Avgjort före paus när effektivt Selånger U besegrade Söråker

27 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Selånger U avgjorde mötet med Söråker redan under den första halvleken då man gick till halvtid med en 4-0-ledning och då hjälpte det inte att gästerna vann den andra halvan med 2-1.
- Yngsta laget vi ställt upp med i år och de svarade för en överraskande bra insats, berömmer SSK-tränaren Marcus Düchow.

Ett effektivt Selånger U gick i den första halvleken ifrån till en 4-0-ledning efter ett inledande mål av Julia Boström i den tolfte minuten och i den 21:a ökade Bianca Nordlund innan Julia Boström spädde på med ett straffmål innan halvtimman spelad. När Söråker gjorde självmål innan paus kändes matchen avgjord.

Gästerna spelade upp sig efter paus och vann den andra halvleken med 2-1 efter två mål av födelsedagsbarnet Alice Lundman. Eller barn och barn, hon fyllde 22 modiga.
Däremellan målade 14-åriga Lovis Åström i sin division 3-debut.

Det här var lagens sista match i serien och Selånger U klättrade upp till tredjeplatsen, men kan bli passerade av Stöde på söndag, medan Söråker landar på plats 6 oavsett.

- Tjejerna kände sig lite oroliga innan avspark då vi ställde upp med yngsta laget vi haft med bl a 4 debutanter men vi pratade om att det inte är ålder som vinner utan vilka som lirar bollen bäst och jobbar hårdast. Är otroligt nöjd med att vi också gjorde som vi sade innan och kunde vinna, tack vare att vi sprang mest och spelade bra både defensivt och offensivt. Så en rolig avslutning där både laget och spelarna individuellt ser lovande ut inför kommande säsonger, säger Selångertränaren Marcus Dückhow.

- Spelmässigt var den första halvleken jämn men de utnyttjade våra misstag men vi var inte utrullade på något sätt trots 0-4. I andra halvlek styr vi och ställer och vinner den med 2-1 där de gör ett mål på sin andra chans. Hade vi spelat hela matchen som efter paus hade vi inte förlorat den här matchen, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos som även han kom till spel med fyra debutanter.

Han fortsätter:
- Jag sågade domaren efter vår förra match men idag ska han ha ett stort fång rosor då han var felfri och den bästa vi haft i år. Det svänger fort inom fotbollen.

I Selånger ska det plussas för hela laget som verkligen tog ansvar.

Tvåmålsskytten Alice Lundman, Jenny Olofsson på det centrala mittfältet plus slitvargarna Alva Byström och Elin Könberg de bästa i Söråker.

 

Selånger SK Dam UtvecklingSöråkers FF

Selånger SK Utveckling - Söråkers FF 5-2
27 september 2023 - 20:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Julia Boström (12)
2-0 Bianca Nordlund (21)
3-0 Julia Boström (28, straff)
4-0 självmål (41)
4-1 Alice Lundman (81)
5-1 Lovis Åström (86)
5-2 Alice Lundman (89)
Domare: Thomas Thunström
Publik:
Matchfakta

Sammandrag från matcherna i omgång 3 i Slutspel A

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Systrarna Högbom, Clara sex mål och Hanna tre, hade målfest hemma på IP och svarade för nio av de tio målen mot Sund medan kvällens andra match, Sunds...

Läs mer

Zoe Tomleys dubbel avgjorde den uppskjutna matchen mellan Söröje och Sund

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Sund föll mot Stöde med 0-10 senast. Ikväll i den uppskjutna matchen från omgång 1 i A-slutspelet hade man fått tillbaka några från sjukstugan och stu...

Läs mer

Matfors notoriska målskyttar vände mot Medskogs och toppar nu serien under sommaruppehållet

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Marmenderbyt mellan Medskogs och Matfors spelades ikväll på Viforsplan där gästerna vände 0-1 till en 2-1-seger efter mål av sina notoriska målgörare ...

Läs mer

Kryss på Balders konstgräs mellan Sundsvalls FF och Söröje - Tilde Norlén poängräddare för hemmalaget

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Gästande Söröje tog tidigt ledningen på Balders konstgräs men lika tidigt in i andra halvlek utjämnade Tilde Norlén och trots att hemmalaget skapade f...

Läs mer

Nio mål av systrarna Högbom när Stöde vann med tvåsiffrigt över Sund

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde målfrossade när ett sjukdomsdrabbat Sund kom på besök och man vann med hela 10-0 sedan systrarna Högbom prickat in nio av de tio fullträffarna, ...

Läs mer

Psykologiskt ledningsmål fick det att väga över i Timrå 2-favör: "Blev bättre ju längre matchen led"

24 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det tog till slutminuten i första innan Timrå 2 fick hål på Sidsjö-Böle men i andra lossnade det med ytterligare tre mål.- Sjukt roligt att se att det...

Läs mer