IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland lade Kuben 2 på rygg medan Selånger 2 föll mot division 5-laget Sundsvalls FF.  En knapp månad nu fram till seriepremiären! Målgladast var Kovlands Amandus Löfgren som gjorde hattrick.

Amandus Löfgren svarade för ett hattrick när Kovland vann med uddamålet över Kuben 2

Kuben 2 gjorde både matchens första och sista mål men vad hjälpte det när Kovlands nyförvärv från Stockvik Amandus Löfgren däremellan prickade in ett hattrick och visade att han kommer att bli en tillgång för "Kiffers" i Medelpadsallsvenskan i år.
(hann tyvärr inte med några tränarkommentarer denna gång)

Kovlands IF HerrKubikenborgs IF 2
Kovlands IF - Kubikenborgs IF 2 3-2
7 april 2024 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
0-1 Dawit Solomon Tsegay (27)
1-1 Amandus Löfgren (65)
2-1 Amandus Löfgren (70)
3-1 Amandus Löfgren (84)
3-2 Alfred Sundin (90, straff)
Domare: Mahar Usew
Publik: 36
Matchfakta
 

Uddamålsseger på fem av Essvik över Kraftfull

De blivande kombatanterna i Medelpadsallsvenskan Essvik och Kraftfull möttes i en träningsmatch under söndagen på Westhagen. Fem mål bjöds det på varav tre för de grönvita som därmed vann tillställningen. Några uppgifter om målgörare har inte nått Lokalfotbollen ännu men däremot att Kraftfulls Momodou Khan redan efter halvtimman hade spelat klart då han dragit på sig sitt andra gula kort och fick ta en tidig dusch.
(inga tränarkommentarer hanns tyvärr med denna gång)

Essviks AIF     
Essviks AIF - FC Kraftfull 3-2
7 april 2024 - 10:00 - Westhagen
Mål Essvik: uppgift saknas ännu
Mål Kraftfull: uppgift saknas ännu
Utvisning Kraftfull: Momodou Khan (30)
Domare: Jan Söderlund
Publik: ej räknad
Matchfakta
 

IFK Sundsvall avgjorde efter paus mot Matfors

IFK Sundsvall kom till spel med bara en avbytare men lyckades ändå slå tillbaka Matfors med 3-1 efter 1-1 i paus. George Papamichaels dubbel i andra blev utslagsgivande.
- Halvlekarna var delade, vi hade den första delen i båda och skapade flest lägen och siffrorna var motiverade. Det var en bra match mellan två lag som bemödade sig om att hålla bollen efter marken men visst, det var en typisk försäsongsmatch, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.
- Vi gör en helt okej match med tanke på att vi har en hel del spelare borta. Vi var lite trubbiga framåt och fick inte betalt för det bollinnehav vi hade. Måste spetsa till oss i respektive box, säger Matfors tränare Johnny Hellström.

IFK SundsvallMatfors IF
IFK Sundsvall - Matfors IF 3-1
6 april 2024 - 12:00 - Baldershovs IP
1-0 August Ekenberg (16)
1-1 Oliver Spjut (35)
2-1 George Papamichael (53)
3-1 George Papamichael (63)
Domare: Robin Bergman
Publik: 33
Matchfakta (stämmer inte speciellt med ovanstående)
 

Alex starkast i brödramötet med Juan när Sundsvalls FF vann med 2-0 mot Selånger 2

Tränarbröderna Alex och Juan Medina i Sundsvalls FF respektive Selånger 2 möttes i en träningsmatch under lördagen och den togs hem av den förstnämnde med 2-0 efter 1-0 i paus, målgörare Victor Andersson och Viggo Jakobsson. Men det krävdes en straffräddning av målvakten Mohamad-Basel Jalilati en i inledningen av den andra halvleken för att säkra segern och hållen nolla.
- Vi spelade vårt spel med både kortpassningar med snabba förflyttningar och spel på djupet och äger matchen, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.
- Vi gör ändå en bra match och luftar många spelare. Det blev en tuff match med många tuffa närkamper och flera gula kort. Man kan säga att vi hade varsin halvlek, vi den andra, men de satte sina chanser, inte vi, säger Selånger 2:s tränare Juan Medina.

Sundsvalls FF HerrSelånger SK
Sundsvalls FF - Selånger SK 2 2-0
6 april 2024 - 10:00 - Baldershovs IP
1-0 Victor Andersson (24)
2-0 Viggo Jacobsson (84)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: 43
Matchfakta

Inför seriestarten: Matfors IF 2

29 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Brukets Blås andralag kom ifjol sexa i Medelpadsallsvenskan men då A-laget trillade ur trean tvångsnedflyttades ungdomarna ner till femman.Jonny Hells...

Läs mer

Omgång 1 (3-4 maj): Så spelas premiärmatcherna

23 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer