Inför seriestarten: Heffnersklubbans BK

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban känns etablerade på division 1-nivå nunera och det ska bli intressant att se om man kan ta fortsatta kliv i år med en ny huvudtränare i Fredrik Karlström och att målvaktsikonen Frida Forslund lagt handskarna på hyllan plus att målskytten Amanda Sevefjord är långtidsskadad.
- Spelmässigt blir det nog lite mindre nord-syd och mer varierat spel även om vi kommer att fortsätta med det vi redan är bra på, säger Karlström inför dagens seriepremiär mot svåra Sandvikens IF hemma på HK-vallen.

Heffnersklubban är på väg att etablera sig som ett stabilt division 1-lag och fjolårets åttondeplats imponerar, trots ett par bottennapp, men många starka prestationer och ett solitt försvar. Nu har pålitliga sista utposten Frida Forslund lagt handskarna på hyllan och satsar på en tränarkarriär och lämnat buren öppen för Frida Svensson och Ebba Larsson att kriga om.

Ny på sin post är även nye huvudtränaren Fredrik Karlström, bördig fån Ramsele, samma plats som Lokalfotbollens Pia Skogman. Kvar från tidigare är emellertid både Jonas Prytz och Morgan "Mogge" Sahlin plus tillika nya Ted Danielsson från Selånger.

Det fick bli Fredrik Karlström som fick svara på Lokalfotbollens frågor inför dagens premiär mot Sandvikens IF:

Nöjd med försäsongen?
- Jo, men det får man väl ändå säga. Träningarna har sett bra ut och vi har kommit en bit i processen när det gäller vårt nya arbetssätt. Spelmässigt blir det nog lite mindre nord-syd och mer varierat spel även om vi kommer att fortsätta med det vi redan är bra på. Hade gärna sett att vi hade fått lira ett par 90-minutare till däremot.

...och med truppen?
- Truppen är rätt tight, men det har vi valt själva. En del nyförvärv på nyckelpositioner men också skador/graviditeter på andra har gjort att vi påbörjat generationsväxlingen lite tidigare än fullt planerat.

Nyförvärv?
- Alicia Holmberg (Selånger SK), Ida Markström (Trångfors IF men tidigare SDFF), Tyra Öhman och Alva Israelsson (SDFF). Sen har vi lyft upp Ebba Larsson, Frida Svensson och Agnes Parhammar från Utvecklingslaget i tvåan och har flera spelare från den gruppen som tränar kontinuerligt med oss.

...och spelarförluster?
- Emma Sjölén (Kovlands IF), Desiré Öberg (IFK Timrå), Amanda Sevefjord (långtidsskadad), Frida Forslund (slutat, ny målvaktstränare) och Mira Hulinder (mammaledig).

Hur lyder er målsättning i år?
- Den är högt satt, men vi ska ha något att sträva mot också. Sen ska det också bli spännande att se hur långt vi tar oss i processen med det nya arbetssättet.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Som sagt så har vi påbörjat en generationsväxling och en del spännande namn har lyfts från vårt Utvecklingsslag. Jag tror att Agnes Parhammar, Alva Israelsson och Tyra Öhman ligger närmst till hand här.

Vad vet du om dina premiärmotståndare Sandvikens IF?
- Det är ett bra lag. Jag har sett en match man spelade förra året mot dom och gjort lite efterforskning. Men ett troligt topplag för året är vad vi har att vänta i premiären.

Vilka vinner serien?
- Team TG tror väl de flesta går upp, men Sandviken, Enskede och Gefle känns alla också starka.

Avspark på HK-vallen idag söndag klockan 14:00!

Omgång 12: Heffnersklubban använde huvudet i Luleå men tyvärr ny storförlust för Alnö

23 jun 2024 Div. 1 Norra

Efter två raka förluster och 1-7 i målskillnad var det dags för Heffnersklubban att återvända till vinnarspåret. Det gjordes i långresan till Luleå. F...

Läs mer

Omgång 11: Både Heffnersklubban och Alnö föll med 0-3 på hemmaplan i helgen

16 jun 2024 Div. 1 Norra

Varannan vecka hemma, varannan borta. Det har gällt för både Alnö och Heffnersklubban så här långt. Och så även i omgång 11 nu i helgen. Tyvärr föll b...

Läs mer

Omgång 10: Ingen bra lokal helg - klara förluster för både Heffnersklubban och Alnö på resande fot

9 jun 2024 Div. 1 Norra

Det blev ingen bra helg för våra lokala lag i div. 1 Norra. Igår föll Alnö med hela 0-6 mot Brage borta och det blev förlust även för Heffnersklubban ...

Läs mer

Omgång 9: Bella i buren bakom Alnös andra poäng i år - Heffnersklubban vann säkert mot Brage

1 jun 2024 Div. 1 Norra

Inför: Alnö tog poäng i premiären, 2-2 mot Luleå, men sedan dess har man inkasserat sju raka nederlag och måste kliva upp på vinnartåget så man inte b...

Läs mer

Alnö åkte ur Svenska Cupen trots en stark insats mot IFK Östersund: "Sett till chanserna borde vi vunnit"

29 maj 2024 Div. 1 Norra

Alnös damer tog hem DM och kvalificerade sig för spel i Svenska Cupen och i första omgången ställdes man mot seriekonkurrenten IFK Östersund hemma på ...

Läs mer

Omgång 8 (24-26 maj): Ida Markström avgjorde för Heffnersklubban på stopptid men svårt skadedrabbat Alnö föll stort

25 maj 2024 Div. 1 Norra

Ida Markström blev stor matchhjälte när hon skickade in matchens enda mål på stopptid borta mot Karlberg medan det inte gick lika bra för ett vingklip...

Läs mer