Hattrick av Kalfa Kargbo när Selånger spelade ner Matfors i fyran

Matfors tog ledningen i måstederbyt mot Selånger men det till division 2-kvaljagande bortalaget vände till en fem-etta, hattrick av Kalfa Kargbo, och därmed var Brukets Blås degradering till fyran ett faktum.
- Vi har använt 39 spelare i år och utan kontinuitet i startelvan blir det sällan bra, förklarar MIF-tränaren Andreas Jonsson.

Allt annat än seger i derbyt mot ett till division 2-kvaljagande Selånger skulle betyda degradering till division 4 för Matfors.

En tuff utmaning efter en säsong som gått allt annat än på räls redan från försäsongen då man tappade i stort sett ett helt lag, och dessuton har spelare försvunnit av olika anledningar under säsongen.

Men det började bra för Brukets Blå då Oliver Spjut skickade in 1-0 efter åtta minuters spel.
Där och då tog det roliga slut för hemmalaget. I minut 20 kom Kalfa Kargbo fri från kanten och tunnlade målvakten Axel Hedenström och det var utjämnat.

I den 33:e minuten var Kalfa Kargbo på språng igen och tog sig in i straffområdet och spelade in till Sebastian Koivisto Persson som satte bollen vid den främre stolpen och därmed bet sin förra klubb i handen...

Innan pausvilan ökade formstarke Karl-William Svedin på till tunga 3-1. Ett mål som Matfors aldrig reste sig från även om man hade en stark inledande kvart i andra men då klev gästernas eminente målvakt Filip Widén fram och visade vilken duktig sista utpost han är med ett par vassa parader.

Istället, med lite drygt kvarten kvar, satte Kalfa Kargbositt andra mål och några minuter senare fullbordade han sitt hattrick fram till en fem-etta.

Resultatet betyder utöver Matfors degradering att Selånger fortfarande i högsta grad är med och krigar om andraplatsen som ger en kvalplats till division 2. Inte illa pinkat av nykomlingarna SSK.

- Verkligen kul även om vi inte gjorde någon bra match idag heller, men fortsätter vinna. Efter att vi bjudit dem på deras ledningsmål tar vi tag i matchen och trycker ner dem och vänder på det hela och tar hem en stabil seger. Nyttigt för Kalfa att få göra ett hattrick och spä på självförtroendet med en rejäl dos, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

- Vi gör en ganska jämn första halvlek spelmässigt men ger bort tre mål på ett sätt som vi inte gjort tidigare i år och då blir det svårt. Det är inte på den här matchen som vi åker ur på utan vi har använt 39 spelare i år och utan kontinuitet i startelvan blir det inte bra. Det här är tredje säsongen som vi hänger på gärsgårn och nu gick det inte längre. Kanske nyttigt för klubben att börja om i division 4 och bygga vidare på de talanger som ändå finns i föreningen, säger Matfors avgående tränare Andreas Jonsson.

Trion Kalfa Kargbo, Lucas Lindbäck och Filip Widén stack ut det där extra i Selånger medan det i Matfors var ganska slätstruket.

 

Matfors IFSelånger SK

Matfors IF - Selånger SK 1-5
24 september 2023 - 14:00 - Thulevallen
1-0 Oliver Spjut (8)
1-1 Kalfa Kargbo (20)
1-2 Sebastian Koivisto Persson (33)
1-3 Karl-William Svedin (40)
1-4 Kalfa Kargbo (72)
1-5 Kalfa Kargbo (79)
Domare: Jonathan Forsman
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

Därför tog Göran Sundqvist uppdraget som sportchef i Kuben: "Kändes lockande"

Igår skrev Lokalfotbollen om att Göran Sundqvist tar över rollen som sportchef i Kuben.- Suget till fotbollen som nån form av ledare/coach/mentor/spor...

Läs mer

"Lagga" kvar som tränare, "Ryssen" tillkommer och "Sunkan" ny sportchef när Kuben växlar upp

Kuben växlar upp och har gjort klart med en ny sportchef och tränarkollega till Stefan Lagergren.- Med Göran Sundqvist som sportchef tillsammans med t...

Läs mer

Luckstas tränare Paul Thompson: "En säsong som vi kan vara stolta över"

Lucksta hade ett bra 2022, med ett fantastiskt 2023 där man tog hem division 3 Mellersta Norrland i stor stil och för första gången i klubbens histori...

Läs mer

Brukets Blås tränarduo om säsongen: "Underkänd från början till slut"

Matfors genomgick en stor förändring i spelartruppen och inledde serien med fem raka förluster och 2-12 i målskillnad.En start man aldrig riktigt hämn...

Läs mer

Alnös tränare och sportchef: "Underbetyg sett till vår målsättning"

Alnö hade tänkt sig förbättra sin sjundeplats från ifjol med sitt unga manskap.Men det hela slutade med nedflyttning tillbaka till Medelpadsallsvenska...

Läs mer

Alnö avslutade i dur - men åker ur: "Får hoppas på en bonusplats till trean"

Alnö avslutade kvalet i dur, 3-0 över Gimonäs, två mål av William Svelander, men åker trots det ner i fyran då inledningsförlusten i slutminuterna mot...

Läs mer