GIF Sundsvall utjämnade i omstarten men Öster tog hem den målrika matchen

24 apr 2023 Superettan

Igår påbörjades mötet GIF Sundsvall-Öster på NP3 Arena med gästerna i en 1-0-ledning då den avbröts på grund av det ymniga snöfallet efter knappa 20 minuter.
Knappt ett dygn senare spelades de resterande drygt 70 minuterna och trots att Erik Andersson kvitterade tidigt i omstarten kunde Växjölaget ta hem sin fjärde raka vinst via en målrik uddamålsseger av fem efter två mål av Jesper Westermark, ett vardera dagen.
- Jag hatar att släppa in mål och det gör grabbarna också. Vi ska titta på de situationerna i lugn och ro, säger tränaren Douglas Jakobsen efter matchen i Discovery Plus.

Mötet i Superettan mellan GIF Sundsvall och Öster, som kom med tre raka vinster i ryggen, inleddes under gårdagen men fick avbrytas på grund av det ymniga snövädret, precis efter det att hemmakeepern Gustav Mohlin inte kunnat hålla en såphal boll och Jesper Westermark hållit sig framme och rakat in den lösa bollen.

Därefter, efter viss diskussion, valde domaren Martin Strömbeergsson att bryta matchen.

Idag klockan 13:00 var det åter avspark mellan lagen för de resterande dryga 70 minuterna. Och det började bra för Giffarna då Erik Andersson utjämnade efter bara fem-sex minuters spel sedan han fått på en bra träff i efterbörden av en hörna.

Ett 2-1-mål hängde sedan i luften men Östermålvakten räddade Pontus Engbloms klackförsök strax innan pausvilan.

Öster inledde sedan den andra halvleken bäst och hade en lyftning i stolpen innan Jesper Westermark slet sig förbi sin markering och satte sitt andra mål. Då visade matchuret på 57 minuter.

Sju minuter senare var det gästernas Niklas Söderberg tur att prova en klackspark på ett inspel och det med ett lyckat resultat, 1-3.

Giffarnas replik kom emellertid i stort sett omgående. Pontus Engblom serverade Paya Pichkah med huvudet och träffen blev klinisk.

Operation kvittering inleddes men närmare än Moonga Simbas strykare utanför stolpen med tio minuter kvar kom man dessvärre inte utan Öster kunde resa hem till Växjö med säsongens fjärde raka seger och serieledning.

För GIF blev det andra raka hemmaförlusten efter den fina seriestarten med två vinster. Dags att kliva upp på vinnarspåret igen. Men då måste man täta till bakåt.

- Jag hatar att släppa in mål och det gör grabbarna också. Vi ska titta på de situationerna i lugn och ro, säger tränaren Douglas Jakobsen efter matchen i Discovery Plus.

Läs även:
⚽️ Förlust för Giffarna när snömatch återupptogs
⚽️ Vann matchen 25 timmar efter start 
⚽️ Öster slog Sundsvall – efter snökaoset
⚽️Målfest efter snökaoset - Öster säkrade fjärde raka
⚽️Två raka GIF-förluster efter succéstarten

 

GIF SundsvallÖsters IF

GIF Sundsvall - Östers IF 2-3
23 & 24 april 2023 - 13:00 - NP3 Arena
0-1 Jesper Westermark (17) (söndag)
1-1 Erik Andersson (25)
1-2 Jesper Westermark (57)
1-3 Niklas Söderberg (64)
2-3 Paya Pichkah (67)
Domare: Martin Strömbergsson
Publik:
Matchfakta

Omgång 10 (26-28 maj): GIF Sundsvall kvitterade i 93:e minuten i Trelleborg - lyckades förlora likt förbenat

27 maj 2024 Superettan

88 minuter och 0-2. Då gör Giffarnas inhoppare Yacqub Finey två mål och ser ut att rädda poäng till NorrLandslaget. Då återtar, i den 94:e minuten, Tr...

Läs mer

Omgång 9 (22-23 maj); Jonas Olsson poängräddare för GIF Sundsvall mot Sandvikens IF

22 maj 2024 Superettan

Jonas Olsson höll nollan för GIF Sundsvall hemma mot Sandvikens IF under onsdagskvällen tack vare säkert spel och vassa reflexer och det var först i s...

Läs mer

Omgång 8 (17-19 maj): 360 minuter plus stopptid utan GIF-mål på bortaplan - ikväll 0-1 mot Gefle

17 maj 2024 Superettan

GIF Sundsvall har glidit neråt i tabellen efter noll tagna bortapoäng och hemmaförlust senast mot Landskrona BoIS och ligger på negativ kvalplats. Ikv...

Läs mer

Omgång 7: Mardrömsstart och straffmiss när GIF Sundsvall förlorade mot serieledarna Landskrona BoIS

11 maj 2024 Superettan

Öster besegrade Oddevold med 3-0 under fredagskvällen. I eftermiddag tog sig GIF Sundsvall, som gjorde en slät figur mot just Oddevold i förra omgånge...

Läs mer

Omgång 6: Självmål efter 45 sekunder mot Oddevold satte tonen för GIF:s tredje raka bortaförlust

4 maj 2024 Superettan

Efter två förluster på de två inledande bortamatcherna styrde GIF Sundsvall kosan till ombyggda VM-arenan från 1958, Rimnersvallen i Uddevalla, för mö...

Läs mer

Omgång 5: Varberg kvitterade GIF Sundsvalls ledning på ett självmål - bara minuten senare

27 apr 2024 Superettan

Omgång 5 är slutspelad! GIF Sundsvall har inlett med två vinster, båda hemma, och två förluster, på bortagräs. Iden här omgången mötte man Varbergs Bo...

Läs mer