Finsk mittback från IFK Umeå klar för Brukets Blå

Han har spelat på såväl division 2- som 3-nivå i IFK Umeå men höll upp under fjolårssäsongen då han flyttade till Sundsvall.
Nu tänker mittbacken Rasmus Portin återuppta sin fotbollskarriär och valet föll på Brukets Blå.
– Han har varit en prioriterad värvning från vår sida, säger Matforstränaren Andreas Jonsson.

Matfors har gjort klart med den 25-årige mittbacken Rasmus Portin som är finländsk medborgare och kommer från en riktig fotbollsfamilj. Bröderna Jens och Jonas har tidigare spelat i klubbar som Gefle IF, Parma och Ascoli med flera. Spelade med IFK Umeå under fyra säsonger, två år i trean och två i division 2. Innan tiden i Umeå spelade han i Jakobstads FF där annars stadens IFK är moderklubb.

Ifjol hade Rasmus ett uppehåll från fotboll i samband med flytten till Sundsvall.

– I vintras fick vi in ett tips om honom så jag kollade direkt på några tidigare matcher med honom och sedan dess har det varit en prioriterad värvning från vår sida, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Jonsson fortsätter:

– Det visade sig också direkt när han kom och tränade med oss vilken duktig fotbollsspelare det är. Vi har fått in en väldigt seriös mittback som styr sin backlinje på ett imponerande sätt, positionssäker och duktig duellspelare och dessutom en fin passningsfot. Nu ska vi inte lägga för stor press på honom men håller han sig skadefri så tror jag definitivt att han är en av seriens absolut bästa mittbackar. Vi ser verkligen fram emot att få jobba med honom under det kommande året.

Det är inte bara som spelare som tränare Jonsson är nöjd med sitt finska nytillskott.

– Nej, han är dessutom en väldigt bra kille som smälter fint in i våran trupp. Så nu är vi nöjda med truppen. Tycker vi fått in två toppnamn i Portin och Torstensson, dessutom flyttat upp Oliver Andersson som kommer få en fin utveckling. Lägg där till att både mittfältaren Wille Johansson, flest framspelningar ifjol, och ytterbacken Lucas Gillström ansluter i maj/juni, tycker jag vi har en otroligt bra och balanserad trupp att bygga 2021 på, avslutar MIF-tränaren.

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer