Alnö föll uppe i Björna: "Domaren från en annan planet"

Det blev en 1-4-förlust för Alnö i vårepillogen uppe i Björna.
– De slog inte en enda bredsida på 90 mimuter och domaren var nog från en annan planet, suckar Alnötränaren Johnny Svelander, efter bland annat två märkliga utvisningar.

Alnö föll på Biggevallen mot Björna i våravslutningen med 1-4.
Hemmalaget tog ledningen i mitten av den första halvleken men Alnö utjämnade efter en tveksamt dömd straffspark direkt i öppningen av den andra halvleken. Säker exekutor Haris Hadzic.

Två minuter senare får Salo Gavador en tackling inne i straffområdet och domaren blåser. För ny straff tror Alnötränaren Johnny Svelander.
– Men istället halar domaren upp det gula kortet och varnar Salo för att han förstärkt situationen. Och då det var hans andra så blev han utvisad. Istället för straff och läge till 2-1 blir vi en man kort.

Som lök på laxen gör Axel Lundgren två snabba för hemmalaget och ett 1-3-underläge för Alnö.
– Trots att vi var en man kort var det vi som stod för spelet och hade några chanser till en reducering och nerv, säger Johnny Svelander och fortsätter:

– Men tyvärr var domaren långt ifrån färdig. På övertid springer en Björnaspelare på vår målvakt Joakim Grannas och då han håller upp bollen som försvar dömer domaren straff och rött kort på vår målvakt. Och inte nog med det, vi vägras sätta in vår reservmålvakt trots att vi har byten kvar att göra. Helt obegripligt och när jag frågade honom om varför fick jag till svar: "Vill inte prata med dig", dundrar Johnny Svelander, som hade en del att berätta om domarens uppträdande.

– Han sprang och kallade våra spelare för "juniorer" och en för "jävla idiot". Hela hans agerande talade om stor arrogans. Kommer han att döma oss fler gånger kommer jag inte att släppa ut vårt lag på planen.

Alnötränaren hade inte heller mycket till övers för Björnas sätt att spela.
– Björna är seriens absolut sämsta fotbollslag. De slog inte en enda bredsida på 90 mimuter och det var bara ett evigt tjongande och jakt på att vinna andrabollar och få till fasta situationer. Där var det starka och gör två av sina mål efter hörnor. Men kan det verkligen vara kul att spela den här typen av primitiv fotboll, frågar sig Johnny Svelander, och svarar själv.
– Men tydligen ger det framgång då de är med och slåss i toppen av serien. Men utvecklande för fotbollen? Knappast.

 

Björna IF emblemAlnö IF emblem

Björna IF - Alnö IF 4-1
28 juni 2022 - 19:30 - Biggevallen
1-0 Felix Boman (24)
1-1 Haris Hadzic (49)
2-1 Axel Lundgren (54)
3-1 Axel Lundgren (58)
4-1 Olle Rietz (90+2, straff)
Utvisningar Alnö: Salo Gavador (51) och Joakim Grannas (90+2)
Domare: Robin Albertsson
Publik: 137
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer