GIF Sundsvall bäst i Medelpad - vann över fjolårsmästarna Lucksta i välspelad och målrik DM-final

13 sep 2023 DM, herrar

GIF Sundsvall är inte bara Medelpads bästa lag.
Nu är man även Distriktsmästare efter att ha besegrat fjolårsvinnarna Lucksta i en sevärd och spännande DM-final med 5-3.
- En bra match och kul att ett lag från division 3 vill spela fin fotboll, berömmer Giffarnas coach Joel Cedergren.

 

Lucksta var regerande distriktsmästare och tog sig till DM-final även i år, en final som skulle ha spelats redan i våras med flyttades till i afton.

Och det blev en intressant final på Westhagen. GIF har tidigare i turneringen spelat med U19- U17-spelare men i finalen ställde man upp med inte mindre än nio spelare från A-truppen varav merparten fått speltid i Superettan.

Lucksta har en viktig match till helgen då man säkrar seriesegern vid poäng borta mot Dvärsätt och kom till spel utan målsprutan Sanuel Keflit (jobb/småskadad) vilket naturligtvis var ett aber.

Och det var klasskillnad under den första halvleken och Jeremiah Björnler gjorde 1-0 efter ett inspel från högerkanten innan kvarten spelad. Därefter ökade Ludvig Nåvik på med en straff lite drygt tio minuter senare och innan pausvilan satte Nåvik sitt andra mål. Game over!

Men fem minuter in i den andra halvleken vann Erik Granat bollen högt sedan GIF-målvakten Gustav Molin rullat ut till sin mittback i trångt läge.

Målet gav Lucksta en energiboost och laget från division 3 tryckte fast Giffarna och i den 65:e minuten erövrade man boll och vips hade Siye Abera nickat in 3-2 och plötsligt fick matchen nerv. Något som man inte såg komma efter den första halvleken.

Ahmed Gibrill During såg strax därpå ut att säkra GIF-segern med sitt 4-2-mål men Lucksta studsade tillbaka omgående och replikerade tillbaka då Erik Granat gjorde sitt andra mål och åteer game on.

Lucksta jagade därefter förlängning och gick all-in men med två minuter kvar avgjorde inhopparen Viktor Mattsson sedan han löpt sig fri efter en kontring och placerat bollen förbi Christofer Högbom och säkrat DM-titeln en gång för alla i en riktigt sevärd match mellan distriktets två bästa lag.

Lokalfotbollen-TV:
• GIF-tränaren Joel Cedergren: "I stort sett gör vi en bra fotbollsmatch"
• Luckstas tränare Paul Thompson & Jenny Nilsson: "Vi vinner i alla fall andra halvlek med 3-2"

 

GIF Sundsvall U21Lucksta IF

GIF Sundsvall - Lucksta IF 5-3
13 september 2023 - 19:00 - Westhagen
1-0 Jeremiah Björnler (14)
2-0 Ludvig Nåvik (26)
3-0 Ludvig Nåvik (42, straff)
3-1 Erik Granat (50)
3-2 Siye Abera (65) nick
4-2 Ahmed Gibrill During (71)
4-3 Erik Granat (76)
5-3 Viktor Mattsson (88)
Domare: Omar Meqbil
Publik: 140
Matchfakta

Klicka på bilderna nedan för att förstora dem.

Ikväll avgörs vilka som är bäst i Medelpad

13 sep 2023 DM, herrar

Vilket lag är bäst i Medelpad?Svaret får vi i kväll då årets DM-final går av stapeln mellan GIF Sundsvall och Lucksta IF.- Det kommer att bli ett rikt...

Läs mer

Lucksta till DM-final och klara för spel i Svenska Cupen

30 maj 2023 DM, herrar

Lucksta är klara för DM-final - och spel i Svenska Cupen.Detta efter semifinalsegern över Selånger med klara 4-1.- Ttotal dominans, säger Luckstas trä...

Läs mer

GIF Sundsvall första lag klara för DM-final

26 apr 2023 DM, herrar

Det blev det GIF Sundsvall med sina duktiga juniorer som var starkast i den första DM-semifinalen och slog tillbaka division 4-laget IFK Sundsvall med...

Läs mer

Första semifinalen i DM spelas ikväll - rår IFK Sundsvall på Giffarna?: "De borde ligga på en högre nivå"

26 apr 2023 DM, herrar

Ikväll ska den ena DM-semifinalen avgöras, den mellan GIF och IFK Sundsvall.Giffarna ställer, som vanligt, upp med ett ungdomslag i turneringen men är...

Läs mer

Lucksta och GIF Sundsvall vidare till DM-semifinal efter klara segrar

19 apr 2023 DM, herrar

Lucksta visade sig starkast i "division 3-mötet" i DM-kvartsfinalen. Seger med 4-1 efter två mål av Samuel Keflit.I kvällens andra kvartsfinal vann GI...

Läs mer

I afton avgörs de två kvarvarande DM-kvartsfinalerna

19 apr 2023 DM, herrar

Ikväll spelas, äntligen, de två kvarvarande kvartsfinalerna i DM.På Kubikenborgs konstgräs tar Kuben emot division 3-kollegan Lucksta IF medan Kovland...

Läs mer