Äkta hattrick av Olivia Strand när Heffnersklubban tog hem en 5-0-seger över Kvarnsveden: "Släppte på framåt"

9 sep 2023 Div. 1 Norra

För Kvarnsveden var det sista chansen att kunna hänga kvar men gästande Heffnersklubban visade ingen pardon och åkte hem med en 5-0-seger efter bland annat ett äkta hattrick av Olivia Strand.
- Kul att få göra en del mål när vi släpper på framåt, säger Jonas Prytz.

Kvarnsveden spelade för att hänga kvar i division 1 medan Heffnersklubban inte hade mer än äran att spela för. Något som visade sig räcka långt då man tog med sig hela potten och en 5-0-victoria med sig hem i bussen från Borlänges utkanter.

Efter en jämn inledningskvart kom Heffnersklubban igång och i den 32:a minuten skarvade Olivia Strand fram bollen till en Joanna Wallgren i målform och så var det 0-1.

Bara tre minuter senare drabbades hemmalagets Linnea Näslund av ett rött kort (protest mot domslut) vilket inte förbättrade Borlängelagets möjligheter till poäng i den här matchen. Och Inte blev det bättre av att en hemmaförsvarare bröstade in Olivia Strands inlägg i egen bur i kamp med Joanna Wallgren fram till 0-2, morsning & goodbye.

Knappt tio minuter in i andra tryckte Olivia Strand upp bollen i nättaket efter en hörna och retur innan Amanda Sevefjord och Kvarnsvedens Khummi Al-Haji fick suyna det röda kortet.
- Ett horribelt domslut! "Seve" blir pårusad av deras spelare och domaren visade ut båda spelarna, dundrar Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz och skakar på huvudet.

Trots incidenten fortsatte Heffnersklubban och Olivia Strand hitta nätet. 0-4 kom efter ett fint instick in i straffområdet till Olivia från Julia Ramsell och i den 77:e minuten fullbordade Olivia Strand sitt äkta hattrick med ett skott i krysset och fastställde samtidigt segern till 5-0.

- Kul att få göra en del mål när vi släpper på framåt och vi fick fina ytor efter utvisningarna.. Kvarnsveden har ett par farliga omställningar i första, sen hade de ingenting. Vi har tre-fyra lägen ytterligare som var riktigt heta men vi nöjer oss med full hand idag, säger Jonas Prytz.

Olivia Strand gör ett äkta hattrick och ligger bakom de två övriga målen. På mitten var Maja Scharin tillbaka på fotbollsplanen och svarade för 90 inspirerande minuter. Även vänsteryttern Julia Ramsell imponerade när Heffnersklubban tog revansch från förra helgens 0-1-förlust hemma mot Luleå.

 

Kvarnsvedens IK emblemHeffnersklubbans BK emblem
Kvarnsvedens IK - Heffnersklubbans BK 0-5
9 september 2023 - 9 september 2023 - 13:00 - Stora Ensoplanen
0-1 Joanna Wallgren (32)
0-2 självmål (37)
0-3 Olivia Strand (54)
0-4 Olivia Strand (68)
0-5 Olivia Strand (77)
Utvisningar Kvarnsveden: Linnea Näslund (35) och Khummi Al-Haji (59)
Utvisning Heffnersklubban: Amanda Sevefjord (59)
Domare: Ahmed Mizher
Publik: 300
Matchfakta

Nu är det klart! "Gus" följer med Alnö upp i division 1: "Nu kan vi börja planera"

20 nov 2023 Div. 1 Norra

Det tog lite tid men nu är tränaren Kent "Gus" Gustafsson klar för ytterligare en säsong och följer därmed Alnö upp i division 1.- Nu är allt klart så...

Läs mer

Heffnersklubbans avgående huvudtränare om den gångna säsongen: "Tog poäng i bägge matcherna mot seriesegrarna"

19 nov 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban var i år vårt enda lokala lag i damernas division 1-fotboll.Lokalfotbollen tog ett kortare snack med avgående huvudtränaren Jonas Pryt...

Läs mer

Heffnersklubban avslutade säsongen med revansch och kross: "Islossning i kylan"

29 okt 2023 Div. 1 Norra

I mitten av juni föll Heffnersklubban borta mot Bele-Barkarby med 0-2.I dagens serieavslutning tog "Klubban" en gruvlig revansch och vann med hela 8-0...

Läs mer

Heffnersklubban nöp poäng igen av suveräna seriesegrarna Sunnanå - trots målvaktsutvisning

22 okt 2023 Div. 1 Norra

Trots tidiga baklängesmål i vardera halvleken och utvisning på målvakten med tjugan kvar lyckades Heffnersklubban kryssa för andra gången i år mot suv...

Läs mer

Heffnersklubban nära att ta poäng av serietvåan men föll med uddamålet efter sent avgörande: "Surt"

14 okt 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban var på väg att ta poäng av serietvåan Team TG.Då, i den 83:e minuten, gjorde Emma Åström sitt andra mål och fixade en 2-1-seger för Um...

Läs mer

Ny huvudtränare i Heffnersklubban: "Jäkligt spännande"

10 okt 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban har tre matcher kvar i division 1 i år men har redan gjort klart med en ny huvudtränare inför 2024.Det blir Fredrik Karlström som tar ...

Läs mer