Äkta hattrick av Olivia Strand när Heffnersklubban tog hem en 5-0-seger över Kvarnsveden: "Släppte på framåt"

9 sep 2023 Div. 1 Norra

För Kvarnsveden var det sista chansen att kunna hänga kvar men gästande Heffnersklubban visade ingen pardon och åkte hem med en 5-0-seger efter bland annat ett äkta hattrick av Olivia Strand.
- Kul att få göra en del mål när vi släpper på framåt, säger Jonas Prytz.

Kvarnsveden spelade för att hänga kvar i division 1 medan Heffnersklubban inte hade mer än äran att spela för. Något som visade sig räcka långt då man tog med sig hela potten och en 5-0-victoria med sig hem i bussen från Borlänges utkanter.

Efter en jämn inledningskvart kom Heffnersklubban igång och i den 32:a minuten skarvade Olivia Strand fram bollen till en Joanna Wallgren i målform och så var det 0-1.

Bara tre minuter senare drabbades hemmalagets Linnea Näslund av ett rött kort (protest mot domslut) vilket inte förbättrade Borlängelagets möjligheter till poäng i den här matchen. Och Inte blev det bättre av att en hemmaförsvarare bröstade in Olivia Strands inlägg i egen bur i kamp med Joanna Wallgren fram till 0-2, morsning & goodbye.

Knappt tio minuter in i andra tryckte Olivia Strand upp bollen i nättaket efter en hörna och retur innan Amanda Sevefjord och Kvarnsvedens Khummi Al-Haji fick suyna det röda kortet.
- Ett horribelt domslut! "Seve" blir pårusad av deras spelare och domaren visade ut båda spelarna, dundrar Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz och skakar på huvudet.

Trots incidenten fortsatte Heffnersklubban och Olivia Strand hitta nätet. 0-4 kom efter ett fint instick in i straffområdet till Olivia från Julia Ramsell och i den 77:e minuten fullbordade Olivia Strand sitt äkta hattrick med ett skott i krysset och fastställde samtidigt segern till 5-0.

- Kul att få göra en del mål när vi släpper på framåt och vi fick fina ytor efter utvisningarna.. Kvarnsveden har ett par farliga omställningar i första, sen hade de ingenting. Vi har tre-fyra lägen ytterligare som var riktigt heta men vi nöjer oss med full hand idag, säger Jonas Prytz.

Olivia Strand gör ett äkta hattrick och ligger bakom de två övriga målen. På mitten var Maja Scharin tillbaka på fotbollsplanen och svarade för 90 inspirerande minuter. Även vänsteryttern Julia Ramsell imponerade när Heffnersklubban tog revansch från förra helgens 0-1-förlust hemma mot Luleå.

 

Kvarnsvedens IK emblemHeffnersklubbans BK emblem
Kvarnsvedens IK - Heffnersklubbans BK 0-5
9 september 2023 - 9 september 2023 - 13:00 - Stora Ensoplanen
0-1 Joanna Wallgren (32)
0-2 självmål (37)
0-3 Olivia Strand (54)
0-4 Olivia Strand (68)
0-5 Olivia Strand (77)
Utvisningar Kvarnsveden: Linnea Näslund (35) och Khummi Al-Haji (59)
Utvisning Heffnersklubban: Amanda Sevefjord (59)
Domare: Ahmed Mizher
Publik: 300
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 4: Heffnersklubbans första nolla och Alnö tappade 3-1-ledning till förlust

27 apr 2024 Div. 1 Norra

I helgen reste våra lokala lag åt varsitt väderstreck, och kom hem tomhänta. Heffnersklubban åkte ner till Enskede söder om Stockholm där man fick ink...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 3: Uddamålsseger för Heffnersklubban men sen förlust för Alnö

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelade hemma under lördagen, och mötte varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efter d...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer