Fränsta avgjorde första halvtimman mot "Tigerungarna": "Följde vår gameplan"

2 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Fränsta behövde en dryg halvtimma för att säkra segern mot Kuben 2.
Då ledde västralaget med 3-0 och fler mål blev det inte denna fredagskväll på Kubens konstgräs.
- Vi följde vår gameplan till 100 procent i första halvlek, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

Gästande serieledarna vilade inte på hanen i bortamötet med Kuben 2 och redan efter en dryg halvtimma hade man rivit åt sig en 3-0-ledning.

I den nionde minuten kom första målet. En hörna rensades inte bättre än att den hamnade på huvudet på Bogdan Smishko som kunde lobbnicka in 0-1 från 15 meter. Kanske skulle hemmamålvakten haft en frispark i duellen innan?

Målet i den 16:e minuten var emellertid odiskutabelt. Vänsterbacken David Danielian fick bollen i en löpning, drev den med fart in i straffområdet innan han stenhårt sköt in bollen vid den främre stolpen.

Efter dryga halvtimman kom Fränstas andra mål efter hörna. Den här gången var det Jesper Gulliksson som nådde högst i kamp med ett par Kubenförsvarare och styrde bollen med pannan in den i den bortre gaveln.

Därefter tog "Tigerungarna" över mycket av spelet och rullade boll fint men saknade den där vassa eggen och tyngden för att penetrera västralagets ramstarka försvar. Och det som ändå slank igenom redde Fränstakeepern Misha Barabanov ut med sin kompetens och pondus.

Det kanske mest anmärkningsvärda från matchen var att FIK-anfallaren Oskar Nordlund fick lämna planen mållös. Något som inte händer allt för ofta sett ur historisk vinkel.

- Vi följde vår gameplan till 100 procent i första halvlek och då skapade vi många chanser. I andra sjönk vi ner något och lät dem ha mycket boll, dock utan att vi släppte till några riktiga farligheter, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

- Vi lyckades hitta ett motmedel mot Oskar Nordlund men de har många fler duktiga spelare och vi väger lite för lätt mot deras fysiska spel och de gör också två av de tre målen efter fasta situationer. Vi saknade ändå inte chanser framåt och bränner till exempel två frilägen i första halvlek. I amdra hade vi nog 80-20 i bollinnehav och trillade boll riktigt bra men hade det tufft att komma igenom sista tredjedelen. Nyttigt för våra unga killar att möta ett så pass duktigt och fysiskt spelande lag som Fränsta, säger Kubentränaren Erik Lundström.

Lagkaptenen Rasmus Söderman som knappt satt en fot fel, och stängde ner ytor och slog flera öppnande passningar var Fränstas mest skinande ljus. I övrigt "en dag på jobbet" där man gjorde det som krävdes för tre poäng.

I Kuben gjorde 16-årige målvakten Alexander Jurzyk en fin seniordebut och höll till exempel fruktade Oskar Nordlund från målprotokollet. Plus även till mittbacken Victror Gladh som styrde sitt försvar och varierade uppspelen med långa- och korta bollar.

 

Kubikenborgs IF 2Fränsta IK

Kubikenborgs IF 2 - Fränsta IK 0-3
2 juni 2023 - 20:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
0-1 Bogdan Smishko (9) 
0-2 David Danielian (16)
0-3 Jesper Gulliksson (36)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 39
Matchfakta

Bröderna Sallauka bakom Sunds sjunde raka seger: "Olika nivåer på lagen"

1 okt 2023 Div. 4 Medelpad

Sund har gjort en fin höst och idag tog man hem lagets sjunde raka seger efter 3-0 på Thulevallen mot Matfors 2 och där bröderna Arti och Blend Sallau...

Läs mer

Bogdans mörsare i krysset förlöste Fränsta på Hasselbacken: "85-15 i bollinnehav"

30 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Trots mängder av målchanser krävdes det ett kanonskott rakt upp i krysset från en 47-åring i inledningen av den andra halvleken för att Fränsta skulle...

Läs mer

Tre poäng till IFK Sundsvall på "Kottens" 40-årsdag - Sergio Hinestroza tvåmålsskytt

30 sep 2023 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tappade ledning två gånger om mot Kraftfull men samlade ihop sig efter paus och kunde ta hem en 4-2-seger.- Vi brände kopiöst med chanse...

Läs mer

Tappen ur tunnan sista halvtimman när Kovland tog hem en storseger över Stockvik

30 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Med timman spelad ledde Kovland över Stockvik med 3-1 och matchen på Ånäsvallen levde.När domaren blåste för full tid lyste siffrorna hiskeliga 11-1 i...

Läs mer

Essvik helt klara för division 3-kval efter 5-0-vinst över Ånge: "Osäkert om vi vill kvala"

29 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Essvik säkrade ikväll andrapplatsen i Medelpadsallsvenskan och är därmed klara för kvalspel till division 3 för första gången i mannaminne för den anr...

Läs mer

Nio mål på Kustängen när Kuben 2 besegrade Stockvik med 6-3: "Hade vassare anfall"

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik gjorde matchens första och sista mål men det var gästande Kuben 2 som vann med 6-3 på Kustängen sedan Tristan Lindblom producerat ett hattric...

Läs mer