Inför seriestarten i trean: Alnö IF

Ikväll fredag är det avspark för division 3 Mellersta Norrland och det var meningen att vi skulle rivstartar med ett derby mellan Alnö och Selånger på Westhagens konstgräs. Men så blir det inte, snöandet ställer in matchen.
Men Lokalfotbollen hade redan ställt några frågor till Alnös nye tränare Daryosh Hematian inför premiären så vi kör dem ändå:

Nöjd med försäsongen?
- Både ja och nej. Vi rankades ju som ett division 4-lag så vi fick bara en timmes träning i Nordichallen och då bara en tredjedel av planen under försäsongen vilket är bedrövligt vilken division du än spelar i. Så vi fick ju köra en hel del fys i gymnastiksalar. Så för att vara fotboll i Medelpad så var det en bra försäsong, men jag är inte alls nöjd med hur försäsonger bortprioriteras här, resten av landet kommer springa ifrån oss.

...och med er trupp?
- Vi har lyckats behålla större delar av truppen vilket var målet och sen har vi skapat konkurrens genom att ta upp spelare från vår ungdoms- och juniorverksamhet.

Nyförvärv?
- Theo McIntyre (mv, GIF Sundsvall, lån), Phaniel Kakopande (fw, Matfors IF) samt Emil Nylander och Victor Selander (egna produkter).

Spelarförluster?
- Alex Tomley (spelande tränare, Kungsnäs FC), Adam Lindstedt , Elias Friberg, Alexander Nordin (studerar på annan ort, inga nya klubbar klara) samt Salo Gavador (ny klubb ej klar).

Du är ju själv ny i klubben. Vilka lag har du tidigare tränat?
- Vilka lag har du tidigare tränat?
- IF Warta i Göteborg och Väsby IK norr om Stockholm.

Hur lyder er målsättning i år?
- Vi är inte i trean och gästspelar, vi ska vara i toppen.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Jag tror att många av mina spelare kommer att blomma ut. Vi har många spelare som har kvalité och leda oss varje match i den här serien. Men måste jag välja ut nån som är spännande så tror jag att Emil Nylander är någon som redan överraskat många på försäsongen.

Vad vet du om dina premiärmotståndare Selånger?
- Jag vet inte nånting om nått lag eller nån spelare förutom mina egna då jag är ny i stan.

Vilka vinner serien och vilka tar hand om kvalplatsen till tvåan?
- Kuben vinner och vi tar kvalplatsen.

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer