4-0-segrar för både Sundsvalls FF och Kungsnäs i dagens första DM-matcher - därefter vinster för Sidsjö-Böle, Kovland och Matfors

18 feb 2024 DM, herrar

Under förmiddagen och lunchen är det herrarna som tar Nordichallen i besittning med fem matcher med första avspark klockan 09:00 där Sundsvalls FF gav Wiskan på söta knölen med 4-0. Det blev samma siffror i dagens andra match mellan Kungsnäs och Stöde. Därefter blev det segrar för Sidsjö-Böle, Kovland och Matfors.

DM Herrar Grupp 5

Sundsvalls FF gav inte Wiskan en sportkeps och kunde ta hem en kassaskåpssäker 4-0-vinst där de tre första målen kom efter att man spelat sig igenom laget från backlinjen och framåt. Det fjärde kom efter ett snabbt målvaktsutkast. En eloge emellertid till Wiskan som kom direkt från en gymnastiksal ut på en stor plan och gav aldrig upp utan kämpade och slet fast man inte riktigt räckte till mot ett starkt motstånd.
- Grabbarna hade roligt när det växlade från träning till match och överlag gör vi en bra insats, säger SFF-tränaren Alex Medina.
- Allt vi gör blir en lärdom för säsongen och stundtals blixtade vi till men vi mötte ett riktigt bollskickligt lag, säger Wiskans nye tränare Tomas Eriksson.

Viskans IFSundsvalls FF
Wiskans IF - Sundsvalls FF 0-4
18 februari 2024 - 09:00 - Nordichallen
0-1 Daniel Medina 17
0-2 Ruben Holm (23)
0-3 Linus Frölander (38)
0-4 Viggo Jakobsson (49)
Domare: Faris Keflit Tewelde
Publik: ej räknad
Matchfakta
 
Nystartade division 5-gänget Kungsnäs inledde sin seniorkarriär med att dänga Stöde med 4-0 i sin första DM-match och kunde visa upp fyra olika målskyttar där samtliga fullträffar kom till efter fina kombinationer.
- Vi inledde lite trevande men efter vårt ledningsmål släppte grabbarna ner axlarna och kunde våga spela ut. Samtliga 15 fick speltid och trots alla byten flöt spelet på bra, säger Kungsnäs tränare Patrik Åsell.
(väntar på återkoppling frånStöde för mer info och kommentarer)
Stöde IFKungsnäs FC 1
Stöde IF - Kungsnäs FC 0-4
18 februari 2024 - 10:00 - Nordichallen
0-1 David Sulaiman (22)
0-2 Adrian Vadell (30)
0-3 Wilmer Nordin (32)
0-4 Axel Norberg (46)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 29
Matchfakta
 

DM Herrar Grupp 4

Ett straffmål av nyförvärvet Denniz Ekman tidigt i den andra halvleken blev avgörande i ett chansfattigt möte mellan Sidsjö-Böle och IFK Timrå.
Division 4-laget fick en halvchans till kvittering på slutet men Johan Kolbbäcks skott smet ovanför "slanan".
-Vi gjorde spelmässigt en bra första halvlek och den andra var gedigen och vi släppte inte till några lägem, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
- Vi hade många nya som inte spelat ihop tidigare så det såg lite vilset ut. Enda gången de var inne i vårt straffområde var när de fick straffen, säger Timrås nye tränare Victor Selander.

IFK Timrå HerrSidsjö-Böle IF
IFK Timrå - Sidsjö-Böle IF 0-1
18 februari 2024 - 11:00 - Nordichallen
0-1 Denniz Ekman (28, straff)
Domare: Nils Börlin
Publik: 38
Matchfakta
 

DM Herrar, Grupp 2

Redan i den fjärde minuter skruvade Henric Nylund in 1-0 på en hörna för Kovland och innan paus ökade Nils Sahlin på med ett precisionsskott.
I den andra tog Essvik över och Ludvig Leman Uppling reducerade följdriktigt och hade sedan bud på en kvittering. Men istället dribblade sig nyförvärvet Oliver Widahl igenom Essviksförsvaret och hamrade dit spiken.
- Vi spelade rätt bra i första men blev något osynkade i andra. Men på det hela taget en positiv förstamatch, säger Kovlands tränare Joel Falk.
- En riktigt dålig första halvlek där vi låg ett steg efter hela tiden men efter paus höjde vi oss markant, reducerade och har flera bud på kvittering. Så vi tar med oss den andra halvlekenm säger Essviks tränare Fredrik "Snuvan" Martinsson.

Kovlands IF HerrEssviks AIF 1
Kovlands IF - Essviks AIF 3-1
18 februari 2024 - 12:00 - Nordichallen
1-0 Henric Nylund (4)
2-0 Nils Sahlin (20) 
2-1 Ludvig Leman Uppling (34)
3-1 Oliver Widahl (52)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 34
Matchfakta
 
Alnö tog en tidig ledning genom Jesper Andersson, fint framspelad på djupet av Sven Eklund, men det skulle bli en annan Andersson som blev tungan på vågen, Matfors Oliver som i den andra halvleken såg till att vända på steken till en 2-1-vinst för Brukets Blå. Segermålet efter att han snappat upp en för snäv bakåtpassning och rundat målvakten.
I samband med målet fick Alnös Edvin Blom syna det röda kortet då ett "fult ord" kom över ynglingens läppar.
- Vi provade ett nytt spelsystem, 4-4-3 med offensiva wingbacks, men hamnade lite i obalans under den första halvleken och vi fick vara glada att det bara stod 0-1 i paus. I amdra blev vi tryggare med boll och värderade lägena på ett bättre sätt och började vinna närkamper och kunde vända matchen, säger Matfors tränare Jonny Hellström.
- Vi gör en riktigt bra första halvlek men bränner alldeles för många lägen och gör man inte mål på dem blir man straffad. Och det blev vi i andra som inte alls blev bra för oss, säger Alnös nye tränare Daryosh Hematian.
Matfors IFAlnö IF
Matfors IF - Alnö IF 2-1
18 februari 2024 - 13:00 - Nordichallen
0-1 Jesper Andersson (5)
1-1 Oliver Andersson (32)
2-1 Oliver Andersson (37)
Utvisning: Edin Blom (37)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: ej räknad
Matchfakta

Acke sköt DM-titeln till Kuben efter "Pirlofrispark"

17 apr 2024 DM, herrar

2-0-ledning för Kuben efter tre minuters spel förbyttes till en 3-2-ledning för Lucksta innan "Tigerränderna" vände tillbaka via en nick av Linus Hall...

Läs mer

Ikväll spelas DM-finalen mellan Kuben och Lucksta - vilka blir "Bäst i Medelpad" och kvalificerar sig till spel i Svenska Cupen

17 apr 2024 DM, herrar

Ikväll bjuds vi på en liten godbit i den lokala fotbollen. Nämligen den emotsedda och prestigefyllda DM-finalen mellan division 2-nykomlingarna Luckst...

Läs mer

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer