Ångetränaren avgjorde i slutminuterna på Svartviks IP med en oackrobatisk bicycleta

17 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag kickade Slutspel B-serien igång för Medelpadsfemman och på Svartviks IP avgjorde Ånges spelande tränare Gisle Grimstad med en cykelspark i slutminuterna.
- Vår första seger på naturgräs i år men det satt långt inne och vi fick kämpa hårt för de tre poängen innan jag kunde avgöra med en oackrobatisk cykelspark, skrattar Gisle.

Det blev en jämn premiär uppe på Hemmanet när Svartvik 2 gästades av Ånge i premiären av B-slutspelet.
Redan efter fem minuters spel var gästernas Mohamed Nuradeen fälld på väg igenom och Theo Evjen var i vanlig ordning drypsäker från elvameterspunkten.
Bara ett par minuter senare rullade det unga Svartviks-laget upp Ånges försvar och till slut fick Daniel Hansson läget han inte kunde missa.
Därefter spelade lagen i nästan 80 minuter utan nätkänning, även om lägen skapades, innan Ånges spelande tränare Gisle Grimstad provade på en oakrobatisk bicycleta när hemmamålvakten var ur spel och bollen visade sig singla in i nätet.

- Då hade vår anfallare Jackson strax innan blivit fälld inne i straffområdet men istället för straff varnade domaren honom för filmning. Ett märkligt domslut men det löste sig ändå till det bästa, säger matchvinnaren Gisle Grimstad och fortsätter:

- Vår första seger på naturgräs i år men det satt långt inne och vi fick kämpa hårt för de tre poängen. Vi mötte ett spelande lag men där vi flera gånger vann bollen högt och kunde skapa lägen, dock utan att förvalta dem innan jag kunde avgöra med en oackrobatisk cykelspark.

- Vi lyckades hitta ett sätt att förlora den här matchen också. Vi spelade bra fram till sista tredjedelen där vi blev för tafatta men skapade ändå två frilägen, som tyvärr brändes. Lite symptomatiskt i år för vår del. Och de misstag vi gör bakåt blir vi straffade på. Vi försökte mobilisera för en kvittering på slutet men det var för lite tid kvar att åstakomma något, säger Svartvikstränaren Jens Dolk.

Ånges kollektiva kämpahumör får överbetyg. I Svartvik 2 var Elias Algotsson överallt och fick hoppa in där det fattades folk och gjorde det bra oavsett position. Defensive mittfältaren Emil Gabrielsson och högeryttermittfältaren Daniel Hansson ska också ha beröm.

 

Svartviks IF 2 emblemÅnge IF  emblem 
Svartviks IF 2 - Ånge IF 1-2
16 juni 2024 - 19:00 - Svartviks IP
0-1 Theo Evjen (5, straff)
1-1 Daniel Hansson (8)
1-2 Gisle Grimstad (86)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 39
 
 

Tabell

1 Alnö IF Utveckling   1 1 0 0 6 0 6 3
2 Söråkers FF   1 1 0 0 6 0 6 3
3 IFK Timrå 2   1 1 0 0 3 0 3 3
4 Ånge IF   1 1 0 0 2 1 1 3
5 Svartviks IF 2   1 0 0 1 1 2 −1 0
6 Matfors IF 2   1 0 0 1 0 3 −3 0
7 Indals IF   1 0 0 1 0 6 −6 0
8 Ljunga IF   1 0 0 1 0 6 −6 0

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer