Alnötränaren lämnar inför ödesmatchen mot Ope: "Klart det känns tråkigt"

Ifjol klev Patrik Nylund av i förtid som huvudtränare för Alnös division 3-lag.
I år är gör Daryosh Hematian det samma, men inte på grund av det sportsliga utan det är det civila jobbet som sätter käppar i hjulet.
– Det är klart att det känns tråkigt, säger Daryosh till ST-sporten.

Alnö har en riktig sexpoängsmatch mot Ope i serien och allt annat än tre poäng är mer eller mindre otänkbart om man vill skrämma bort nedflyttningsspöket. Åtminstone för stunden.
Då väljer tränaren Daryosh Hematian att kliva av sitt uppdrag. Men inte på sportsliga grunder utan det civila då jobbet tar allt mer tid vilket innefattar ännu mer resande i sin nya befattning.
– Det är klart att det känns tråkigt. Det hade kanske varit bättre om det kommit i slutet av säsongen, men det är också ganska bra tajming nu till sommaruppehållet. Men det är något varken jag eller Alnö kan styra över, säger Daryosh till ST-sporten.

Det blev bara en halv säsong som Alnötränare.
– Det har varit lärorikt och spännande. Jag som kommer från Stockholm och Göteborg, en annan del av fotbollen, har fått lära mig mycket om norrländsk fotboll, både på gott och ont.
- Delvis hur försäsongen fungerar – som att tre lag kan dela på en elvamannaplan och två mål. Det är väldigt fascinerande, men väldigt oroväckande. Jag tycker inte det är rättvist mot spelarna och det måste förbättras. Att vi har fått spela säsongsinledningen på neutral plan är också väldigt nytt för mig. Jag har märkt att jag är väldigt bortskämd.

Mot Ope blir det sportchefen Tomas Berglund och U-lagets Mattias Gustafsson som kommer att leda laget.
- Vi får se hur det blir i framtiden. Vi jobbar på ett par namn just nu och hoppas hitta en lösning redan i slutet på veckan. Det är ju sommaruppehåll efter morgondagens match så det är ingen jättepanik. Men vi hoppas och tror ändå på en snar lösning, säger sportchefen Tomas Berglund till Lokalfotbollen.

Så här skriver klubben på sin hemsida:
Styrelsen vill informera om att Daryosh Hematian kommer under den här veckan att avsluta sitt uppdrag som huvudtränare för Alnö If Herr.
Anledningen är att Daryosh har fått ändrade arbetsuppgifter hos sin arbetsgivare som gör att han kommer att behöva resa mer och därför inte har möjlighet att delta i den utsträckning som han känner skulle behövas för att fortsätta som huvudtränare. Föreningen har haft ett fint samarbete med Daryosh och skulle gärna sett honom fortsätta i sin nuvarande roll, men har full förståelse för att det inte fungerar med de förändringar som hans arbete innebär.
Daryosh gör sista träningen som huvudtränare den här veckan.
Föreningen jobbar på en lösning och kommer förhoppningsvis att kunna berätta om nya huvudtränare senare den här veckan.
Vi vill tacka Daryosh för sin tid på Alnö IF och önskar honom det bästa framöver.
/ Styrelsen

Real Kubens tränare i halvtid: "Alla räknar med att vi går rena genom serien" - cuomatchen mot AIK spelas 21 augusti!

Kubikenborgs IF har under vårsäsongen inte bara vunnit sina tolv seriematcher utan även segrat i alla sex DM-matcherna och en i Svenska Cupen. 17 matc...

Läs mer

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer