Ånge satte segermålet i slutminuten mot Hassel - med en man utvisad

3 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Hassel var på väg mot en bortaseger på Ånge IP när hemmalaget vände sista tio via en straffretur och en "tåpaj", segermålet inprickat i minut 90 - med en man utvisad, vilket betydde årets första vinst.
- Vi tog över spelet i andra och vinner rättvist, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg, som själv tvingades vakta målet, med gott resultat.

Inför hemmamötet med Hassel stod Ånge på noll inspelade poäng. Skulle den spräckas denna eftermiddag?
Svaret såg ut att bli "nej" då Kristoffer Nordquist Elverstig gav hittade rätt bakom Jonas Sjöberg (!) i ångemålet efter dryga halvtimman spelad, och en rättvis sådan. Tränaren Sjöberg "fick äran" att vakta målet då samtliga keeprar i klubben var indisponibla.

Det var synnerligen svårspelat med den starka sidvinden och fotbollsunderhållningen blev därefter.

Ånge kom ut betydligt mer taggade inför den andra halvleken och flyttade upp spelet men hade svårt sista tredjedelen och genom mitten.

Hassel såg ut att fixa hem potten då hemmalaget blev tilldömda en straff. Den lade Mike Dijkgraaf inte bättre än att bortakeepern Hugo Jakobsen kunde rädda. Dock tvingades han släppa retur och på den visade inte Ånges nyförvärv någon pardon utan slog in kvitteringen.

Tre minuter senare kapade Ånges Weng Chi Lei en hasselspelare och fick syna det röda kortet. Hassel flyttade upp för att återta ledningen men åkte i slutminuten på en omställning och Lamin Njie rann igenom och avslutade med en gammal hederlig tåpaj och med en man mindre lyckades Ånge ta hem säsongens första seger och poäng överhuvudtaget efter tre torskar.

- Hassel i förarsätet i första då vi var passiva och de fick styra och ställa. Är däremot nöjd med vår andra halvlek då vi får till presspelet på ett helt annat sätt och tar över och vänder matchen, säger "målvakten" och tränaren Jonas Sjöberg.

- Det var stort manfall hos oss och jag fick coacha för första gången i år. Lär väl även bli den sista då vi förlorade (skratt). Spelmässigt hade vi den första halvleken och de den andra där de vänder och kan vinna via ett kontringsmål med en man mindre. Surt, men det är fotboll, säger interimscoachen Kenneth Jansson, som tillsammans med sin team manager Seth Larsson var uppsatta på laguppställningen.

Ånges främsta var Johan Tovar Polanco på det centrala mittfältet, kantspelaren Josh Sundling och tränaren Jonas Sjöberg som gjorde en hedervärd insats mellan stolparna.

Adam Gacsalyi och Yehannes Gebremichael Abera på innermitt var Hassels mest tongivande.

 

Ånge IF Hassels IF

Ånge IF - Hassels IF 2-1 (tips: 2-1)
3 juni 2023 - 16:00 - Ånge IP
0-1 Kristoffer Nordquist Elverstig (33)
1-1 Mike Dijkgraaf (84)
2-1 Lamin Njie (90)
Utvisning Ånge: Weng Chi Lei (87)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: ej räknad
Matchfakta

Bröderna Sallauka bakom Sunds sjunde raka seger: "Olika nivåer på lagen"

1 okt 2023 Div. 4 Medelpad

Sund har gjort en fin höst och idag tog man hem lagets sjunde raka seger efter 3-0 på Thulevallen mot Matfors 2 och där bröderna Arti och Blend Sallau...

Läs mer

Bogdans mörsare i krysset förlöste Fränsta på Hasselbacken: "85-15 i bollinnehav"

30 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Trots mängder av målchanser krävdes det ett kanonskott rakt upp i krysset från en 47-åring i inledningen av den andra halvleken för att Fränsta skulle...

Läs mer

Tre poäng till IFK Sundsvall på "Kottens" 40-årsdag - Sergio Hinestroza tvåmålsskytt

30 sep 2023 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tappade ledning två gånger om mot Kraftfull men samlade ihop sig efter paus och kunde ta hem en 4-2-seger.- Vi brände kopiöst med chanse...

Läs mer

Tappen ur tunnan sista halvtimman när Kovland tog hem en storseger över Stockvik

30 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Med timman spelad ledde Kovland över Stockvik med 3-1 och matchen på Ånäsvallen levde.När domaren blåste för full tid lyste siffrorna hiskeliga 11-1 i...

Läs mer

Essvik helt klara för division 3-kval efter 5-0-vinst över Ånge: "Osäkert om vi vill kvala"

29 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Essvik säkrade ikväll andrapplatsen i Medelpadsallsvenskan och är därmed klara för kvalspel till division 3 för första gången i mannaminne för den anr...

Läs mer

Nio mål på Kustängen när Kuben 2 besegrade Stockvik med 6-3: "Hade vassare anfall"

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik gjorde matchens första och sista mål men det var gästande Kuben 2 som vann med 6-3 på Kustängen sedan Tristan Lindblom producerat ett hattric...

Läs mer