GIF Sundsvall befäster andraplatsen efter 3-0 över Akropolis

18 okt 2021 Superettan

Ett tidigt självmål av en Akropolisspelare på Dennis Olssons inlägg grundade GIF Sundsvalls seger hemma på NP3 Arena.
Fem minuter innan pausvilan gjorde Linus Hallenius 2-0 efter en vass omställning och sju minuter in i den andra halvleken satte Erik Andersson dit spiken med en sträckt vrist och drömmen om en allsvensk plats blir allt mer verklighet!
– Vi sa till varandra i paus att vi skulle försöka gå ut och stänga matchen med ett tredje mål, och det lyckades vi ju med, säger lagkaptenen Pontus Engblom till P4 Västernorrland.

GIF Sundsvall fick en galen start hemma mot ett mot av nedflyttningsspöket hotande Akropolis. Redan i den tredje minuten nickade gästernas Oscar Pehrsson (ej släkt, tror jag) vackert in 1-0 i eget mål på Dennis Olssons vänsterinlägg.

– Tror inte de hade rört bollen innan han knoppade in den i egen kasse, kommenterade lagkaptenen Pontus Engblom.

GIF hade lägen till en tvåa men allt efter att halvleken led tog Akropolis över men kunde inte omsätta sina chanser och med fem minuter kvar av halvleken kunde istället Linus Hallenius göra 2-0 efter en vass omställning. Via två öppnande långpass från först Pontus Silfver till Pontus Engblom och vidare till Hallenius som mer eller mindre fick tom bur att lägga in bollen i.

GIF startade upp även den andra halvleken starkt och Linus Hallenius styrde först bollen i stolpen innan Erik Andersson i den 53:e minuten satte trean med sträckt vrist.

Hemmalaget var därefter närmare ett 4-0-mål än ett till synes resignerat Akropolis ett reduceringsmål.

– Vi sa till varandra i paus att vi skulle försöka gå ut och stänga matchen med ett tredje mål, och efter det hade vi full kontroll, säger lagkaptenen Pontus Engblom.

Giffarna befäster tack vare segern andraplatsen i Superettan och har nu sju poäng ner till trean Helsingborg, som emellertid har en match mindre spelad (möter Falkenberg borta i morgon tisdag).

– Vi har satt oss i en bra situation men det är fortfarande 15 poäng kvar att spela om så vi tar en match i taget, avslutar lagkapten Engblom.

GIF SUNDSVALL - AKROPOLIS IF 1-0
1-0 självmål (3)
2-0 Linus Hallenius (40)
3-0 Erik Andersson (55)
Domare: Robert Daradic
Pubiik: 3 200
Arena: NP3 Arena
Matchfakta

Linus Hallenius hoppade in och räddade GIF-poäng borta mot landskrona efter tvåmålsunderläge

3 okt 2023 Superettan

Mot Gefle senast tappade GIF Sundsvall en 2-0-ledning till 2-2 efter tvenne hörnor.Ikväll i Landskrona låg man under med 0-2 men jobbade till sig en p...

Läs mer

GIF Sundsvall hittar alltid ett sätt att skjuta sig själva i foten...

28 sep 2023 Superettan

Trots en man mer i en timme och 2-0-ledning med en dryg minut kvar hemma mot Gefle - ändå hittade GIF Sundsvall ett sätt att inte ta tre poäng...- Det...

Läs mer

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer