Ånge satte segermålet i slutminuten mot Hassel - med en man utvisad

3 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Hassel var på väg mot en bortaseger på Ånge IP när hemmalaget vände sista tio via en straffretur och en "tåpaj", segermålet inprickat i minut 90 - med en man utvisad, vilket betydde årets första vinst.
- Vi tog över spelet i andra och vinner rättvist, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg, som själv tvingades vakta målet, med gott resultat.

Inför hemmamötet med Hassel stod Ånge på noll inspelade poäng. Skulle den spräckas denna eftermiddag?
Svaret såg ut att bli "nej" då Kristoffer Nordquist Elverstig gav hittade rätt bakom Jonas Sjöberg (!) i ångemålet efter dryga halvtimman spelad, och en rättvis sådan. Tränaren Sjöberg "fick äran" att vakta målet då samtliga keeprar i klubben var indisponibla.

Det var synnerligen svårspelat med den starka sidvinden och fotbollsunderhållningen blev därefter.

Ånge kom ut betydligt mer taggade inför den andra halvleken och flyttade upp spelet men hade svårt sista tredjedelen och genom mitten.

Hassel såg ut att fixa hem potten då hemmalaget blev tilldömda en straff. Den lade Mike Dijkgraaf inte bättre än att bortakeepern Hugo Jakobsen kunde rädda. Dock tvingades han släppa retur och på den visade inte Ånges nyförvärv någon pardon utan slog in kvitteringen.

Tre minuter senare kapade Ånges Weng Chi Lei en hasselspelare och fick syna det röda kortet. Hassel flyttade upp för att återta ledningen men åkte i slutminuten på en omställning och Lamin Njie rann igenom och avslutade med en gammal hederlig tåpaj och med en man mindre lyckades Ånge ta hem säsongens första seger och poäng överhuvudtaget efter tre torskar.

- Hassel i förarsätet i första då vi var passiva och de fick styra och ställa. Är däremot nöjd med vår andra halvlek då vi får till presspelet på ett helt annat sätt och tar över och vänder matchen, säger "målvakten" och tränaren Jonas Sjöberg.

- Det var stort manfall hos oss och jag fick coacha för första gången i år. Lär väl även bli den sista då vi förlorade (skratt). Spelmässigt hade vi den första halvleken och de den andra där de vänder och kan vinna via ett kontringsmål med en man mindre. Surt, men det är fotboll, säger interimscoachen Kenneth Jansson, som tillsammans med sin team manager Seth Larsson var uppsatta på laguppställningen.

Ånges främsta var Johan Tovar Polanco på det centrala mittfältet, kantspelaren Josh Sundling och tränaren Jonas Sjöberg som gjorde en hedervärd insats mellan stolparna.

Adam Gacsalyi och Yehannes Gebremichael Abera på innermitt var Hassels mest tongivande.

 

Ånge IF Hassels IF

Ånge IF - Hassels IF 2-1 (tips: 2-1)
3 juni 2023 - 16:00 - Ånge IP
0-1 Kristoffer Nordquist Elverstig (33)
1-1 Mike Dijkgraaf (84)
2-1 Lamin Njie (90)
Utvisning Ånge: Weng Chi Lei (87)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: ej räknad
Matchfakta

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer