Hattrick av K-W Svedin när Selånger dängde Alnö med 6-1 i derbyt

Selånger fick en drömstart med 3-0-ledning redan efter en kvart och till slut tog man hem en klar 6-1-seger sedan Karl-William Svedin prickat in hälften av fullträffarna.
- Vi skapade många målchanser och försvarade oss på det sätt vi vill, säger Selångers tränare Filip Renman.

Hur konstigt det än låter var det här en spelmässigt jämn match siffrorna till trots men Selånger kontrade sönder Alnö totalt som hade stora problem med bortalagets långa bollar mot snabba anfallare. Redan innan kvarten var spelad stod det 0-3. Karl-William Svedin nätade redan i minut tre, Sebastian Koivisto Persson nickade in 0-2 efter tian och i den 14:e skickade Lukas Lindbäck in en missil från distans.

Game over? Nja, i den första halvlekens slutminut reducerade William Svelander och gav hemmalaget en strimma hopp.

Det hoppet dödade K-W Svedin sju minuter in i andra och i den 64:e bjöd Senay Haile Gaim på show när han drev in från kanten, gjorde en tvåfotare och placerade in femman.

I minut 77 fullbordade effektive Karl-William Svedin sitt hattrick och fastställde derbysegern på Släda till, för hemmalaget pinsamma 1-6.

- Vi skapade många målchanser och försvarade oss på det sätt vi vill. Alnö hade en bra period andra halvan av första och äter sig in i matchen och får till en reducering men efter att vi gör 4-1 tar vi tillbaka momentum i matchen. På det hela taget en väl genomförd match av oss och vi gör sex fina spelmål, säger Selångers tränare Filip Renman.

- Man snackar inte bort en dyngförlust, men jag tycker att vi agerar bra offensivt stora delar av matchen. Sen ger vi bort tre snabba i början och måste gå framåt. Det funkar inte mot ett lag som Selånger, men vi kan ju inte lägga oss ner och dö. De kontrar in tre bollar i andra också. Mot ett annat motstånd och med bättre skärpa vinner vi en sån här kväll

Hela Selånger är värda stort beröm och ska vi plocka ut ett par toppar får det bli hattrickskytten Karl-William Svedin och Senay Haile Gaim, ett mål och två ass.

Pigge Sven Eklund bäst i Alnö.

 

Alnö IFSelånger SK

Alnö IF - Selånger SK 1-6
25 augusti 2023 - 18:30 - Släda IP
0-1 Karl-William Svedin (3)
0-2 Sebastian Koivisto Persson (10) nick
0-3 Lukas Lindbäck (14)
1-3 William Svelander (44)
1-4 Karl-William Svedin (52)
1-5 Senay Haile Gaim (64)
1-6 Karl-William Svedin (77)
Domare: Omar Meqbil
Publik: 53
Matchfakta

Omgång 5 (4-5 maj): Fränsta fick med sig hela potten från Olympia med decinerat Alnö föll i slutminuten

Dags för omgång 5 där Fränsta fick med sig hela potten från Olympia nedan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dragit på sig ett rött kort och Berg d...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer