IFK Sundsvall hämtade in 0-2-underläge mot Kovland: "Närmast segern"

2 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Kovland ledde med 2-0 på Balders efter en effektiv inledning men IFK Sundsvall jobbade sig i kapp och därefter hade båda lagen lägen till ett segermål.
- Vi är det spelförande laget och borde ha vunnit sett till de chanser vi skapade, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

Årets första match på Balders naturgräs. Något som mest verkade tända gästande Kovland.
I minut 12 bredsidade Tim Ströberg från spetsen av straffområdet bollen upp i det högra krysset. Ett klassmål!
Som om inte det var nog rann kvicke "gamlingen" Henric Nylund igenom och ökade på till 2-0 för gästerna bara ett par minuter senare.
I mitten av halvleken slog Kevin Berg ett hårt pass efter marken till Jonas Lundin som tog emot det, vände upp och satte distinkt dit reduceringen.

I den andra halvleken jagade "Kamraterna" poäng men det dröjde till kvarten kvar innan Jonas Lundin, tack vare sin spänst och tajming, nickade in Johan Hallströms perfekt slagna hörna.
Inget av lagen verkade nöjda med bara en pinne utan jagade ett segermål men de båda lagens målvakter, Simon Molin i IFK eller KIF:s Max Appelquist lät sig överlistas fler gånger.

- Kovland har två chanser före paus och gör mål på bägge. Vi är det spelförande laget och borde ha vunnit sett till de chanser vi skapade både före paus och efter. då vi spelade rakare och Jonas Lundin var jättenära ett hattrick men hans nick smet precis över. Men samtidigt hade Kovland ett par farliga omställningar där vår målvakt räddar, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

- Vi saknade många ordinarie pjäser idag och sett till förutsättningarna tycker jag att vi gör en bra match och efter de gått ikapp hade vi några kanonlägen till att återta ledningen men deras målvakt gjorde bland annat en kanonräddning nere vid sin stolprot, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Tvåmålsskytten Jonas Lundin, "frilägessexperten" Simon Molin och högerbacken Alexander Aspenrud var IFK Sundsvalls bästa för kvällen.
Mittbackslåset Tim Ströberg och Niclas "Graninge" Persson plockade bort det mesta som kom i deras väg men hela Kovland ska ha cred för sin insats.

 

IFK SundsvallKovlands IF

IFK Sundsvall - Kovlands IF 2-2
2 juni 2023 - 19:30 - Baldershovs IP
0-1 Tim Ströberg (12)
0-2 Henric Nylund (15)
1-2 Jonas Lundin (23) 
2-2 Jonas Lundin (75)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

Bröderna Sallauka bakom Sunds sjunde raka seger: "Olika nivåer på lagen"

1 okt 2023 Div. 4 Medelpad

Sund har gjort en fin höst och idag tog man hem lagets sjunde raka seger efter 3-0 på Thulevallen mot Matfors 2 och där bröderna Arti och Blend Sallau...

Läs mer

Bogdans mörsare i krysset förlöste Fränsta på Hasselbacken: "85-15 i bollinnehav"

30 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Trots mängder av målchanser krävdes det ett kanonskott rakt upp i krysset från en 47-åring i inledningen av den andra halvleken för att Fränsta skulle...

Läs mer

Tre poäng till IFK Sundsvall på "Kottens" 40-årsdag - Sergio Hinestroza tvåmålsskytt

30 sep 2023 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tappade ledning två gånger om mot Kraftfull men samlade ihop sig efter paus och kunde ta hem en 4-2-seger.- Vi brände kopiöst med chanse...

Läs mer

Tappen ur tunnan sista halvtimman när Kovland tog hem en storseger över Stockvik

30 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Med timman spelad ledde Kovland över Stockvik med 3-1 och matchen på Ånäsvallen levde.När domaren blåste för full tid lyste siffrorna hiskeliga 11-1 i...

Läs mer

Essvik helt klara för division 3-kval efter 5-0-vinst över Ånge: "Osäkert om vi vill kvala"

29 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Essvik säkrade ikväll andrapplatsen i Medelpadsallsvenskan och är därmed klara för kvalspel till division 3 för första gången i mannaminne för den anr...

Läs mer

Nio mål på Kustängen när Kuben 2 besegrade Stockvik med 6-3: "Hade vassare anfall"

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik gjorde matchens första och sista mål men det var gästande Kuben 2 som vann med 6-3 på Kustängen sedan Tristan Lindblom producerat ett hattric...

Läs mer