GIF Sundsvall utjämnade i omstarten men Öster tog hem den målrika matchen

24 apr 2023 Superettan

Igår påbörjades mötet GIF Sundsvall-Öster på NP3 Arena med gästerna i en 1-0-ledning då den avbröts på grund av det ymniga snöfallet efter knappa 20 minuter.
Knappt ett dygn senare spelades de resterande drygt 70 minuterna och trots att Erik Andersson kvitterade tidigt i omstarten kunde Växjölaget ta hem sin fjärde raka vinst via en målrik uddamålsseger av fem efter två mål av Jesper Westermark, ett vardera dagen.
- Jag hatar att släppa in mål och det gör grabbarna också. Vi ska titta på de situationerna i lugn och ro, säger tränaren Douglas Jakobsen efter matchen i Discovery Plus.

Mötet i Superettan mellan GIF Sundsvall och Öster, som kom med tre raka vinster i ryggen, inleddes under gårdagen men fick avbrytas på grund av det ymniga snövädret, precis efter det att hemmakeepern Gustav Mohlin inte kunnat hålla en såphal boll och Jesper Westermark hållit sig framme och rakat in den lösa bollen.

Därefter, efter viss diskussion, valde domaren Martin Strömbeergsson att bryta matchen.

Idag klockan 13:00 var det åter avspark mellan lagen för de resterande dryga 70 minuterna. Och det började bra för Giffarna då Erik Andersson utjämnade efter bara fem-sex minuters spel sedan han fått på en bra träff i efterbörden av en hörna.

Ett 2-1-mål hängde sedan i luften men Östermålvakten räddade Pontus Engbloms klackförsök strax innan pausvilan.

Öster inledde sedan den andra halvleken bäst och hade en lyftning i stolpen innan Jesper Westermark slet sig förbi sin markering och satte sitt andra mål. Då visade matchuret på 57 minuter.

Sju minuter senare var det gästernas Niklas Söderberg tur att prova en klackspark på ett inspel och det med ett lyckat resultat, 1-3.

Giffarnas replik kom emellertid i stort sett omgående. Pontus Engblom serverade Paya Pichkah med huvudet och träffen blev klinisk.

Operation kvittering inleddes men närmare än Moonga Simbas strykare utanför stolpen med tio minuter kvar kom man dessvärre inte utan Öster kunde resa hem till Växjö med säsongens fjärde raka seger och serieledning.

För GIF blev det andra raka hemmaförlusten efter den fina seriestarten med två vinster. Dags att kliva upp på vinnarspåret igen. Men då måste man täta till bakåt.

- Jag hatar att släppa in mål och det gör grabbarna också. Vi ska titta på de situationerna i lugn och ro, säger tränaren Douglas Jakobsen efter matchen i Discovery Plus.

Läs även:
⚽️ Förlust för Giffarna när snömatch återupptogs
⚽️ Vann matchen 25 timmar efter start 
⚽️ Öster slog Sundsvall – efter snökaoset
⚽️Målfest efter snökaoset - Öster säkrade fjärde raka
⚽️Två raka GIF-förluster efter succéstarten

 

GIF SundsvallÖsters IF

GIF Sundsvall - Östers IF 2-3
23 & 24 april 2023 - 13:00 - NP3 Arena
0-1 Jesper Westermark (17) (söndag)
1-1 Erik Andersson (25)
1-2 Jesper Westermark (57)
1-3 Niklas Söderberg (64)
2-3 Paya Pichkah (67)
Domare: Martin Strömbergsson
Publik:
Matchfakta

Linus Hallenius hoppade in och räddade GIF-poäng borta mot landskrona efter tvåmålsunderläge

3 okt 2023 Superettan

Mot Gefle senast tappade GIF Sundsvall en 2-0-ledning till 2-2 efter tvenne hörnor.Ikväll i Landskrona låg man under med 0-2 men jobbade till sig en p...

Läs mer

GIF Sundsvall hittar alltid ett sätt att skjuta sig själva i foten...

28 sep 2023 Superettan

Trots en man mer i en timme och 2-0-ledning med en dryg minut kvar hemma mot Gefle - ändå hittade GIF Sundsvall ett sätt att inte ta tre poäng...- Det...

Läs mer

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer