Inför premiären i trean: Johnny Svelander, Alnö IF

Till helgen kickar division 3 Mellersta Norrland igång och Lokalfotbollen har tagit tempen på våra lokala lag och deras tränare inför premiären.
Först ut är nykomlingarna Alnös tränare Johnny Svelander som fått svara på några frågor.
– Det känns roligt att komma igång.

Hur känns det att serien startar upp mycket tidigare än vad vi är vana vid?
– Det känns roligt att komma igång. Vi har ju världens längsta försäsong annars så jag gillar att vi startar lite tidigare även om vädret kan spela oss ett spratt.

Nöjd med spelartruppen inför säsongen?
– Vi har en bättre bredd än ifjol, vilket är bra. I stort sett är vi nöjda med truppen, men stänger inte dörren för kvalitetsspelare.


Skador, sjukdomar eller annan frånvaro som stör inför helgen?
– Vi har haft en sjukdoms- och skadedrabbad försäsong. Det var först mot Giffarna i DM förra veckan som de flesta var tillgängliga samtidigt. Vi har fortfarande ett par frågetecken inför helgen.

Vilka nyförvärv har ni fått i år?
– Haris Hadzic (forward, Sund IF), Vilde Ståhl (allround, Stöde IF) och Reza Nourozi (forward, Stöde IF), Karl Lindström (mittfältare/försvarare, Kubikenborgs IF), Edvin Blom (mittfältare, Kubikenborgs IF), Isak Sandin Lundgren (allround, Selånger SK), Ali Kamal (mittback, FC Norr, Salo Gavador (forward, FC Norr), Masoud Saadoo (målvakt, FC Norr) samt ) Innocent Manzi (mittfältare, Sidsjö/Böle IF).

... och spelarförluster?
– Måns Lind (Visby AIK),Tobias Lodén (IFK Sundsvall), Henrik Ekdahl (Kovlands IF), Albin Norlander (Söråkers FF), Elias Friberg (korsbandsskadad och satsar mot 2023), Ove José Öst (korsbandskadad), Max Hulinder (slutar), Kevin Källström (slutar).

Vad vet du om premiärmotståndarna Björna IF?
– Björna tillhörde toppen ifjol. Ska vara ett fysiskt lag, som många andra ångermanlandslag. Annars väljer vi att fokusera på vårt. Vi är bättre så (ler).

Vad talar för att ni får med er poäng från premiären?
– Allt och inget. En premiär är en premiär.

Vad har ni för målsättning i år?
– Vi ska fortsätta SPELA fotboll och vi vill vinna matcher. Vi har kapacitet att slå alla lag, men vet att vi inte kommer vinna 22 matcher. Vi börjar där.

Vilka tippar du topp 3 i serien?
– Svårt att gissa när det händer så mycket, men jag tror Lucksta är ett av dem. Björna, Kramfors och Frösö kan också vara högt i tabellen.

Och vilka får det svårt?
– Jag vet inte vilka som får svårt. Ljusdal och Sveg kom in sent i serien och har kanske inte kunnat förbereda sig? Sen kan nåt lag ha tappat från ifjol, men det visar sig väl.

Och avslutningsvis. Vad tippar du för resultat i premiärmatchen mot Björna?
– Oj, jag har inte funderat på resultat. Gör vi en bra insats kan vi vinna, men vi vet att vi möter ett topplag från ifjol. Du får fråga igen precis innan avspark

Lycka till i premiären så hörs vi med en segerintervju efteråt.
– Tack Janne, ja vi hoppas på glada miner på lördag.

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer