Hanna Ekdahls tidiga fullträff blev avgörande

26 feb 2022 DM, damer

Det nya division 1-laget Heffnersklubban tog sin andra raka seger i DM-gruppspelet sedan Hanna Ekdahl avgjort tidigt efter ett vackert anfall.
– Vi hade ingen bra dag på jobbet och det blev lite tajtare målmässigt än det hade behövts, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Som vanligt blev det en målmässigt jämn match mellan Heffnersklubban och IFK Timrå, även om det numera skiljer en division mellan lagen till HKBK:s fördel.

Och det blev också det blå laget som tog hem trepoängaren i DM-mötet tack vare Hanna Ekdahls fullträff i den elfte minuten. Ett anfall som startade ända nerifrån målvakten Frida Svensson och som avslutades med ett djupledspass och en rundning av målvakten av Hanna innan hon rullade in bollen ur snäv vinkel.

– Vi hade ingen bra dag på jobbet och det blev lite tajtare målmässigt än det hade behövts. Sett till chanserna borde vi vunnit större men skärpan fanns inte idag och spelet var stressigt. Timrå hade en frispark som Frida Svensson fick göra en bra räddning på, annars hade de inte så mycket framåt, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

IFK Timrå - Heffnersklubbans BK 0-1
0-1 Hanna Ekdahl (11)
Grupp 1, damer
Arena: Nordichallen
Domare: Seyed mohammad Hosseini
Publik: 100
Matchfakta

• Spelprogram & resultat, grupp 1 damer

Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2...

Läs mer

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen,...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer