport krigar om att hänga kvar i Superettan och inledde vasst och vaskade bland annat fram ett stolpskott.

Men strax efter kvarten spelad hade GIF Sundsvall några gyllene minuter.

Först slog Robert Lundström ett långt inlägg som Pontus Engblom nickade fram till Linus Hallenius som kunde näta från nära håll.

Bara fyra minuter senare sköt Ludvig Nåvik in 2-0 från 20 meter sedan han fått ett pass snett inåt bakåt från Pontus Engblom.

– Det blev bara så att jag sköt, jag tänkte inte så mycket. Bollen kom upp bra på foten och jag fick till ett fint skott och den gick in. Jag kände på träffen att den här skulle gå in men jag hamnade ändå lite i chock, säger Ludvig Nåvik efter matchen till ST-sporten om sitt första mål i Superettan.

Framspelare Pontus Engblom hade sedan själv ett jätteläge att stänga matchen med ett 3-0-mål men fick inte ordning på grejorna på Dennis Olssons inspel.

VSK inledde även den andra halvleken bäst och den här gången fick man utdelning efter knappa kvarten sedan Erik Björndahl kommit fri efter en fin skarv och placerat bollen utom räckhåll för GIF-målvakten Andreas Andersson.

Men det var också den enda gången Andersson lät sig överlistas även om han på stopptid tvingades ta hjälp av ribban men på returen svarade han för en kvalificerad parad för att säkra tre viktiga GIF-poäng.

– Spelmässigt var det inte vår bästa match men det är riktigt starkt att vi ändå lyckas göra mål på våra chanser, och att vi släpper in så få mål. Det känns som det viktigaste, det kommer att komma sådana är matcher och då gäller det att vinna med dem, säger den 17-årige matchvinnaren Nåvik.

 

VÄSTERÅS SK - GIF SUNDSVALL 1-2
0-1 Linus Hallenius (17)
0-2 Ludvig Nåvik (21)
Domare: Adi Aganovic
Publik: uppgift saknas ännu
Arena: Iver Arena
Matchfakta

Linus Hallenius hoppade in och räddade GIF-poäng borta mot landskrona efter tvåmålsunderläge

3 okt 2023 Superettan

Mot Gefle senast tappade GIF Sundsvall en 2-0-ledning till 2-2 efter tvenne hörnor.Ikväll i Landskrona låg man under med 0-2 men jobbade till sig en p...

Läs mer

GIF Sundsvall hittar alltid ett sätt att skjuta sig själva i foten...

28 sep 2023 Superettan

Trots en man mer i en timme och 2-0-ledning med en dryg minut kvar hemma mot Gefle - ändå hittade GIF Sundsvall ett sätt att inte ta tre poäng...- Det...

Läs mer

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer