Uddamålsseger för Fränsta i gruppspelets avslutning – Söråkermålvakt kollapsade

5 mar 2022 DM, herrar

Fränsta vann avslutningsmatchen över Söråker med 2-1 men det som fastnade på näthinnan var Söråkermålvakten Andreas Larsson som svimmade av och fick hämtas av ambulans.
– Han kände sig dålig innan match så vi satte in reservmålvakten men Andreas kollapsade på sidan under den första halvleken. Mycket olustigt, säger SFF-trämaren Victor Selander om det inträffade.

När lite drygt tio minuter återstod av Söråker-Fränsta var kampen i ottan målllös.

Då bröt Oskar Nordlund dödläget och satte ledningsmålet för västralaget.

Wilmer Moxén replikerade bara två minuter senare för Söråker då han nickade in utjämningen men det dröjde bara två minuter ytterligare innan Fränsta åter var i ledningen. Detta genom David Danielian som serverades ett perfekt instick i straffområdet från Oskar Nordlund..

Söråker hade en klar kvitteringschans när två minuter återstod då Johan Kolbäck fick ett läge.

– Men då revs han ner och i mina ögon var det en solklar straffspark, säger Söråkers tränare Victor Selander.

Trots segermålet räckte det inte för Fränsta att gå vidare till kvartsfinal utan får nu tillsammans med kombatanterna Söråker lämna DM-turneringen.

– Vi kom inte upp i den nivå som vi kan. Vi jobbade bra individuellt men inte som lag. Det här var en jämn match där Söråker var väl lika bra som oss, säger Fränstas tränare Peter Larsson.

– Kul att äntligen få göra mål och att 16-årige Wilmer Moxén fick sätta dit sitt första seniormål. Men vi hade nog kunnat gjort fler än ett. Vi ägde mycket boll i matchen medan Fränsta fick inrikta sig på kontringar.

En tråkig händelse utspelades under den första halvleken. Söråkers målvakt Andreas Larsson började må dåligt och stod över spel. Kvarten in i matchen kollapsade Andreas av och ambilans fick tillkallas. Han var, tack och lov, både vid medvetande och talbar när han kördes i väg av ambulanspersonalen. Bara att hoppas att han kryar på sig så fort som möjligt.

– Han kände sig dålig innan match så vi satte in reservmålvakten men Andreas kollapsade på sidan under den första halvleken. Mycket olustigt, säger SFF-trämarem Victor Selander om det inträffade.

Söråkers FF - Fränsta IK 1-2
2022-03-05 - 08:00 - Nordichallen
0-1 Oskar Nordlund (49)
1-1 Wilmer Moxén (51) nick
1-2 David Danielian (53)
Grupp 3
Domare: Gustaf Kallryd
Publik: 35
Matchfakta

• Resultat & tabell, grupp 3 herrar

Acke sköt DM-titeln till Kuben efter "Pirlofrispark"

17 apr 2024 DM, herrar

2-0-ledning för Kuben efter tre minuters spel förbyttes till en 3-2-ledning för Lucksta innan "Tigerränderna" vände tillbaka via en nick av Linus Hall...

Läs mer

Ikväll spelas DM-finalen mellan Kuben och Lucksta - vilka blir "Bäst i Medelpad" och kvalificerar sig till spel i Svenska Cupen

17 apr 2024 DM, herrar

Ikväll bjuds vi på en liten godbit i den lokala fotbollen. Nämligen den emotsedda och prestigefyllda DM-finalen mellan division 2-nykomlingarna Luckst...

Läs mer

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer