FC Kraftfull dominerade men det dröjde till slutminuterna innan segern över Nedansjö var säkrad

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Det dröjde till det återstod bara några minuter innan FC Kraftfull, trots speldominans, kunde säkra 3-0-segern efter två sena mål.
– Idag spelade vi bra fotboll i 20 minuter, något som räckte till seger, säger Kraftfulls tränare Torbjörn Persson.

FC Kraftfull dominerade den första halvleken kraftfullt mot ett Nedansjö som inte alls fick sitt spel att flyta. Men hemmalaget fick nöja sig med en snål 1-0-ledning i halvtid. Enda målet gjorde Momodou Khan strax innan halvtimman då han tryckte in ett inspel från höger.

Den andra halvleken blev spelmässigt jämnare men med fortsatt övertag för Kraftfull men det dröjde till det återstod fyra minuter innan man fick den avgörande luckan. Husen Hamid Ahmed tog emot en boll inne i straffområdet och dribblade av en försvarare innan han satte nätet i dallring.

Knappt två minuter senare nickade en bortaförsvarare snyggt bollen över egen målvakt fram till 3-0 i Kraftfull-favör.

– Idag spelade vi bra fotboll i 20 minuter, något som räckte till seger. Energin fanns inte alls där men vi gjorde vad vi skulle. Vi borde stängt ner matchen tidigare då vi hade två-tre 99 procentiga chanser. I gengäld släppte vi inte till ett enda skott bakåt, säger Kraftfulls tränare Torbjörn Persson.

– Det var inte mycket som fungerade, vi slog till exempel inte en passning rätt under den första halvleken och då rullade de ut oss. I andra jämnade vi ut spelet något men förmådde inte skapa något framåt där vi var uddlösa. Tycker ändå att resultatet blev lite väl i överkant, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

I Kraftfull berömmer vi Bakary Dampha framåt och i försvaret tog Israel Kalenga bort det som kom i hans väg med pondus och accuratess.
Jonatan Söder i Nedansjös försvarslinje var klart bäst i sitt lag.

 

Nedansjö IK emblem

FC Kraftfull - Nedansjö IK 3-0
29 juni - 20:00 - HK-vallen
1-0 Momodou Khan (27)
2-0 Husen Hamid Ahmed (86)
3-0 självmål (88)
Domare: Henrik Olsson
Publik: ej räknad
Matchfakta

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer