Linus Hallenius tvåmålsskytt igen för Kuben, Kungsnäs tog andra raka segern och kryss i dagens två övriga DM-matcher

24 feb 2024 DM, herrar

Linus Hallenius fortsätter hitta nätet och svara åter för två mål när Kuben tog sin andra seger i DM-gruppspelet, denna gång mot Lucksta. Även Kunsnäs tog hem sin andra vinst idag medan dagens överiga två matcher slutade med kryss. Läs om matcherna nedan.

DM Herrar, Grupp 5

Med två mål precis kring vardera sidan om pausvilan tog Kungsnäs hem segern över Wiskan. Lagets andra raka seger, och hållna nolla, i gruppspelet.
- Vi mötte ett lag som backade hem väldigt djupt men vi jobbade med tålamod idag och lyckades göra två mål. Bakåt släppte vi inte till någon omställning och höll nollan igen. I de här två matcherna har vi rullat på hela truppen, påpekar Kungsnäs tränare Patrik Åsell. 
- Tog ändå flera kliv framåt sen förra matchen och provade en ny formation 3-5-2 och stängde till bra i mitten men det var ett spelskickligt lag vi mötte och de var duktiga att komma runt på kanterna istället. Aldrig nöjd med en förlust men kan inte vara besviken på vår prestation. Nu laddar vi för derbyt mot Stöde på tisdag, säger Wiskans nye tränare Tomas Eriksson.

Kungsnäs FC 1Viskans IF
Kungsnäs FC - Wiskans IF 2-0
24 februari 2024 - 11:00 - Westhagen
1-0 David Sulaiman (24)
2-0 Tim Schröder Locklund (26)
Domare: Elias Kling
Publik:
Matchfakta
 

DM Herrar, Grupp 3

IFK Sundsvall kom till spel utan avbytare och redan efter två minuters spel landade Fredrik Esaac så illa att man befarar ett brott i handen och man fick spela de återstående 48 minuterna plus stopp tid med en man kort. Trots detta tog man ledningen sent i den första halvleken då August Ekenberg avslutade ett friläge kyligt med vänstern. Sund hade innan bränt flera klara chanser men hann replikera innan pausvilan då Absar Nurul rättvist kunde utjämna. Sund hade mer boll även i den andra halvleken men lyckades inte omsätta det i några fler mål utan den andra halvleken förblev mållös.
- Är besviken på resultatet, vi borde vunnit med klara siffror sett till alla våra chanser plus att vi nästan hela matchen fick spela elva mot tio efter deras skada. Vi var alldeles för passiva framåt, säger Sunds tränare Armando Buzi.
- Vi är ont om folk och efter skadan redan efter två minuter fick vi spela med en man kort. Surt att släppa in kvitteringen långt in på stopptid i första då grabbarna slet på rejält. Den andra halvleken blev mer av ett ställningskrig och 0-0 i andra var nog rättvist, säger IFK Sundsvalls sportchef Mikael Kotermajer.

Sund IFIFK Sundsvall
Sund IF - IFK Sundsvall 1-1
24 februari 2024 - 12:00 - Westhagen
0-1 August Ekenberg (22)
1-1 Absar Nurul (25+3)
Domare: Nils Börlin
Publik:
Matchfakta
 

DM Herrar, Grupp 1

På ett soligt och vindstilla Westhagen var Fränsta på väg mot seger efter Rasmus Södermans nickmål efter en lång frispark med tio minuter kvar. Men alldeles i slutet kvitterade Senay Haile Gaim för Selånger, också det efter en frispark, hårt inspel från kanten och direktavslut, och de tre poängen fördelades istället lika på ett.
- En match som vi dominerar chansmässigt och skapar tillräckligt för att vinna, brände enormt med lägen. Men som helhet får vi till slut vara nöjda med 1-1 då vi kvitterade så pass sent, säger Selångers tränare Filip Renman.
- En match med mycket positionskrig där lagen inte släppte till så mycket sista tredjedelen. Är nöjd trots deras sena kvittering och att vi kanske borde ha fått straff när Oskar Nordlund var igenom. De var inte bättre än oss men jag köper ett kryss, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

Selånger SKFränsta IK Herrlag
Selånger SK - Fränsta IK 1-1
24 februari 2024 - 13:00 - Westhagen
0-1 Rasmus Söderman (41)
1-1 Senay Haile Gaim (49)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 49
Matchfakta
 
Kuben slet åt sig taktpinnen direkt mot Lucksta och Linus Hallenius satte 1-0 efter knappa tjugan och i andra utökade han på med ett långskott ur dålig vinkel, hans fjärde mål på två matcher. Jesper Norberg fastställde sedan Kubensegern till 3-0 med två minuter kvar.
- Vi hade jätteproblem att få ihop en elva idag, sjukdomar, skador, jobb och annat ställde till det. Och vår första halvlek var "horrible", hade alldeles för stor respekt för dem. Vi lyfte oss i andra och skapade ett par halvchanser men vad hjälper det när vi bjuder dem på alla tre målen, suckar Luckstas tränare Paul Thompson.
- Resultatet är ett kvitto på att vi är på rätt väg, speciellt det vi visade i första halvlek då vi i stort sett var felfria. Lucksta hade mer att säga till om i början av andra men sedan tog vi tillbaka matchen när deras energi tog slut och vi avslutade starkt, säger Kubentränaren Stefan Bjertung.
Lucksta IFKubikenborgs IF
Lucksta IF - Kubikenborgs IF 0-3
24 februari 2024 - 15:00 - Westhagen
0-1 Linus Hallenius (18)
0-2 Linus Hallenius (35)
0-3 Jesper Norberg (48)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik:
Matchfakta

Acke sköt DM-titeln till Kuben efter "Pirlofrispark"

17 apr 2024 DM, herrar

2-0-ledning för Kuben efter tre minuters spel förbyttes till en 3-2-ledning för Lucksta innan "Tigerränderna" vände tillbaka via en nick av Linus Hall...

Läs mer

Ikväll spelas DM-finalen mellan Kuben och Lucksta - vilka blir "Bäst i Medelpad" och kvalificerar sig till spel i Svenska Cupen

17 apr 2024 DM, herrar

Ikväll bjuds vi på en liten godbit i den lokala fotbollen. Nämligen den emotsedda och prestigefyllda DM-finalen mellan division 2-nykomlingarna Luckst...

Läs mer

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer