Selånger illa ute mot jumbon Sollefteå - då satte Koivisto Persson fyra mål på raken!

Selånger låg under med 1-2 i halvtid mot jumbon Sollefteå hemma på IP.
Då steppade hela laget upp och speciellt då Sebastian Koivisto Persson som svarade för fyra raka fullträffar när de blåröd-randiga vände till 5-2.
- Klar underskattning i första men i andra vevade vi igång och spelade ut hela vårt register, säger SSK-tränaren Filip Renman.

Selånger hade länge besvär med tabelljumbon Sollefteå hemma på IP.
Mihai Bogaciuc satte 0-1 i minut sedan han sniffat upp en målvaktsretur och gästerna var sedan bara en stolpträff från 0-2.

Med hjärtat i halvsgropen kunde Selånger kvittera lite snöpligt. Lukas Lindbäck lyfte in en frispark i straffområdet, Mika Lindross gick till väders men nådde inte bollen utan den skruvade sig hela vägen in i målet förbi en ställd bortakeeper.

Men på stopptid i första bredsidade William Westman in ett inspel och Sollefteås Giffar kunde gå till pausvila i ledning.

Selånger tog ett rejält snack i halvtid och kom ut beslutsamt till den andra halvleken och det tog bara fem minuter innan Sebastian Koivisto Persson hade utjämnat från nära håll efter pass från Kalfa Kargbo.

Tio miniter senare hittar Alvin Hammarström in med en boll till "Koi" som tar ner den innan han distinkt placerar in 3-2 i bortre gaveln.

Men gästerna skulle bita ifrån sig en sista gång. Eugeniu Samson drev in från kanten och avlossade ett vasst vinkelskott som emellerti Filip Widén i SSK-målet sträckte ut på och räddade till en resultatlös hörna.

Istället kunde Sebastian Koivisto Persson fullborda sitt hattrick sedan Mika Lindroos nickat ner en hörna framför fötterna på honom.

Men "Koi" var inte klar för dagen. På ett inlägg från Lukas Lindbäck tar han ner bollen på bröstet, vänder bort sin försvarare innan han kliniskt gör sitt fjärde mål i den andra halvleken och fastställer SSK-segern till 5-2.

- Klar underskattning i första och både vi och spelarna var förbannade över vår bristfälliga prestation då vi bjöd in dem i matchen. I andra tog vi tag i taktpinnen direkt och vevade igång och spelade ut hela vårt register. Vi hade till exempel 15 avslut i "golden zone", säger SSK-tränaren Filip Renman.

Gör man fyra mål blir det givetvis beröm, Sebastian Koivisto Persson. På det centrala mittfältet slet Alvin Hammarström förtjänstfullt och krönade sin insats med ett målpass.

Som helhet kan man säga, alla underkända i första halvlek men godkända med råge i andra.

Ett stort tack till Fredrik Gunnarsson för all matchinformation som jag baserade detta referat på.

 

Selånger SKSollefteå GIF FF

Selånger SK - Sollefteå GIF FF 5-2 (tips: 3-1)
11 juni 2023 - 13:00 - Selånger IP
0-1 Mihai Bogaciuc (12)
1-1 Lukas Lindbäck (38)
1-2 William Westman (45+1)
2-2 Sebastian Koivisto Persson (49)
3-2 Sebastian Koivisto Persson (60)
4-2 Sebastian Koivisto Persson (67)
5-2 Sebastian Koivisto Persson (87)
Domare: Jonathan Forsman
Publik: 44
Matchfakta

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer

U-tränaren tar över och ska försöka rädda kvar Alnö i trean

Det blir en intern lösning på tränarfrågan i Alnö sedan Daryosh Hematian nyligen tvingades kliva av  på grund av sitt civila jobb. Det blir U-tränaren...

Läs mer