Patrik Nylund kliver av som Alnötränare med omedelbar verkan: "Ohållbart"

På söndag möter Alnö jumbon Sollefteå borta.
Men man gör det utan sin huvudtränare Patrik Nylund.
- Jag har tagit beslutet att kliva av uppdraget då läget är ohållbart, säger han till Lokalfotbollen.

Efter fem år som "ledig" från fotbollen tog Patrik Nylund i vintras över som tränare för Alnö IF:s division 3-lag.
Nu väljer han att kliva av uppdraget efter att inte ens halva säsongen spelats.
Och det är inte av sportsliga skäl, klubben ligger på negativ kvalplats efter tio spelade matcher. men det är inte därför som han sagt upp sig.

- Nej, det har med värderingar att göra. Är man en grupp på många inblandade är det viktigt att alla drar åt samma håll och att laget går före jaget. Men så är det inte och har så varit en längre tid i A-truppen. Något som jag förklarade för styrelsen i ett möte i går kväll, säger Patrik Nylund.

Det har varit en hel del incidenter, bland annat var det några spelare som inför en viktig match valde Brännbollsyran i Umeå före lagets match.
- En annan är att vår ena materialare ryckt in i lumpen så vi har bara "Macke" kvar (Marcus Johansson, reds anm) så vi behövde alla hjälpas åt med att flytta målen, pumpa bollar, leta efter bortskjutna bollar och städa omklädningsrummet efter träningarna med mera. Något som vissa spelare vägrade och hade kommentarer och kroppsspråk som är oacceptabla i en grupp, säger Patrik Nylund.

Det har varit fler incidenter men de här två har varit mest frapperande.
- Den stora gruppen är kanonkillar och bra människor som brinner för Alnö IF och verkligen sätter laget före jaget och tycker det är jobbigt när inte alla drar åt samma håll utan visar upp en felaktig attityd gentemot lagkamrater och ledare.

Varför väljer du att kliva av?
- Till slut rinner bägaren över och glädjen försvinner. Jag har mina idéer hur ett lag ska fungera och när det spretar som det gör i gruppen med för många som visar upp en felaktig attityd gentemot sina lagkamrater och ledare och har värderingar som jag inte står för väljer jag att lämna över till någon annan som kanske lyckas bättre. Jag önskar klubben och spelarna att man kommer att klättra i tabellen och spela division 3-fotboll på Släda även nästa år.

Vad kommer du att hitta på nu när du fått mer "fritid"?
- Det har ju varit fotboll fyra-fem dagar i veckan så nu kanske jag kan lägga ner mer tid igen på golfandet, avslutar Patrik Nylund.

Alnö IF:s styrelse beklagar men har accepterat Patriks beslut och skriver bland annat så här i en pressrelease:
"Beslutet baserar han på att det finns ett antal spelare i laget som inte har samma syn på hur vi som lag ska få saker att fungera kring träning och match.
Alnö IF:s sportchef, Johnny Svelander, tar på sig rollen som huvudtränare per omgående medan vi letar efter en mer permanent lösning.
Vi tackar Patrik för hans insatser.".

Från Lokalfotbollens horisont tycker jag att det är lite tråkigt att Patrik kliver av efter den fina insatsen mot Lucksta där man tog poäng av topplaget tack vare en genuin laginsats och det verkar som att det nu vänder.  Får se vad fjolårets tränare och numera sportchefen Johnny Svelander ska leda sina trupper i för riktning eller om det blir en ny tränare på posten. Tre poäng på söndag i Sollefteå kan fortsätta föra laget i rätt riktning från nedflyttningshotet.

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer

U-tränaren tar över och ska försöka rädda kvar Alnö i trean

Det blir en intern lösning på tränarfrågan i Alnö sedan Daryosh Hematian nyligen tvingades kliva av  på grund av sitt civila jobb. Det blir U-tränaren...

Läs mer