Fränsta vann målrik hemmapremiär över Almö med uddamålet av nio

Det blev Fränstaseger i en synnerligen målrik tillställning, 5-4, över Alnö på Ånge IP trots att gästerna gjorde det första målet och de två avslutande i matchen.
- Skönt att studsa tillbaka direkt efter förlusten senast även om vi slarvade på slutet och bjöd in dem i matchen, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

Alnö gjorde matchens första mål och de två sista. Ändå var det Fränsta som tog hem segern med 5-2 sedan man gjort ett ryck och gått från 2-2 till 5-2 innan gästerna var nära att jobba sig ikapp.
Jesper Andersson öppnade målskyttet i minut 17 då han kom igenom och lyfte bollen över den utrusande Fränstakeepern. Det tog emellertid minuten innan Haik Danielian nöp till på en lös boll från tio meter och det var kvitterat.
I mitten av halvleken hamnade bollen hos Oskar Nordlund som mötte direkt med vänstern och bollen borrade sig in i den bortre högra gaveln och hemmalaget hade vänt.
William Svelander drog i minut 37 in en målvaktsretur och det var jämnt skägg igen innan Jordan Binns visade spänst och nickade in återtagen hemmaledning med en nick rakt upp i krysset. Efter det blåste domaren för halvtid.
Resultatet stod sig, trots flera ramträffar av lagen, fram till mitten av den andra halvleken då Oskar Nordlund snappade upp ett dåligt hemåtspel och tunnlade Theo McIntyre i Alnömålet.
Med tio minuter kvar ökade Durak Durakovski på till 5-2 efter att ha varit inne på planen knappt 45 sekunder.

Game over? Nej, seriens mest rutinerade spelare Bogdan Smishko hoppade in i den 61:a minuten, drog på sig ett gult kort i 66:e innan han i den 83:e fällde en bortaspelare bakifrån inne i straffområdet vilket fick domaren att hala upp det andra gula kortet för ukrainaren. Den efterföljande straffen satte William Svelander och när sedan Isak Sandin Lundgren reducerade till 4-5 på stopptid blev det ett några nerviga minuter för hemmaspelarna men någon riktig chans till ett 5-5-mål nådde det helröda bortalaget aldrig fram till. Ingen rolig helg i samband med 100 års-firandet för Alnö i helgen då även damlaget i div. 1 Norra föll tungt borta mot Bergnäset.

 
 
 
Fränsta IK emblemAlnö IF emblem 
Fränsta IK - Alnö IF 5-4
28 april 2024 - 13:00 - Ånge IP
0-1 Jesper Andersson (17)
1-1 Haik Danielian (18)
2-1 Oskar Nordlund (24)
2-2 William Svelander (37)
3-2 Jordan Binns (45)
4-2 Oskar Nordlund (68)
5-2 Durak Durakovski (80)
5-3 William Svelander (84, straff)
5-4 Isak Sandin Lundgren (90+2)
Utvisning Fränsta:Bogdan Smishko (83, två gula)
Domare: Pontus Östlin
Publik: ej räknad (ca 100)
  
 

Övriga matcher i omgång 4

Dvärsätt har inlett strålande och efter ett tidigt ledningsmål hemma mot Björna, som fortsätter ha det tungt, kunde man bygga vidare till en 4-0-vinst och lagets tredje raka seger.
Ope hamnade i ett 0-2-underläge efter timman spelad hemma mot Obbola men fick ändå med sig en pinne tack vare två mål av förre Östavallsspelaren Jacob Gihuri, kvitteringen i den 91:a minuten.
I mitten av den första halvleken prickade Hampus Edlund in matchens enda mål då IFK Umeå vann över Berg under söndagen.
Kuben och Dvärsätt i topp med full pott medan Alnö och Björna intar ankarplatserna utan några inspelade poäng efter fyra omgångar.
 
Selånger SK emblemKramfors-Alliansen emblem 
Selånger SK - Kramfors-Alliansen 0-2
26 april 20:00 - 20:00 - NP3 Arena
Matchfakta
 
Dvärsätts BK emblemBjörna IF emblem 
Dvärsätts BK - Björna IF 4-0
27 april 2024 - 14:00 - Jämtkraft Arena B-plan
 
Kubikenborgs IF emblemAnundsjö IF  emblem 
Kubikenborgs IF - Anundsjö IF 4-1
27 april 2024 - 14:00 Westhagen
 
Ope IF emblemObbola IK emblem 
Ope IF - Obbola IK 2-2
27 april 2024 - 16:00 - Jämtkraft Arena
 
IFK Umeå emblemBergs IK emblem 
IFK Umeå - Bergs IK 1-0
28 april 2024 - 16:00 - Vildmannavallen
 

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer

U-tränaren tar över och ska försöka rädda kvar Alnö i trean

Det blir en intern lösning på tränarfrågan i Alnö sedan Daryosh Hematian nyligen tvingades kliva av  på grund av sitt civila jobb. Det blir U-tränaren...

Läs mer

Real Kuben gick rena genom hela vårspelet! Avslutade mot 2-0 borta mot IFK Umeå - Hallenius tvåmålsskytt

Kuben avslutade vårspelet under söndagen då man reste upp till Umeå för att fixa tolfte raka vinsten. När lagen möttes tidigare i vår vann Kuben med h...

Läs mer