Efter Sunds nesliga nedflyttning: "Lutar åt ett sabbatsår"

7 nov 2022 Div. 2 Norrland

Sund gjorde sin första säsong någonsin på division 2-nivå och trots bortavinst i avslutningsmatchen mot topplaget IFK Luleå blev det respass på grymmast möjliga sätt - ett minusmål sämre målskillnad än Bergnäset.
Lite drygt tre veckor efter den nesliga nedflyttningen ställde Lokalfotbollen några frågor till tränaren Göran "Sunkan" Sundqvist.

Vad säger du om er premiärsäsong i tvåan?
- Om man bara går till de sportsliga förutsättningarna så hade vi en tanke om att få in några fler spelare med rutin från division 2 och även samarbete med GIF Sundsvall. Tyvärr föll båda dessa tankar… Med andra ord så har vi spelat säsongen med vårt division 3-lag och ser man till det så är vi stolta över vad vi åstadkommit trots för få poäng in på kontot.
- Sen är det klart att vi är missnöjda med att inte ha klarat kontraktet.

Vad är du mest nöjd med?
- Att vi trots motgångar ändå hållit huvudet högt och kört på hela vägen!

Vad kunde ni gjort bättre?
- Jag sa till några att om serien hade startat med Ytterhogdal borta nu på hösten så hade vi blivit sexa-sjua i tabellen. Vi gör en klart bra höst, trots mindre inspelade poäng än våren och sen hade vi hoppats på bättre resultat på hemmaplan. Vi har haft svårt att stänga matcher och haft kinkigt med målskyttet. Kämpaglöden har oftast varit bra och där finns det inget att klaga på. Sen var vår andra halvlek på slutet borta mot Storfors en halvlek jag gärna skulle vilja spela om... (förlust 1-6, reds anm).

Någon spelare som har överraskat lite extra på dig under året?
- Gustav Lindgren, Axel Sjöbom och Jesper Norberg. Tre unga spelare som i princip varit ordinarie under sitt första år som seniorer.

Har du funderat för egen del om framtiden? Kommer du att fortsätta, ny klubb eller något annat?
- Lutar åt ett sabbatsår...

Och avslutningsvis. Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie i år och vad behöver jag förbättra?
- Jag gillar ditt sätt att skriva och att du bevakar alla matcher oavsett serie! Keep up the good work!

Tack för berömmet. Jag tycker alla som håller på med fotboll på seniornivå är värda att få sina matcher bevakade, och inte bara via någon opersonlig textrobot.

Div. 2, omgång 4 (20-21 april): Nu kommer Luckstas första historiska seger på den här nivån?

20 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan. I onsdags mötte man Kuben i DM-finalen (förlust 3-4) och ...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer