Drömdebut för Linus Hallenius i Kuben när DM inleddes

16 feb 2024 DM, herrar

Ikväll kickade gruppspelet i DM i gång och redan i öppningsmatchen målade Kubens värvningsbomb från GIF Sundsvall Linus Hallenius dubbelt i 3-0-segern över seriekollegan Selånger.
I kvällens andra match i grupp 1 tog Lucksta hem segern över Fränsta tack vare två sena fullträffar.
I grupp 3 var Gustav Salomonsson "ofin" att nicka in två bollar mot sitt förra lag när Svartvik vann kvällens avslutning över IFK Sundsvall med 3-1.
Då Hassel dragit sig ur blev det ingen fjärde match denna kväll.

 

DM Herrar, Grupp 1

Linus Hallenius levererade omgående. Två mål i DM-premiären mot Selånger, en straff och en fin nick på ett perfekt inlägg från Fredrik Thelander gav till slut en 3-0-seger för Kuben.
- Kul för Linus att hitta nätet direkt. Vi gör annars en helt okej första halvlek, 2-0, men en andra med lägre intensitet så det finns förbättringspotential, säger Kubens tränare Stefan Bjertung.
- Utifrån förutsättningarna, saknade mycket folk, gör vi en helt okej insats och vi tar med oss en hel del grejor. När det gäller Linus Hallenius var han helt klart skillnaden mellan lagen idag, säger Selångers tränare Filip Renman.
 
Kubikenborgs IFSelånger SK
Kubikenborgs IF - Selånger SK 3-0
16 februari 2024 - 18:00 - Nordichallen
1-0 Linus Hallenius (17, straff)
2-0 Linus Hallenius (23)
3-0 Linus Sahlin (49)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 400
Matchfakta
 
Fränsta höll länge Lucksta stånd men till slut lyckades division 2-laget få hål via två sena mål.
I den 46:e minuten satte Siye Abera 0-1 efter ett fint anfall som avslutades med ett perfekt snett-inåt-bakåt-pass av nyförvärvet från GIF U19 Noah Enheim.
I slutminuten satte Abdulie Turay dit spiken på straff sedan han själv blivit fälld efter en smart frispark.
- Vi borde ha gjort game over tidigt då vi förlade allt spel på deras planhalva men till slut gav vårt enorma övertag resultat, säger Luckstas tränare Paul Thompson.
- Skönt att få komma ut på fullstor plan. De hade mycket boll men vi höll dem bra ifrån oss så de skapade inte så mycket mer än några skott utifrån ända fram till att vi ställde till det för oss med fyra minuter kvar och de kunde göra 0-1, säger Fränstas tränare Filip Filipovic..
 
Fränsta IK HerrlagLucksta IF
Fränsta IK - Lucksta IF 0-2
16 februari 2024 - 19:00 - Nordichallen
0-1 Siye Abera (46)
0-2 Abdulie Turay (50, straff)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 200
Matchfakta
 

DM Herrar, Grupp 3

Notoriske målskytten Danne Johansson gav Svartvik ledningen sedan han fått en tå på bollen i en djupledslöpning men Lo Hägerfeldt utjämnade innan pausvilan med ett skott stolpe in.
I den andra halvleken kunde Svartvik gå ifrån till en 3-1-vinst avslutande kvarten efter två fina nickmål av nyförvärvet från just IFK, Gustav Salomonsson.
- Vi för matchen men slarvade mycket i passningsspelet men vinner fullkomligt rättvist. Gustav visade att släkten är värst med sina två mål, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.
(saknar tyvärr tel nr till IFK:s tränare Tommy Hedin för kommentarer)
 
IFK SundsvallSvartviks IF
IFK Sundsvall - Svartviks IF 1-3
16 februari 2024 - 20:00 - Nordichallen
0-1 Daniel Johansson (12)
1-1 Lo Hägerfeldt (20)
1-2 Gustav Salomonsson (32)
1-3 Gustav Salomonsson (43)
Domare: Faris Keflit Tewelde
Publik: ca 150
Matchfakta
 
Sund IF
Sund IF står över ikväll då Hassels IF har dragit sig ur och inget lag haft möjlighet att ersätta.

Acke sköt DM-titeln till Kuben efter "Pirlofrispark"

17 apr 2024 DM, herrar

2-0-ledning för Kuben efter tre minuters spel förbyttes till en 3-2-ledning för Lucksta innan "Tigerränderna" vände tillbaka via en nick av Linus Hall...

Läs mer

Ikväll spelas DM-finalen mellan Kuben och Lucksta - vilka blir "Bäst i Medelpad" och kvalificerar sig till spel i Svenska Cupen

17 apr 2024 DM, herrar

Ikväll bjuds vi på en liten godbit i den lokala fotbollen. Nämligen den emotsedda och prestigefyllda DM-finalen mellan division 2-nykomlingarna Luckst...

Läs mer

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer