Inför Helsingborg-GIF Sundsvall: "Det är mot bottenlagen vi måste plocka poäng"

24 jul 2022 Allsvenskan

Idag möter GIF Sundsvall ett rejält förstärkt Helsingborg i en riktig så kallad sexpoängsmatch gällande de nedre regionerna.
Vinst och man får ett försprång på sex poäng ner till jumbon, förlust och HIF förpassar NorrLandslaget ner på nedflyttningsplats.
– Det är mot bottenlagen vi måste plocka poäng, säger GIF-tränaren Henrik Åhnstrand till ST-sporten.

Efter två starka insatser efter den allsvenska omstarten plumpade GIF Sundsvall rejält då man föll med 1-5 mot Häcken efter en katastrofal sista halvtimma.

Nu hoppas vi att NorrLandslaget studsar tillbaka omgående i den viktiga matchen på Olympia i Helsingborg i eftermiddag. En match där man endera hänger av skåningarna eller blir ordentligt nerdragna i bottenträsket. Seger och man får ett försprång på sex poäng ner till HIF, förlust och de rödblå passerar GIF i tabellen och samtidigt lämnar man över nedflyttningsplatsen till gästerna.

Ser man statistiskt på det hela är det fördel Giffarna som har fyra raka utan förlust mot HIF.
Men under uppehållet har Helsingborg plockat in en hel del intressanta spelare men har även förlängt lånet med viktige Armin Gigovic. Dessutom har man värvat Häckens Alexander Faltsetas och IFK Göteborgs försvarare Thomas Rogne plus att man lånat in målsprutan Rasmus Wiedesheim-Pau från Rosenborg. Anfallaren gjorde hela 33 mål på 39 matcher under fjolårssäsongen i Halmstad men har inte fått till det riktigt i Norge under våren och gör nu en omstart på svensk mark.

Som ni känner till har GIF valt en annan taktik, inga nytillskott alls utan däremot tappat tre spelare till andra klubbar. Anton Eriksson till IFK Norrköping, Daniel Stensson till Sirius och lånat ut Fredrik Carström till Gefle.

Så här säger GIF-tränaren Henrik Åhnstrand om matchen till ST-sporten:
– Det är mot bottenlagen vi måste plocka poäng. Första träningen med killarna sa jag att det kommer vara en del matcher som jag tycker är viktigare än andra och det här är en sådan. Det gäller att klara av det. För mig är det en jätteviktig match.

Henrik Åhnstrand fortsätter om "hoten" i Helsingborg:
– Mycket handlar om Taha Ali som är den spelare som hittar på grejer. Han får bollen på vänsterkanten, dribblar och skapar grejer, och så har han den färöiska ytterbacken Viljormur Davidsen som överlappar. Så den sidan är lite giftigare, säger Åhnstrand.

Lokalfotbollen tippar:
Giffarna har inte rosat på bortaplan och möter ett rejält förstärkt Helsingborg och med Häckenmatchen på näthinnan är jag rädd för en ny förlust, och den kan bli rejäl – 0-3. Om nu inte GIF-spelarna knyter näven och spelar för sin heder.

GIF Sundsvall tappade segern på stopptid – igen: "Tufft"

18 sep 2022 Allsvenskan

GIF Sundsvall var på väg mot årets andra seger över Mjällby, och den första sedan 1 juli, efter Ronaldo Damus mål med tretton minuter kvar.Men på stop...

Läs mer

Mardrömsstart bäddade för GIF Sundsvalls nionde raka förlust

11 sep 2022 Allsvenskan

Efter baklängesmål i inledningen förmådde inte GIF att resa sig och gästerna från Borås kunde ta hem en komfortabel trepoängare via 2-0 mot ett passiv...

Läs mer

Åtta förluster på raken efter 0-4 mot AIK

4 sep 2022 Allsvenskan

GIF Sundsvall fick inkassera ytterligare en svidande förlust, den åttonde på raken, ikväll med 0-4 på Nationalarenan mot ett guldjagande AIK.Glappet u...

Läs mer

GIF Sundsvall vidare i Svenska Cupen efter bortaseger över division 2-laget IFK Stocksund

31 aug 2022 Allsvenskan

Giffarna tog inga risker mot division 2-laget IFK Stocksund i Svenska Cupen och kom i stort med ordinarie lag och via en 3-0-seger via mål av Saku Ylä...

Läs mer

Hopplöst! GIF Sundsvall KAN inte vinna mot lagen på den undre halvan - förlust idag mot Degerfors trots tidig ledning

27 aug 2022 Allsvenskan

GIF Sundsvall fortsätter misslyckas med att vinna de viktiga matcherna mot lagen man krigar med om att hänga kvar.Idag blev det 1-3 på Stora Valla och...

Läs mer

GIF Sundsvall sjunker allt djupare i det allsvenska bottenträsket

21 aug 2022 Allsvenskan

Förmågan att ta poäng av lagen på den undre halvan håller i sig.Idag blev det en förödande 1-2-förlust mot bottenkonkurrenten Helsingborg. Ronaldo Dam...

Läs mer