Fränsta avgjorde första halvtimman mot "Tigerungarna": "Följde vår gameplan"

2 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Fränsta behövde en dryg halvtimma för att säkra segern mot Kuben 2.
Då ledde västralaget med 3-0 och fler mål blev det inte denna fredagskväll på Kubens konstgräs.
- Vi följde vår gameplan till 100 procent i första halvlek, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

Gästande serieledarna vilade inte på hanen i bortamötet med Kuben 2 och redan efter en dryg halvtimma hade man rivit åt sig en 3-0-ledning.

I den nionde minuten kom första målet. En hörna rensades inte bättre än att den hamnade på huvudet på Bogdan Smishko som kunde lobbnicka in 0-1 från 15 meter. Kanske skulle hemmamålvakten haft en frispark i duellen innan?

Målet i den 16:e minuten var emellertid odiskutabelt. Vänsterbacken David Danielian fick bollen i en löpning, drev den med fart in i straffområdet innan han stenhårt sköt in bollen vid den främre stolpen.

Efter dryga halvtimman kom Fränstas andra mål efter hörna. Den här gången var det Jesper Gulliksson som nådde högst i kamp med ett par Kubenförsvarare och styrde bollen med pannan in den i den bortre gaveln.

Därefter tog "Tigerungarna" över mycket av spelet och rullade boll fint men saknade den där vassa eggen och tyngden för att penetrera västralagets ramstarka försvar. Och det som ändå slank igenom redde Fränstakeepern Misha Barabanov ut med sin kompetens och pondus.

Det kanske mest anmärkningsvärda från matchen var att FIK-anfallaren Oskar Nordlund fick lämna planen mållös. Något som inte händer allt för ofta sett ur historisk vinkel.

- Vi följde vår gameplan till 100 procent i första halvlek och då skapade vi många chanser. I andra sjönk vi ner något och lät dem ha mycket boll, dock utan att vi släppte till några riktiga farligheter, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

- Vi lyckades hitta ett motmedel mot Oskar Nordlund men de har många fler duktiga spelare och vi väger lite för lätt mot deras fysiska spel och de gör också två av de tre målen efter fasta situationer. Vi saknade ändå inte chanser framåt och bränner till exempel två frilägen i första halvlek. I amdra hade vi nog 80-20 i bollinnehav och trillade boll riktigt bra men hade det tufft att komma igenom sista tredjedelen. Nyttigt för våra unga killar att möta ett så pass duktigt och fysiskt spelande lag som Fränsta, säger Kubentränaren Erik Lundström.

Lagkaptenen Rasmus Söderman som knappt satt en fot fel, och stängde ner ytor och slog flera öppnande passningar var Fränstas mest skinande ljus. I övrigt "en dag på jobbet" där man gjorde det som krävdes för tre poäng.

I Kuben gjorde 16-årige målvakten Alexander Jurzyk en fin seniordebut och höll till exempel fruktade Oskar Nordlund från målprotokollet. Plus även till mittbacken Victror Gladh som styrde sitt försvar och varierade uppspelen med långa- och korta bollar.

 

Kubikenborgs IF 2Fränsta IK

Kubikenborgs IF 2 - Fränsta IK 0-3
2 juni 2023 - 20:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
0-1 Bogdan Smishko (9) 
0-2 David Danielian (16)
0-3 Jesper Gulliksson (36)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 39
Matchfakta

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer