Ånge satte segermålet i slutminuten mot Hassel - med en man utvisad

3 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Hassel var på väg mot en bortaseger på Ånge IP när hemmalaget vände sista tio via en straffretur och en "tåpaj", segermålet inprickat i minut 90 - med en man utvisad, vilket betydde årets första vinst.
- Vi tog över spelet i andra och vinner rättvist, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg, som själv tvingades vakta målet, med gott resultat.

Inför hemmamötet med Hassel stod Ånge på noll inspelade poäng. Skulle den spräckas denna eftermiddag?
Svaret såg ut att bli "nej" då Kristoffer Nordquist Elverstig gav hittade rätt bakom Jonas Sjöberg (!) i ångemålet efter dryga halvtimman spelad, och en rättvis sådan. Tränaren Sjöberg "fick äran" att vakta målet då samtliga keeprar i klubben var indisponibla.

Det var synnerligen svårspelat med den starka sidvinden och fotbollsunderhållningen blev därefter.

Ånge kom ut betydligt mer taggade inför den andra halvleken och flyttade upp spelet men hade svårt sista tredjedelen och genom mitten.

Hassel såg ut att fixa hem potten då hemmalaget blev tilldömda en straff. Den lade Mike Dijkgraaf inte bättre än att bortakeepern Hugo Jakobsen kunde rädda. Dock tvingades han släppa retur och på den visade inte Ånges nyförvärv någon pardon utan slog in kvitteringen.

Tre minuter senare kapade Ånges Weng Chi Lei en hasselspelare och fick syna det röda kortet. Hassel flyttade upp för att återta ledningen men åkte i slutminuten på en omställning och Lamin Njie rann igenom och avslutade med en gammal hederlig tåpaj och med en man mindre lyckades Ånge ta hem säsongens första seger och poäng överhuvudtaget efter tre torskar.

- Hassel i förarsätet i första då vi var passiva och de fick styra och ställa. Är däremot nöjd med vår andra halvlek då vi får till presspelet på ett helt annat sätt och tar över och vänder matchen, säger "målvakten" och tränaren Jonas Sjöberg.

- Det var stort manfall hos oss och jag fick coacha för första gången i år. Lär väl även bli den sista då vi förlorade (skratt). Spelmässigt hade vi den första halvleken och de den andra där de vänder och kan vinna via ett kontringsmål med en man mindre. Surt, men det är fotboll, säger interimscoachen Kenneth Jansson, som tillsammans med sin team manager Seth Larsson var uppsatta på laguppställningen.

Ånges främsta var Johan Tovar Polanco på det centrala mittfältet, kantspelaren Josh Sundling och tränaren Jonas Sjöberg som gjorde en hedervärd insats mellan stolparna.

Adam Gacsalyi och Yehannes Gebremichael Abera på innermitt var Hassels mest tongivande.

 

Ånge IF Hassels IF

Ånge IF - Hassels IF 2-1 (tips: 2-1)
3 juni 2023 - 16:00 - Ånge IP
0-1 Kristoffer Nordquist Elverstig (33)
1-1 Mike Dijkgraaf (84)
2-1 Lamin Njie (90)
Utvisning Ånge: Weng Chi Lei (87)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: ej räknad
Matchfakta

Svartvik vann den uppskjutna matchen mot IFK Sundsvall - Gustav Salomonsson målade mot sitt förra lag

25 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll spelades den uppskjutna matchen från den 11 juni i Medelpadsallsvenskan mellan IFK Sundsvall och Svartviks IF. Det blev bortaseger med 2-0 seda...

Läs mer

Svartvik vann den uppskjutna matchen mot IFK Sundsvall - Gustav Salomonsson gjorde mål mot sitt förra lag

25 jun 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall skulle ha mött serieledarna Svartvik i tisdags uppe på Balders men blev uppskjuten. Naturgräsplanen var stängd för spel och konstgräspla...

Läs mer

Selim-effekten håller i sig - ikväll vann Kraftfull över Kovland

19 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Tränarbytet i Kraftfull verkar ha gett effekt. Med Salem Abdul vid rodret tog man ikväll hem sin fjärde raka seger efter 3-1 mot topplaget Kovland.- E...

Läs mer

Seger för Selånger 2 efter "sportsligt självmål" och hattrick av Gustav Åsell

18 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Gustav Åsell svarade för ett hattrick i en match där Selånger 2 vände 1-2 med tre raka mål där man ändå bjudit IFK Sundsvall på ett självmål sedan man...

Läs mer

Danne Johansson sköt Sund i sank, gjorde sex av Svartviks åtta mål - på raken

18 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Danne Johansson gjorde sex mål på raken när Svartvik körde över Sund med hela 8-0. Och det på Maland till råga på allt.- I andra halvlek spelade vi ut...

Läs mer

Efter fem raka utan vinst - Marcus Sawert tvåmålsskutt för Essvik på Thulevallen: "Skönt med en seger igen"

18 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Efter fyra matcher utan vinst var Essvik tillbaka på vinnarspåret efter 3-1 på Tnulevallen mot ett formstarkt Matfors.- Skönt med en seger igen, det v...

Läs mer