Alnö har gjort klart med en ny tränare efter degraderingen från trean

20 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Daryosh Hematian.
Så heter Alnös nye tränare på herrsidan.
33-åringen har ett förflutet som tränare i IF Warta och som spelare varit ungdomsproffs i Rapid Wien och lirat med AIK:s farmarlag.
Nu har han lockats till Sundsvall av Heffnersklubbans målskytt Amanda Sevefjord.
- Jag hoppas kunna bidra till spelarutveckling. Sen på en längre sikt vill jag ta klubben till en division som passar spelarnas utveckling bättre, säger den nye Alnötränaren.

Som Lokalfotbollen tidigare berättat om fortsätter inte Johnny Svelander, vare sig som tränare eller sportchef, efter degraderingen tillbaka till division 4.

Nu har Alnö gjort klart med en ny tränare.

Det blir 33-årige Daryosh Hematian med spelarförflutet i bland annat Väsby United, numera AFC Eskilstuna, och då farmarlag till AIK och även ungdomsproffs i Österrike.
Så sent som ifjol lirade han aktivt i FC Djursholm.
Som tränare ledde han IF Warta i division 5B Göteborg 2021 och där blev det även några inhopp som spelare.
Senast kommer han från ett tränarjobb i IF Warta på Hisingen

"Han är idag bosatt i Stockholm där han jobbar som järnvägsingenjör, och kommer i slutet av året att flytta norrut för kärleken", skriver klubben på sin facebooksida.

Lokalfotbollen passade på att ställa några frågor till Daryosh.

Hur kom det sig att det blev Alnö IF?
- Sanningen är att jag bara har hört gott om Alnö, och vi är lite av en "perfect match", då vi båda strävar efter att utveckla föreningen och spelarna, vi har samma ambitioner och det är det viktiga när man ska jobba ihop.

Vad hoppas du kunna bidra med?
- Jag hoppas kunna bidra till spelarutveckling. Sen på en längre sikt vill jag ta klubben till en division som passar spelarnas utveckling bättre.

Du är inte direkt lastgammal, vad har du för tränarmeriter?
- Jag har fått hoppa in några gånger och ta över tillfälligt som tränare under min spelarkarriär men offeciellt från start har jag tränat Väsby Uniteds ungdomslag och IF Wartas herrar.

Vilka klubbar har du spelat aktivt med?
- Som spelare är det inte så dramatiskt faktiskt, jag var duktig som ung och gjorde min första resa till Rapid Wien som 16-åring, annars har jag några få framträdande i Superettan med Väsby United samt en kort sväng i finska högstaligan och ifjol blev det några matcher med FC Djursholm.

Och avslutningsvis. Hur hamnade du i Sundsvall?
- Sanningen är att det är Heffnersklubbans Amanda Sevefjord som har lurat hit mig, så om nån kommer ha klagomål på mig så hänvisar jag att dom ska kontakta henne direkt istället då jag kommer att ligga under hennes ansvarsområde (skratt).

Lycka till och välkommen till Norrland. Vi har minus 21 idag.
- 21 minus!? Är det möjligt ens? Säger du det, i så fall har Amanda lurat hit mig. Om det är så kallt så kommer jag jobba emot, haha, avslutar den nye Alnötränaren.

Omgång 9 (18-19 juni): Danne Johansson sexmålsskytt, hattrick av Gustav Åsell och två pytsar av Marcus Sawert

18 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Danne Johansson sköt Sund i sank och gjorde sex mål på raken i Svartviks 8-0-seger. Selånger 2:s Gustav Åsell prickade in ett hattrick mot IFK Sundsva...

Läs mer

Omgång 8: Matfors nollade Kuben 2, tredje raka för Kraftfull, Kovland vände och ras för Sund mot Timrå plus en match uppskjuten

16 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Idag söndag mötte Kuben 2 Matfors på sitt konstgräs och fick ge sig med 0-2 och missade att klättra upp på en tredjeplats i en haltande tabell. IFK Ti...

Läs mer

Omgång 7: Kryss i Njurundaderbyt, hattrick av Matfors Oliver Spjut och vinster även för Kraftfull och Timrå men uppskjutet på Balders

9 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev kryss i det första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik. Kraftfull tog sin andra raka vinst, 3-1 över Kuben 2, Timrå gick från 1-...

Läs mer

Omgång 6: Svartviks första förlust på två år när Kovland vann tidiga seriefinalen, tennisseger för IFK Sundsvall, storseger för Kuben 2 och Timråvinst samt Kraftfulls första trea!

4 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Full omgång i Medelpadsallsvenskan ikväll. Svartviks första förlust i seriesammanhang på två år sedan Kovland tagit hem den tidiga seriefinalen. Kraft...

Läs mer

Omgång 5: Svartvik, Timrå, Kovland och Kuben 2 höll alla nollan och Selånger 2 och Sund kryssade i målrik match

1 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ett effektivt Svartvik avgjorde sista halvtimman hemma mot Matfors, två mål av Gustav Salomonsson för serieledarna. Gustav Millbourn gjorde enda målet...

Läs mer

Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-und...

Läs mer