"Lagga", Fors & Jonsson delar på tränaransvaret i Kuben: "Känns överlägset bra"

Det blev som Lokalfotbollen avslöjade för en tid sedan - Stefan "Lagga" Lagergren blir tränare för Kubens nyblivna division 3-lag och han gör det tillsammans med fjolårets Martin Fors och återvändaren Björn Jonsson, ifjol i GIF Sundsvalls U19.
- Det kommer att bli ett delat ledarskap, avslöjar Joakim Blomqvist hos "Tigerränderna".

Nu är alla puzzelbitarna på plats när det gäller Kubikenborgs tränarstab inför comebacken i division 3 efter årets övertygande seger i Medelpadsallsvenskan.

Och det blir, som Lokalfotbollen avslöjade för en tid sedan, att Stefan "Lagga" Lagergren flyttar upp från andralaget och tillsammans med fjolårets Martin Fors och återvändaren Björn Jonsson, under ett par år "utlånad" till både SDFF och GIF Sundsvalls U19, kommer att leda "Tigerränderna" i återkomsten till division 3.

Så här säger klubbens Joakim Blomqvist:
- Martin stannar kvar och jobbar vidare, vilket vi är glada för. "Lagga" tar sig an nya utmaningar och vi ser en stor utvecklingspotential när han tar steget upp i A-laget. Björn kommer ”hem” igen efter några år i SDFF och senast i GIF akademin U19. Känns överlägset bra!.

"Jocke" fortsätter:
- Det blir ett delat ledarskap och detaljer och roller kommer att sättas under kommande veckor. Vi jobbar med att nå varje individs högsta potential och vem som kallas huvudtränare är egentligen orelevant.

- Vi har under en tid jobbat med nya mål för föreningen och som en del av detta har vi nu rekryterat en riktigt vass ledartrio för vårt a-lag. Otroligt spännande för oss att jobba med dessa tre individer som var och en kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt. Nu kan vi köra på och slutföra alla andra delar också. Händer jäkligt mycket bra nu i Kuben men vi skyndar smart, säger Johan Sundman i Kubens ledning.

- Stort att få chansen att vara huvudtränare för grande Kuben i division 3 efter bara tio månader som tränare. Kuben som förening har någonting bra på gång med mycket Kubenhjärta i ledning och trupp. Bra ungdomslag och engagerade tränare. Vilket gjorde valet enkelt att ta klivet upp till A-lagstränare, säger Stefan "Lagga" Lagergren i en kommentar till Lokalfotbollen.

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer