GIF Sundsvall utjämnade i omstarten men Öster tog hem den målrika matchen

24 apr 2023 Superettan

Igår påbörjades mötet GIF Sundsvall-Öster på NP3 Arena med gästerna i en 1-0-ledning då den avbröts på grund av det ymniga snöfallet efter knappa 20 minuter.
Knappt ett dygn senare spelades de resterande drygt 70 minuterna och trots att Erik Andersson kvitterade tidigt i omstarten kunde Växjölaget ta hem sin fjärde raka vinst via en målrik uddamålsseger av fem efter två mål av Jesper Westermark, ett vardera dagen.
- Jag hatar att släppa in mål och det gör grabbarna också. Vi ska titta på de situationerna i lugn och ro, säger tränaren Douglas Jakobsen efter matchen i Discovery Plus.

Mötet i Superettan mellan GIF Sundsvall och Öster, som kom med tre raka vinster i ryggen, inleddes under gårdagen men fick avbrytas på grund av det ymniga snövädret, precis efter det att hemmakeepern Gustav Mohlin inte kunnat hålla en såphal boll och Jesper Westermark hållit sig framme och rakat in den lösa bollen.

Därefter, efter viss diskussion, valde domaren Martin Strömbeergsson att bryta matchen.

Idag klockan 13:00 var det åter avspark mellan lagen för de resterande dryga 70 minuterna. Och det började bra för Giffarna då Erik Andersson utjämnade efter bara fem-sex minuters spel sedan han fått på en bra träff i efterbörden av en hörna.

Ett 2-1-mål hängde sedan i luften men Östermålvakten räddade Pontus Engbloms klackförsök strax innan pausvilan.

Öster inledde sedan den andra halvleken bäst och hade en lyftning i stolpen innan Jesper Westermark slet sig förbi sin markering och satte sitt andra mål. Då visade matchuret på 57 minuter.

Sju minuter senare var det gästernas Niklas Söderberg tur att prova en klackspark på ett inspel och det med ett lyckat resultat, 1-3.

Giffarnas replik kom emellertid i stort sett omgående. Pontus Engblom serverade Paya Pichkah med huvudet och träffen blev klinisk.

Operation kvittering inleddes men närmare än Moonga Simbas strykare utanför stolpen med tio minuter kvar kom man dessvärre inte utan Öster kunde resa hem till Växjö med säsongens fjärde raka seger och serieledning.

För GIF blev det andra raka hemmaförlusten efter den fina seriestarten med två vinster. Dags att kliva upp på vinnarspåret igen. Men då måste man täta till bakåt.

- Jag hatar att släppa in mål och det gör grabbarna också. Vi ska titta på de situationerna i lugn och ro, säger tränaren Douglas Jakobsen efter matchen i Discovery Plus.

Läs även:
⚽️ Förlust för Giffarna när snömatch återupptogs
⚽️ Vann matchen 25 timmar efter start 
⚽️ Öster slog Sundsvall – efter snökaoset
⚽️Målfest efter snökaoset - Öster säkrade fjärde raka
⚽️Två raka GIF-förluster efter succéstarten

 

GIF SundsvallÖsters IF

GIF Sundsvall - Östers IF 2-3
23 & 24 april 2023 - 13:00 - NP3 Arena
0-1 Jesper Westermark (17) (söndag)
1-1 Erik Andersson (25)
1-2 Jesper Westermark (57)
1-3 Niklas Söderberg (64)
2-3 Paya Pichkah (67)
Domare: Martin Strömbergsson
Publik:
Matchfakta

Förlust för GIF Sundsvall i omstarten mot serietvåan

20 jul 2024 Superettan

GIF Sundsvall hade hoppats på en bra start på höstsäsongen, men Östers Alibek Aliev hade andra tankar och svarade för Växjölagets båda mål, ett i vard...

Läs mer

Idag inleds GIF Sundsvalls klättring från bottenträsket? Möter serietvåan borta

20 jul 2024 Superettan

Sommaruppehållet är över. Då ställer jumbon GIF Sundsvall kosan till Växjö och möte med serietvåan Öster. Ett lag som ännu inte förlorat hemma mot gäs...

Läs mer

Japansk ytter GIF Sundsvalls första sommarförvärv?

17 jul 2024 Superettan

Blir yttern Taiki Kagayama GIF Sundsvall-spelare? Sportbladet skriver att den 28-årige japanen är aktuell för en övergång till Superettan-jumbon. Samt...

Läs mer

GIF Sundsvalls nye huvudtränare: "Vi har potential inom truppen"

15 jul 2024 Superettan

GIF Sundsvalls kommunikatör Joakim Forsberg gjorde en intervju med nye huvudtränaren Erol Ates - mannen som ska rädda Giffarna kvar i elitfotbollen är...

Läs mer

Erol Ates blir ny huvudtränare i GIF Sundsvall: "Ser fram emot att få börja"

12 jul 2024 Superettan

Under förmiddagen idag presenterade GIF Sundsvall sin nye huvudtränare. Det blir 32-årige Erol Ates som senast kommer från Järvenpään Palloseura i den...

Läs mer

GIF Sundsvall satte inte chanserna och föll även mot Örebro Sport - Ettan here we come...

29 jun 2024 Superettan

Det var pridedag i Sundsvall idag och GIF Sundsvall visade också stolthet i sitt spel men man brände sina chanser och fick inkassera en sur 1-3-förlus...

Läs mer